صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا میدانید؛ گردش هسته خورشید 4 برابر سریع‌تر از سطحش است؟!

۲۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۹:۳۶
کد خبر: ۳۳۸۹۹۰
محققان پس از سالها شنود و بررسی امواجی که از خورشید به زمین می‌رسند به این نتیجه رسیدند که سرعت چرخش هسته این ستاره چهار برابر سریع‌تر از سطح آن است.

 به گزارش گروه فضای مجازی ،  امواجی که از خورشید به زمین می‌رسند شامل سه دسته‌بندی کلی هستند:

1- امواجی که از سطح این ستاره به زمین می‌رسند و به آنها امواج فشاری گفته می‌شود.

2- امواجی که از زیر سطح خارجی خورشید به بیرون فرستاده می‌شوند که به آنها امواج گرانشی سطحی گفته می‌شود.

3- امواجی که از درون خورشید به بیرون فرستاده می‌شوند که به آنها امواج گرانشی می‌گویند.

حال منجمان تیم رصدخانه فضایی خورشیدی و هلیوسفری(سوهو) متعلق به "سازمان فضایی آمریکا"(ناسا) و آژانس فضایی اروپا موفق شدند پس از سال‌ها بررسی امواج خورشیدی، برای اولین بار امواج گرانشی خورشید را دریافت کنند و دریافت این امواج فرکانس پایین نشان می‌دهد که هسته خورشید با سرعتی چهار برابری نسبت به سطح خورشید در حال چرخش است.

"اریک فسات"( Eric Fossat) یکی از منجمان این پروژه گفت: اکثر امواجی که تا بحال از خورشید مورد مطالعه قرار گرفته‌اند از نوع امواج صوتی هستند اما در خورشید امواجی وجود دارند که علاوه بر نوسان طولی، نوسان عرضی نیز دارند که مشابه امواج دریا هستند.

وی افزود: ما حدود 40 سال به دنبال این امواج غیر قابل رصد بوده‌ایم که با وجود اینکه دستاوردهای قبلی راهنمایی‌هایی در این زمینه داشتند اما هیچ کدام قطعی نبودند و حال ما موفق شده‌ایم این امواج را برای اولین بار رصد کنیم.

 

منجمان برای شناسایی ساختار داخلی کرات و ستاره‌ها از روشی مشابه آنچه زمین‌شناسان برای شناخت هسته زمین استفاده می‌کنند، بهره می‌برند. آنها با استفاده از رصد و شناسایی امواج ارسال شده از داخل ستاره‌ها می‌توانند به ساختار داخلی آنها پی ببرند.

در این روش که لرزه‌نگاری هلیوسفری نام دارد، عملا نوعی طیف‌سنجی صوتی انجام می‌شود و دانشمندان با اندازه‌گیری حالت‌های نوسان در عمق‌های مختلف ستارگان و همچنین محاسبه دامنه و سرعت امواج به ساختار داخلی ستارگان پی ببرند.

آنچه خورشید را در استفاده از این روش خاص و منحصر بفرد می‌کند، این است که حجم امواج ارسالی از طرف خورشید به خاطر فعالیت زیاد سطحی و زیرسطحی این ستاره به قدری بالاست که فیلتر کردن امواج فرکانس پایین بسیار مشکل است.

برای دستیابی به این امواج تیم تحقیقاتی به داده‌های جمع‌آوری شده طی 16 سال گذشته رجوع کرده‌اند تا بتوانند به این امواج دسترسی پیدا کنند.

بررسی‌های این امواج نشان می‌دهد که هسته خورشید در هفته یک بار به دور خود می‌چرخد که این سرعت چهار برابر سرعت چرخش بخش‌های میانی و سطحی خورشید است که بین هر 25 تا 35 روز یک بار به دور خودشان می‌چرخند.

در متن مقاله مربوط به این تحقیق آمده است که دلیل این سرعت می‌تواند مربوط به دوره شکل‌گیری خورشید در 4.6 میلیارد سال قبل باشد.

کشف امواج گرانشی خورشید می‌تواند زمینه‌ساز مطرح شدن سوالاتی جدید در زمینه فیزیک این ستاره باشد.

این امواج پیش از این در ستاره‌های دیگری کشف شده بودند اما این کشف در خورشید می‌تواند دوره جدیدی از فیزیک خورشیدی را آغاز کند.

 

منبع: ایسنا 

انتهای پیام



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *