چرا به «فیسبوک» معتاد می شویم؟
به نظر می رسد که اعتیاد به شبکه های اجتماعی و به طور خاص فیسبوک به یک پدیده ی شایع در میان تقریبا همه ی سنین تبدیل شده است. مطالعه ای که به تازگی در مجله ی آمریکایی "سایبرسایکولوژی" منتشر شده نشان می دهد که لوگو و آرم فیسبوک طوری طراحی شده که با دیدن آن احساس لذت و شادی می کنید. پژوهشگران می گویند به نظر می رسد که دیدن هر چیزی که به هر روشی ما را به فیسبوک مرتبط می سازد کافی است تا با آن ارتباط مثبت برقرار کنیم، مغز روش رفتاری و فکر شما را شناسایی کرده و دریافته است که نگاه کردن به لوگوی فیسبوک باعث می شود تا احساس خوشحالی و خوشبختی کنید. به همین دلیل عجیب نیست که دائما در حال گشت و گذار در فیسبوک باشید و از صفحات و اطلاعات مهم دیگر غافل شوید.
همین پژوهش همچنین نشان می دهد، دیدن لوگوی فیسبوک باعث افزایش ترشح دوپامین در برخی از شرکت کنندگان در پژوهش شده بود. دوپامین مسئول اصلی عشق و احساسات در انسانها است و به ما توانایی، انرژی و لذت می بخشد.
با وجود این که مطالعه ی فوق ارتباط با شبکه های اجتماعی را به «ناخودآگاه» انسان مرتبط می داند، اما این دلیل نمی شود تا با چنین دستاویزی به اعتیاد خانمان برانداز خود به شبکه های اجتماعی ادامه بدهیم و خود را از زندگی کردن در دنیای واقعی محروم کنیم. لباس خیال پوشیدن و زندگی در دنیایی که واقعیت ندارد می تواند تأثیرات منفی روی زندگی ما بگذارد. در هر حال باید توازن و اعتدال را رعایت کنیم تا زندگی خوبی داشته باشیم.
منبع: برنا
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.