صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کشف بزرگترین دایناسوری که پا به زمین گذاشته است+تصاویر

۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۸:۴۱
کد خبر: ۳۳۷۹۲۴
گونه جدیدی از بزرگترین حیوانی که تا به حال بر روی زمین پا گذاشته، کشف شده است که یک دایناسور "پاتاگوتایتان" است.
به گزارش گروه فضای مجازی و به نقل از گیزمگ، پس از سال‌ها کاوش و تحقیق، دیرینه شناسان یک گونه جدید از دایناسور را شناسایی کرده‌اند که به نظر می‌رسد بزرگترین حیوانی است که تا به حال در زمین وجود داشته است.

بیش از ۱۵۰ استخوان از حداقل ۶ حیوان در یک سایت حفاری در آرژانتین یافت شده و از میان آنان دانشمندان توانستند توده بدن، سن و محیطی که حیوانات از آن می‌آیند را تخمین بزنند.

خانواده تایتانوسور‌ها شامل برخی از بزرگترین دایناسور‌های شناخته‌شده هستند و جدیدترین کشف دیرینه‌شناسان، بزرگترین عضو این خانواده است. نام این دایناسور "پاتاگوتایتان مایوروم" است که قسمت اول نام آن به معنای "غول پاتاگونیا" است، در حالی که دومین قسمت نامش به افتخار خانواده "مایو" نام‌گذاری شده که صاحب مزرعه‌ای هستند که فسیل‌ها در سال ۲۰۱۲ در آنجا کشف شده است.

کاوش این سایت یک پروژه سه ساله بود، به طوری که تیم کاوشگران استخوان‌های حداقل ۶ حیوان مختلف را کشف و سر هم‌بندی کردند. آن‌ها سال اول بیش از ۱۵۰ فسیل را از سه لایه سنگ یافتند. سپس، دو سال دیگر صرف تحقیق در آزمایشگاه موزه فلورسکوپی "Egidio Feruglio" پیش از آنکه بتوان آن را یک گونه جدید نامید، شد.

"خوزه لوئیس کاربالیدو"، سرپرست این پژوهش می‌گوید: هنگامی که یک دایناسور جدید را در این زمینه کشف می‌کنیم، به این معنی نیست که ما آن را به محض بازگشت به موزه شناسایی کنیم. این کار یک فرایند زمان‌بر است و نیازمند کار و مطالعه زیادی است. ما بقایای کشف شده را با تمام گونه‌هایی که می‌توانند با "پاتاگوتایتان‌ها" مرتبط باشند، بررسی می‌کنیم. از میان آنها، گونه‌هایی از قبیل: آرژانتینوزاروس‌ها، پورتازاروس‌ها و فوتالونکوزاروس‌ها را که دیگر گونه‌های غول پیکر دایناسور‌ها از آرژانتین هستند، مقایسه کرده و تفاوت‌هایی را مشاهده کردیم.

از آنجا که مهم‌ترین ویژگی موجودات اندازه آنان است، دانشمندان از چندین روش برای برآورد جرم بدن آن‌ها استفاده می‌کنند. اولین محاسبات بر اساس محدوده استخوان‌های پا انجام می‌گیرد که می‌تواند وزن تقریبی آن‌ها را مشخص کند. استراتژی دوم شامل تلاش برای بازسازی حیوان است که به شکل تعیین حجم و چگالی بافتی که در اطراف استخوان احاطه شده، صورت می‌گیرد.

این تکنیک به لطف اسکلت نسبتا کامل ساخته شده امکان پذیر بود، به این ترتیب تیم کاوشگران توانست متوسط ​​وزن پاتاگوتایتان را حدود ۷۰ تن برآورد کند. این باعث می‌شود که این حیوان یکی از بزرگترین حیوانات زمینی باشد که تا کنون وجود داشته است. گرچه هنوز هم بزرگترین حیوان تمام دوران نهنگ آبی است که می‌تواند مقیاس‌ها را تا ۲۰۰ تن افزایش دهد.

دیرینه شناسان با مقایسه گونه‌های جدید با خویشاوندان آنان توانستند موقعیت آنان را در درخت خانواده تعیین کنند که به آن‌ها کمک کرد تا تاریخ تکامل موجودات را درک کنند. با توجه به یافته‌های آنها، تمام گونه‌های تایتاناسور در "پاتاگونیا" متعلق به یک تک سلولی بودند.

یک نسخه شبیه‌سازی شده از اسکلت این دایناسور عظیم الجثه در موزه تاریخ طبیعی آمریکا در معرض دید عموم گذاشته شده است.

تحقیق در مورد "پاتاگوتایتان مایوروم" در مجله "Proceedings of the Royal Society B" منتشر شده است و یک اسکلت ماکت ۳۷ متری در حال حاضر در موزه تاریخ طبیعی آمریکا در نیویورک نمایش داده می‌شود.


 
 
 
 : انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
 
 
منبع: ایسنا


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *