بهبود جایگاه بیکاری استان ایلام در کشور
استاندار ایلام گفت: یک سال و نیم است که رتبه بین ۱۵ تا ۱۷ در بیکاری را داریم و تعداد ۱۰-۱۵ استان بودند که درشاخصه رفع بیکاری وضعیتشان بهتر شده که یکی از آنها، ایلام است.
وی ادامه داد:یک سال و نیم است که رتبه بین ۱۵ تا ۱۷ را در بیکاری داریم تعداد۱۰-۱۵ استان بودند که درشاخصه رفع بیکاری وضعیتشان بهتر شده که یکی از آنها، ایلام است.
مروارید درباره اقدامات استانداری ایلام برای کاهش بیکاری در این استان گفت: برای رفع این معضل تصمیم به انجام اقدامات و سرمایه گذاری هایی دربخش کشاورزی و سایر قسمت های دیگر گرفتیم. در این راستا تلاش کردیم ۱۰۰ هکتار زمین را از کشت دیمی به کشت آبی تبدیل کنیم. تا الان ۳۰ هزار هکتار تبدیل شده است وبقیه این کار هم تاسال آینده تمام میشود.
استاندار ایلام خاطر نشان کرد: در کنار آن صندوق کارآفرینی با وام هایی که در این ۳-۴ سال به ایلامی ها داده ، توانسته نزدیک به ۵-۶ هزار نفر در این استان را شاغل کند. این صندوق وامهایی برای کارآفرینی با بهره ۴ درصدمی دهد.
مروارید گفت: سیستم و برنامه ریزی اشتغالزایی هم در کمیته امداد وبهزیستی تعبیه شده که سالی ۱۵۰۰ نفر را شاغل میکند. علاوه برآن معاونت روستایی دفتر ریاست جمهوری سهیمه جداگانهای دارند برای اعطای وام به کسانی که درروستاها شغل ایجاد میکنند تا به رفع بیکاری کمک کنند و در وثیقه هم سخت نمیگیرند ومردم در روستاها معمولاً کارت یارانه میگذارند و وام میگیرند.
استاندار ایلام درباره جذب سرمایه گذاریهای داخلی و خارجی در استانداری ایلام اضافه کرد: از طرح های مربوط به سرمایه گذاری داخلی دو پروژه در دهلران داریم که یکی پتروشیمی ایلام و دیگری پروژه گازشماره 3 که برای اجرای پروژه هایشان ازصندوق توسعه ملی وام گرفتهاند. همچنین میدان نفتی آذر در مهران که توانستهاند تعداد مشاغلی قابل توجهی در استان را ایجاد کند.
وی گفت: نزدیک به ۱۰ مورد سرمایه گذاری خارجی داریم که هنوز به مرحله اجرا درنیامده اند از این میان می توان به ۲ نیروگاه و یک پتروشیمی اشاره کرد که قراردادهایشان بسته شده است.
مروارید اضافه کرد: حدود ۲۰-۳۰ تفاهم نامه برای سرمایه گذاری خارجی امضا کردیم که ۴-۵ مورد آن درحال اجرایی شدن است. یکی از آنها نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی مهران است و یکی هم پتروشیمی مهران است که یکی ازاین طرحها با سرمایه گذاران چینی و دیگری با آلمانیها اجرا خواهد شد.کارهای پتروشیمی انجام شده دنبال مجوزها و برخی کارها نهایی هستند.
وی تصریح کرد: سد چناره درشهرستان چرداول را نیز داریم که مبلغ آن هم ۱۵۰ میلیون یورو است و کارهای آن در شورای اقتصاد تمام شده است و بانک توسعه اسلامی قرار است به آن وام دهد.
استاندار ایلام افزود: سرمایه گذاری استرالیایی هم در فاز ۳ پتروشیمی ایلام سرمایه گذاری کرده است که تا ۲-۳ ماه آینده ماشینها و امکاناتش میرسد. اگر سرمایه گذاریهای موجود به مرحله اجرا برسند، ایلام این ظرفیت را دارد که تعدادی نیروی بیکار از استانهای دیگر را نیز جذب کند.
وی درباره وضعیت تأمین آب استان ایلام گفت: ما دراستان ایلام مشکل کمبود آب نداریم. میزان ۱۰ میلیارد مکعب ریزش باران داریم که ۵ میلیارد آن روان آب است و از این میزان حدود یک میلیاردش را میتوانیم ذخیره کنیم و بقیه آن یا به طرف سیمره و کرخه میرود یا از سمت غرب از کشور خارج میشود.
مروارید اضافه کرد: شهر بدره و ملکشاهی درتامین آب آن مشکل ندارد، ولی درا نتقال آب مشکل دارند و درمجموع استان ایلام جزو استانهای پرتنش از نظر آبی نیست. طرحهای تأمین آب بیشتر و بهتر این دوشهر در دست اقدام است و فعلا نیمه کاره هستند و امیدواریم تا سال آینده مشکل آب این دوشهر هم حل شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *