صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مواد کنسروی را جهت پیشگیری از این بیماری حتما بجوشانید!

۱۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۹:۱۹
کد خبر: ۳۳۷۵۶۱
بیماری بوتولیسم یک بیماری کشنده و بسیار جدی است که بوسیله سم حاصل از باکتری کلستریدیوم بوتولینوم ایجاد می‌شود.

به گزارش گروه فضای مجازی ، مدیرگروه سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: بوتولیسم بوسیله سم باسیل کلستریدیم و بوتولینوم که یک باسیل بی هوازی اجباری و هاگ دار است ،‌ ایجاد می شود. وی تاکید نمودکه مقدار بسیار کمی از این سم قادر است بیماری را ایجاد کند .

مدیرگروه سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: این باکتری از رشد هاگ ها در محیط بی هوازی ایجاد می شود و در غذاهای کنسروشده خانگی  و صنعتی تولید می گردد.

 وی تصریح نمود: در تهیه کنسروهای تجاری بدلیل رعایت قوانین خاص بهداشت مواد غذایی و استفاده از روش بن ماری واسترلیزه نمودن مواد غذایی باکتری از بین می رود  ولی  هاگ ها از بین نمی روند و در محیط بی هوازی رشد  آنها ادامه می یابد و به همین دلیل نیاز مجدد به حرارت دیدن دارند.

وی تصریح نمود: هاگهای باسیل در خاک و در تمام نقاط جهان وجود دارند و به وفور از محصولات کشاورزی جدا می شوند. بوتولیسم غذایی در اثر خوردن غذاهایی که در تهیه آنها حرارت کمی بکار رفته و بعد از تهیه سم بوتولینوم در آنها ایجاد شده و سپس به هنگام مصرف حرارت کمی دیده اند، ایجاد می شود .

دکتر بلالی افزود: این سم پس از خوردن با اثر بر روی اعصاب دوازده گانه مغزی با نشانه های ضایعات حاد و دو طرفه اعصاب جمجمه و ضعف یا فلج پایین رونده آنها تظاهر می کند. مشکل بینایی ( تار بینی یا دو بینی )‌، اشکال در بلع و خشکی دهان اولین شکایت های بیمار است . در مراحل اولیه بیماری ممکن است استفراغ ، یبوست و یا اسهال نیز دیده شود .

دکتر مهدی بلالی جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماری گفت: در صورت  استفاده از هرگونه مواد کنسروی خانگی و یا صنعتی از آنجا که سم بوتولیسم در حرارت بالا از میان می‌رود کنسروها پیش از مصرف باید حداقل حدود ۵ دقیقه جوشانده شوند .

وی افزود: این سم ماهیت پروتئینی دارد و در گرمای جوش  و در محیط اسیدی از بین می رود.

منبع: بهداشت نیوز


: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

 


برچسب ها: سلامت کنسرو

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *