صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همکاری نزدیک عربستان و اسرائیل در زمان مذاکرات توافق هسته‌ای

۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۴:۴۱
کد خبر: ۳۳۷۹۵۵
پایگاه تحلیلی «اینترسپت» در گزارشی ضمن اشاره به مواضع رژیم صهیونیستی و عربستان سعوی در قبال توافق هسته‌ای نوشت که ریاض در زمان امضای این توافق که به نوعی در یک مسیر تقابل با اوباما قرار گرفته بود همکاری فزاینده با رژیم صهیونیستی را مورد بحث قرار داد.

به گزارش گروه بین‌الملل ، پایگاه تحلیلی «اینترسپت» در گزارشی ضمن اشاره به مواضع رژیم صهیونیستی و عربستان سعوی در قبال توافق هسته‌ای نوشت که ریاض در زمان امضای این توافق که به نوعی در یک مسیر تقابل با اوباما قرار گرفته بود همکاری فزاینده با رژیم صهیونیستی را مورد بحث قرار داد. 

اینترسپت می‌نویسد: ناامیدی و تقابل عربستان و آمریکا در آن زمان قابل تأمل است، اوباما روابط خود با مقامات سعودی را تضعیف کرده و در برخی موارد از مقامات این کشور و نیز این نکته که باید با ریاض به عنوان یک متحد آمریکا رفتار کند ناراحت بود، ممکن است درک او از نقش عربستان در صدور وهابیت به دیگر کشورها از دیگر رئیس جمهوران آمریکا بیشتر باشد، مسائل و مشکلات آمریکا و ایران در حال افزایش بودند اما در ذهن باراک اوباما به نفع آمریکا نبود که همیشه بدون چون و چرا در کنار عربستان باشد.

در ادامه این گزارش آمده است: در نهایت اوباما به سمت کاهش تنش‌ها با ایران پیش رفت اما به نظر می‌رسید که عربستان خواستار بازگشت به زمان پیش از سال 2003 و تلاش برای منزوی کردن ایران و کاهش نفوذ ایران در مسائل منطقه‌ای بود. 

 در این گزارش به نقل از یک مقام سابق عربستان سعودی آمده است: اساسا آشکار بود که عربستان و آمریکا در زمان مذاکرات هسته‌ای در یک مسیر تقابل قرار داشتند.

اینترسپت افزود: این مقام سابق سعودی ایران را عامل مسائل منطقه‌ای عنوان کرده در حالی که اوباما تنش میان ایران و عربستان را عاول بی‌ثباتی منطقه می‎دانست و از دیدگاه عربستان نیز بیطرفی آمریکا معادل خیانت به این کشور محسوب می‌شد.   

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: در چنین وضعیتی که منافع عربستان و آمریکا در حال فاصله گرفتن از یکدیگر بودند، عربستان سعودی ارزیابی و دیدگاه خود از منطقه را بسیار نزدیک به دیدگاه اسرائیل یافته و همکاری با رژیم صهیونیستی به طور فزاینده‌ای در عربستان مورد بحث قرار گرفت.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *