صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ماهواره چینی پیغام‌های هک‌نشدنی به زمین کرد!

۲۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۴:۰۲
کد خبر: ۳۳۸۹۹۵
ماهواره چینی با ارسال پیغام‌های هک‌نشدنی به زمین، پیشگام خلق شبکه ارتباطات کوانتومی ضدهک در دنیا شد.

 به گزارش گروه فضای مجازی ،  نخستین ماهواره کوانتومی دنیا موسوم به "آزمایشات کوانتومی در مقیاس فضا" (QUESS) پیغام‌های سری را از فضا به زمین از فاصله‌ای بی‌سابقه ارسال کرد.

این ماهواره به افتخار دانشمند و فیلسوف قرن پنجم قبل از میلاد مسیح، "میسیوس" (Micius) لقب گرفته است؛ سامانه کوانتومی چین در تاریخ 16 اوت سال گذشته میلادی وارد مدار زمین و ارتفاع 500 کیلومتری کره خاکی شد.

این ماهواره کلیدهای کوانتومی را به ایستگاه‌های زمینی مستقر در چین ارسال کرده در حالی که فاصله ارتباطاتی بین ماهواره و ایستگاه‌های زمینی به هزار و 200 کیلومتر هم رسید. این ارتباط زمین به فضا برای مخابره کوانتومی داده منجر به استقرار شبکه‌های کوانتومی در سطح جهانی خواهد شد.

در رمزگزاری معمولی از ریاضیات سنتی استفاده می‌شود و ظهور محاسبات کوانتومی این عرصه را به چالش کشیده چون از رایانه‌های سریع‌تر و بسیار قدرتمندتر برای شکستن سطوح رمزگزاری حال حاضر استفاده می‌کند.

"توزیع کلید کوانتومی" (QKD) فناوری است که در سال‌های اخیر ارائه شده و از فوتون‌ها برای انتقال داده‌ استفاده می‌کند؛ این امر به کاربران دور از هم، امکان ایجاد یک رشته مشترک و تصادفی متشکل از بیت‌های سری موسوم به کلید سری را فراهم می‌کند.

فناوری کلیدی کوانتومی از ایمنی بسیار بالایی برخوردار است زیرا یک فوتون نه می‌تواند جدا شود و نه تکثیر، از این رو امکان ندارد اطلاعات منتقل شده از طریق آن را بتوان شنود یا رهگیری کرد. علاوه بر آن، فناوری مذکور این قابلیت را دارد که دو کاربر در حال ارتباط را از تلاش یک شخص ثالث برای استراق‌سمع آگاه کند. این دستاورد برای امنیت سایبری مهم است و شرکت‌ها می‌توانند با استفاده از آن ایمن‌تر شوند.

جزئیات مقاله منتشر شده در این زمینه در مجله Nature قابل مشاهده است.

 

منبع: ایسنا 

انتهای پیام


برچسب ها: ناسا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *