صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

در صورت ادامه اقدامات آمریکا، از توافقنامه نفتا خارج می شویم

۲۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۱۲:۵۷
کد خبر: ۳۳۹۰۱۲
کانادا به طرح واشنگتن برای حذف بند 19 که مربوط به سازوکار حل اختلافات است، اعتراض دارد. طبق این بند، هیات های دوملیتی برای رسیدگی به شکایاتی که در مورد دامپینگ و یارانه های غیرقانونی وصول می شود، تشکیل می شود.

به گزارش گروه بین‌الملل ،کانادا در آستانه مذاکرات بازنگری در نفتا (NAFTA) امروز (دوشنبه) هشدار داد اگر آمریکا بر حذف بند مربوط به مکانیسم رفع اختلاف در این توافقنامه اصرار ورزد، کشورش از آن خارج خواهد شد.

به نقل از رویترز، «کریستیا فریلند» وزیر امور خارجه کانادا ضمن تشریح اهداف و خواسته های کشورش گفت که به موفقیت آمیز بودن مذاکرات خوشبین است.


کشورهای عضو «توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی/ NAFTA» شامل کانادا، مکزیک و ایالات متحده اولین جلسه در خصوص بازنگری در این توافقنامه را از روز چهارشنبه در واشنگتن آغاز می کنند.


کانادا به طرح واشنگتن برای حذف بند 19 که مربوط به سازوکار حل اختلافات است، اعتراض دارد. طبق این بند، هیات های دوملیتی برای رسیدگی به شکایاتی که در مورد دامپینگ و یارانه های غیرقانونی وصول می شود، تشکیل می شود.


تصمیم های این هیات های الزام آور است. آمریکا بارها در جریان رسیدگی به پرونده های مختلف در این هیات ها محکوم شده است.


فریلند در سخنانی در دانشگاه اوتاوا گفت: کانادا اصولی را که برای منافع ملی اهمیت کلیدی دارد، در بخش های گوناگون نفتا حفظ می کند.
به گفته وی، سیاست ها ضددامپینگ یکی از موارد اختلافی با آمریکاست.


فریلند یادآوری کرد که کانادا در گفت و گوهای سال 1987 درباره پیمان تجارت دوجانبه به دلایل مشابه مذاکره کننده ارشد خود را فراخواند. وی با اشاره به مذاکرت پیش رو درباره نفتا افزود: دولت ما مانند آن موقع مصمم خواهد بود.
از سال 1994 که توافقنامه نفتا به اجرا در آمد حجم مبادلات تجاری میان مکزیک، آمریکا و کانادا چهار برابر شده است. مبادلات این کشورها در سال 2015 از یک تریلیون دلار گذشت.


اما دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بارها گفته که این پیمان یک فاجعه است. وی تهدید کرده است اگر اصلاحات اساسی در آن صورت نگیرد، از آن خارج خواهد شد.


ترامپ کاهش مشاغل در آمریکا و کسری تجاری واشنگتن در مبادلات بازرگانی با مکزیک را از جمله دلایل خود برای خروج از نفتا عنوان کرده است.
کانادا نیز مثل مکزیک بخش عمده صادرات خود را به آمریکا می فرستد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *