صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بیشتر از ۹۰ دقیقه کار نکنید

۲۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۹:۵۶
کد خبر: ۳۳۸۷۱۲
کدام یک مؤثرتر است؛ ۵ ساعت کار بی‌وقفه یا کار کردن در بازه‌های مجزای ۹۰ دقیقه‌ای به همراه یک استراحت بیست دقیقه‌ای در میان این بازه‌ها؟ از نظر بسیاری از پشت‌میز‌نشین‌ها، منظورم کسانی که از خوردن ناهار صرف نظر می کنند و تا ساعت پنج عصر میز خود را ترک نمی کنند، گزینه‌ی نخست مناسب‌تر است؛ اما علم حرف‌های دیگری برای گفتن دارد.

به گزارش گروه فضای مجازی ، مطالعه‌ای در سال ۱۹۹۵ نیز به این نتیجه رسید که عموم مردم پس از بیداری از خواب که با عنوان خواب‌آلودگی دوره‌ای شناخته می شود، دوباره به خواب خود ادامه می دهند. به همین دلیل است که محققان و دانشمندان عصب‌شناس بسیاری روی استراحت بین بازه‌های زمانی در ساعات کاری تأکید دارند، آن را چرخه‌ی فعالیت ـ استراحت می نامند.

 

 

ساعت روز جزءبدن

صحبت ما را می توان با سیستم ساعت روزجزء بدن بهتر توضیح داد. درست همانند ساعت روزانه بدن، ساعت روزجزء نیز یک نوع ریتم برای بدن تنظیم می کند که منظم زندگی ما را کنترل می کند؛ با این تفاوت که ساعت روزانه‌ی بدن، کنترل یک شبانه‌روز را در دست می گیرد، ولی سیستم روزجزء، چرخه‌های ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه‌ای را تنظیم می کند، که میزان دقیق آن برای هر فرد، با توجه به فرکانس امواج مغز وی متفاوت است.

بیشتر مردم با فازهای خواب (خواب‌آلودگی)، چرت زدن، خواب عمیق، پرش از خواب، دوباره به خواب رفتن و .. آشنایی دارند، ساعت روزجزء این مراحل را تنظیم می کند، ولی شاید متوجه نباشند که فازهای بیداری را نیز می گذرانند.

 

متناوب کار کنید

مطالعات نشان می دهند، همه چیز به این چرخه‌ها بستگی دارد، مثلا سطح دوپامین (ماده‌ مرتبط با اعتمادبه‌نفس و ارتباطات اجتماعی)، هشیاری و به خصوص توجه و تمرکز. تحقیقی در سال ۱۹۹۳ نشان داد که بهترین ویولون‌نوازها در بازه‌هایی ۹۰ دقیقه‌ای والبته استراحت مابین بازه‌ها، تمرین می کردند.

مطالعه‌ای در سال ۱۹۹۵ نیز به این نتیجه رسید که عموم مردم پس از بیداری از خواب که با عنوان خواب‌آلودگی دوره‌ای شناخته می شود، دوباره به خواب خود ادامه می دهند. به همین دلیل است که محققان و دانشمندان عصب‌شناس بسیاری روی استراحت بین بازه‌های زمانی در ساعات کاری تأکید دارند، آن را چرخه‌ فعالیت ـ استراحت می نامند.

منبع: تابناک


: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *