اهالی یک روستا 1000 جوجه فلامینگو را از مرگ نجات دادند
وی ادامه داد: برای نجات جوجهها راهکارهایی از جمله زنده گیری و انتقال پرندگان به تالاب طشک مطرح، اما با توجه به ایجاد استرس، احتمال آسیب به پرندگان حین زنده گیری و حمل بر اساس تجربیات گذشته، کنار گذاشته شد. با توجه به اینکه بافت اسفنجی خاک تالاب مقداری ذخیره آب داشت تصمیم بر آن شد تا با حفر کانالها و برکههایی به نگهداشت آب در محل کلنی فلامینگوها کمک شود تا بدین طریق زیستگاه موقتی برای جوجهها تا زمان توانایی پرواز، فراهم شود.
به گفته مرادی،کارشناسان و محیطبانان جلساتی را با اهالی روستای بسترداشتند و با اعلام حمایت آنان، عملیات اجرایی مشترک را علیرغم همه مشکلات اجرایی آغاز و به نتیجه رساندند.
وی افزود: حدود ۵۰ نفر از اهالی روستا در عملیات نجات جوجههای فلامینگو مشارکت نمودند و شبانه اقدام به حفر کانال و گودالهایی در محل تجمع فلامینگوها کردند. در پایشهای بعد مشخص شد که آب در این منطقه بالا آمده و وضعیت بحرانی تا حدی مرتفع شده است این اقدام مشارکتی موجب گردید از تلفات جوجههای ناتوان جلوگیری شود.
مرادی همچنین گفت:تالاب بختگان سالهاست که با مشکل بحران آب مواجه است. خشکسالی، عدم تخصیص حق آبه از رودخانه کر، گسترش کشاورزی ناپایدار و برداشت بی رویه آب در حوضه کر و سیوند، تالاب بختگان و زیستمندان آن را بشدت تهدید میکند. سالهای گذشته نیز به دفعات مشکلاتی از این دست برای پرندگان در تالاب بوجود آمد که موجب تلفات پرندگان گردید. این تالاب که یکی از تالابهای بین المللی ثبت شده در کنوانسیون رامسر است به دلیل تغییرات گسترده و روند رو به تخریب در لیست سیاه مونترو قرار گرفته است. این امر کشور ایران و استان فارس را متعهد میکند تا تمام توان فنی، علمی و مالی خود را برای خروج این تالاب از لیست مذکور انجام دهد.
انتهای پیام/