ماه آینده؛ آغاز ماموریت سریعترین فضاپیمای رباتیک در مرموزترین منطقه منظومه شمسی
کمربند فضایی کویپر اولینبار توسط جرارد کویپر اخترشناس هلندی هنگام کاوش بر روی اجرام فضایی فراتر از سیاره پلوتو کشف شد. وی بر این باور بود که کمربندی از اجرام فضایی مثل سیاره پلوتو در مرز منظومه شمسی در حال گردش هستند.
از زمان کشف این کمربند بیش از ۸۰۰ جرم دیگر در این منطقه کشف شده است. دانشمندان بر این باورند که حداقل ۳۵ هزار توده یخ زده با قطر بیش از ۱۰۰ کیلومتر در این منطقه وجود دارد و علاوه بر این احتمال وجود اجرام کوچکتر غیرقابل رصد در این منطقه مرموز بعید نیست.
آلن استرن، مسئول پروژه کنترل و بهرهبرداری از فضاپیمای نیوهورایزنز گفت: کمربند فضایی کویپر از نظر دانشمندان منطقهای ناشناخته و مملو از سنگهای باستانی با قدمت میلیاردها سال است.
وی معتقد است که احتمال وجود تودههای کوچکتر بازمانده از زمان شکلگیری منظومه شمسی در این کمربند بسیار زیاد است. با توجه به سرعت بسیار بالای فضاپیمای نیوهورایزنز و بهرهگیری از انرژی هستهای برای فعالیت خوشبختانه ماموریت طبق انتظار در حال انجام است.
تا قبل از پرتاب نیوهورایزنز در سال 2006 تقریبا همه دانشمندان باور داشتند که پلوتو در واقع یک سیاره است، اما پس از دریافت عکسهای این کاوشگر و مطالعه بیشتر بر روی کمربند فضایی کویپر مشخص شد که پلوتو تنها یک سیارک است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام