بارش شهابی در آسمان ایران/ شنبه شب اوج بارش
وی با بیان اینکه این بارش شهابی در بازه زمانی ۲۲ تیر تا چهار شهریور هر سال رخ می دهد، خاطر نشان کرد: ولی در مدت زمان سه تا ۱۰ ساعت به اوج خود می رسد.
جعفری زاده با تاکید بر اینکه بارش شهابی برساووشی با حداکثر صد شهاب در ساعت با جو زمین برخورد می کند، اظهار داشت: سرعت هر شهاب برابر با ۵۹ کیلومتر بر ثانیه است و این سرعت نسبتا زیادی برای شهاب ها به شمار می رود.
وی با بیان اینکه بارش های شهاب برساووشی، جز شهاب های پرسرعت محسوب می شود، بیان کرد: بعد از این بارش شهابی، بارش اتادلوی و جباری سرعت برخوردشان با جو زمین بیشتر است.
به گفته این کارشناس نجوم، بارش شهابی برساووشی بازمانده دنباله داری به نام سویی تاتل ۱۰۹/p است که این دنباله دار هر ۱۳۰ سال یکبار به ملاقات خورشید می آید.
وی افزود: بارش شهابی برساووشی بر اساس محاسباتی که انجام شده در تاریخ ۱۲ اگوست یا ۲۱ مرداد ماه در ساعت 20و سی دقیقه به وقت ایران به اوج خود می رسد.
وی گفت: وضعیت رصدی این بارش به دلیل فاز بالای ماه که همان درخشندگی بالای ماه است بسیار سخت خواهد بود؛ بنابراین با این وضعیت تنها می توان شهاب های پر نور را رصد کرد.
مدیر انجمن نجوم اهواز خاطر نشان کرد: به دلیل اینکه بارش شهابی برساووشی تا شهریورماه ادامه دارد می توان شب ها آن را رصد کرد و بعد از زمان اوج این بارش را رصد و مشاهده کرد.
وی با بیان اینکه بهترین زمان برای عکاسی از بارش شهابی برساووشی با توجه به نور بالای ماه، بعد از زمان اوج است، تصریح کرد: در شب های آتی بعد از اوج این بارش، ماه با فاز ۴۰ درصد (یعنی نور کمتری) می تابد از این رو رصد بارش ها راحت تر خواهد بود.
منبع: مهر
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.