صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مارهای آدمخوار!

۱۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۸:۴۸
کد خبر: ۳۳۷۱۸۱
درست است برخی از مارها خیلی عظیم الجثه و وحشتناک هستند اما آن‌ها نیز شگفتی‌های بسیار زیادی دارند. اینگونه مارها گاها شکاری چندین برابر قطر بدنشان را می بلعند.

به گزارش گروه فضای مجازی ، درست است برخی از مارها خیلی عظیم الجثه و وحشتناک هستند اما آنها نیز شگفتی های بسیار زیادی دارند شاید باورش برای همه ما سخت باشد که اینگونه مارها چگونه حیواناتی و یا انسان هایی، چندین برابر قطر بدنشان را می‌بلعند و یا اساسا چگونه چنین چیزی ممکن می‌شود.

به هر حال ما همیشه دوست داریم که درباره مارها بیشتر بدانیم و این میل ما برای دانستن هرگز تمامی ندارد.

 

 

1. مار بوای فشار دهنده یا خفه کننده

بوای فشار دهنده یک مار بزرگ و غیر سمی است که قادر است به طول 3.5 - 5.5 متر رشد کرده و وزنی بالغ بر 45 کیلوگرم داشته باشد.

محل سکونت این مار در جنگل های بارانی گرمسیری است. در حال حاضر این نوع از بوا در زمین های بیابانی آمریکای مرکزی و جنوبی زندگی می‌کنند.

این مار با عضلات بزرگ و پوست زیبای که دارد بسیار مشهور است. رنگ بدن آنها می تواند قهوه ای مایل به زرد، قرمز، سبز یا زرد با نوارها و خطوط تیره باشد.

همانطور که از نامش مشخص است این مار با توجه به عضلات قوی ای که دارد به سرعت باد دور طعمه خود می پیچد و باعث مرگ آن می شود. این مار معمولا لیست غذایی متعددی دارد از گربه های وحشی، گوزن، میمون ها تا پرندگان را شکار می کند.

این نوع از مار بوا شناگر بسیار قهاری است اما به ندرت تن به آب می زند این خزنده بیشتر عمر خود را روی درختان به سر می برد.

مار بوای فشاردهنده یک شکارچی شبانه است و با توجه به سنسور سنجش گرمایی که دارد طعمه خود را شناسایی می کند همچینی این حیوان قادر است بوی شکار را با زبان هایش نیز حس کند.

2. آناکوندای زرد

آناکوندای زرد دومین نوع از آناکونداها در جهان است. آناکوندای زرد بالغ، بین 3 - 4.5 متر طول و وزنی بالغ بر 60 کیلو گرم دارد.

آناکوندای زرد بومی آمریکای جنوبی است. این گونه در کنار بوته ها، باتلاق ها و رودخانه ها زندگی می کنند. این مار بزرگ یک عضو غیر سمی در گونه خود است.

آناکوندای زرد دارای پوست زرد بسیار جذاب با لکه های سیاه است. به طوری که آنها می توانند در آب های تیره رودخانه ها یا باتلاق ها پنهان شوند این گونه آناکوندا به تنهایی زندگی می کند مگر در مواقعی که تصمیم به جفت گیری کند.

آناکوندای زرد متخصص در کمین کردن برای شکار است. این مار به طور کاملا مخفی و ناگهانی به طعمه خود یورش می برد. آناکوندا وقتی طعمه خود را می گیرد آنچنان محکم به دورش حلقه می زند تا طعمه خفه شود و بمیرد.

رژیم غذایی آناکوندای زرد شامل گوزن، گراز امریکایی، (caimans)تمساح آمریکایی ماهی و لاک پشت است.

3. پیتون آمتیس‌تاین

پیتون آمتیس تاین یکی از بزرگترین مارهای موجود در جهان است، هم از نظر طول و هم وزن. این مارهای غول پیکر تا 8.5 متر طول و وزن برابر با 90 کیلوگرم دارند.

پیتون آمتیس‌ تاین نیز به عنوان پیتون مالش (فشار دهنده) دهنده شناخته شده است. آنها در جنگل های بارانی مناطق گرمسیری و چمن زارهای استرالیا و پاپوآ گینه زندگی می کنند این پیتون بزرگترین مار در منطقه استرالیا به حساب می آید.

پیتون‌ آمتیس‌ تاین فقط در شب شکار می کند. این مار بزرگ روی فک خود دارای سوراخ های حرارتی‌ است که به وسیله آن طعمه را تشخیص می دهد سپس شکار می کند. این مار نیز به وسیله کمین کردن و حمله ناگهانی شکار می کند.

پیتون آمتیس‌تاین به طور عمده؛ از پستانداران کوچک، پرندگان، خفاش ها و موش صحرایی تغذیه می کند.

4. پیتون هندی

پیتون هندی یک مار بسیار بزرگ است که در جنوب آسیا یافت می شود. این مار بزرگ می تواند به حداکثر طولی برابر 6.4 متر و وزن بالغ بر 91 کیلوگرم برسد. آنها در جنگل ها، جنگل های بارانی، درختچه ها و تالاب های ساحلی زندگی می کنند.

پوست جذاب پیتون های هند به رنگ زرد، قهوه ای و یا کرم رنگ با خال های تیره است. این نشانه ها به پیتون های هند کمک می کند تا استتار خوبی داشته باشند.

پیتون های هند می توانند به راحتی از درختان بالا بروند و همچنین این مارها شناگران قهاری هستند. این خزنده اکثر عمر خود را بر روی زمین می گذراند.

پیتون های هندی فقط در مواقع جفت گیری کنار هم می مانند در غیر این صورت انفرادی زندگی می کنند.

پیتون های هندی در شب هنگام شکار می کنند آنها برای شناسایی شکار در طول شب از حس گر گرمایی که روی فک خود درارند کمک می گیرند این مار همچنین گیرنده های شیمیایی برای کشف شکار دارند.

پیتون های هندی وقتی شکار خود را به دام می اندازند با خفه کردن از طریق فشار دادن طعمه به زندگیش پایان می دهند.

رژیم پیتون های هند به طور عمده شامل جوندگان و دیگر پستانداران کوچک است. آنها همچنین پرندگان و دوزیستان را نیز می خورند.

5. پیتون صخره‌ای (سنگی) آفریقایی

پیتون صخره ای آفریقایی بزرگترین مار غیر سمی آفریقا است. آنها می توانند حداکثر به طول 7.5 و وزنی تا 114 کیلوگرم برسند.

این مار بزرگ در بوته ها، مراتع گرم و جنگل های گرمسیری آفریقای غربی و مرکزی ساکن هستند.

امروزه سنگین ترین پیتون صخره ای آفریقا شناسایی و ثبت شده است. پیتون های صخره ای آفریقایی بهترین استتار را برای مخفی شدن انجام می دهند تا دیده نشوند.

پیتون آفریقایی مانند دیگر همنوعان خود دور شکار خود می پیچد و با فشردن آن شکارش را از پای در می آورد.

آنها عمدتا جوندگان بزرگ، آنتیلوپ، میمون، خوک، مارمولک و تمساح را شکار می کنند. این مار قادر است بعد از خوردن یک تمساح بزرگ و یا آنتیلوپ تا یک سال چیزی نخورد.

پیتون صخره ای آفریقایی در شرایط آب و هوایی خشک زمانی که جانوری برای خوردن پیدا نمی شود می تواند متابولیک بدن خود را کاهش دهد و انرژی خود را در چنین شرایط سختی حفظ کند.

این مارها مثل دیگر گونه مارهای بزرگ فقط در فصل جفت گیری در کنار یک مار دیگر دیده می شود.

6. پیتون برمه‌ای

پیتون برمه‌ای سومین مار بزرگ غیر سمی در جهان است. این گونه از مارها می توانند طولی به اندازه پنج تا.6 هفت متر و وزنی برابر137 کیلو گرم داشته باشند. آنها در تالاب ها، باتلاق ها، جنگل ها، چمن‌زار ها و دره های رودخانه آسیای جنوب شرقی زندگی می کنند.

پیتون های برمه ای یکی از زیباترین مارها در جهان هستند. پوست بدن آنها به رنگ های مختلف از جمله خاکستری، قهوه ای، قهوه ای مایل به زرد و قهوهای مایل به قرمز با خال های قرمز است.

پیتون های برمه ای بینایی بسیار ضعیفی دارند. اما بجای آن دارای سنجش‌گر حرارتی و گیرنده های شیمیایی خوبی برخوردار هستند. این گونه دارای دندان هایی هستند که رو به داخل دهانشان رشد می کند این ساختار باعث می شود که طعمه به هیچ وجه توان فرار را نداشته باشد.

پیتون های برمه ای با استفاده از انقباض ماهیچه ای شکار خود را می کشند. فک های پیتون چنان به شکار می چسبد تا طعمه خفه نشود ولش نمی کند.

غذای این مار تشکیل شده است از خرگوش، موش صحرایی، پرندگان کوچک، گوزن و خوک. همانطور که می دانید پیتون ها بعد از بلعیدن شکار تا ماه ها شکار نمی کنند.

7. پیتون مشبک

پیتون مشبک با طولی برابر 10 متر بی شک بلندترین پیتون جهان است این گونه جزء بزرگترین پیتون های شناخته شده در جهان است این مار غول پیکر می تواند به وزنی برابر با 135 کیلوگرم برسد.

پیتون های مشبک در جنگل های بارانی، جنگل های معمولی و یا در رودخانه های کوچک در سراسر آسیای جنوب شرقی ست پیتون مشبک به آن کمک می کند که درون زیستگاه خود به خوبی مخفی شده و از چشم ها پنهان شود.

پیتونهای مشبک مارهایی هستند که به تنهایی زندگی می کنند و بسیار تهاجمی هستند.

پیتون مشبک شب ها به شکار می رود لیست غذا های پیتون مشبک تشکیل شده است از؛ میمون ها، موش ها، گاو، گوزن و خوک. همانند سایر پیتون ها، این گونه نیز با خفه کردن شکار به کار طعمه خود پایان می دهد.

8. آناکوندای سبز

آناکوندای سبز در حال حاضر بزرگ‌ترین مار در جهان است این حیوان با طولی برابر با 6 الی 9 متر و وزنی حدود 250 کیلوگرم تقریبا وزنی دوبرابر بیشتر از بلندترین مار جهان (پیتون مشبک)

برخلاف باورهای باستانی مردم آناکوندای سبز واقعا به رنگ سبز طبیعت نیست.

آناکوندای سبز یک مار غیر سمی بوده که در باتلاق ها مرداب ها و رودخانه های سراسر آمریکای جنوبی یافت می شود.

آناکوندای سبز اکثر عمر خود را در آب می گذراند. این مار می تواند با سرعت باورنکردنی در آب شنا کند.

چشم ها و سوراخ بینی این مار بر روی سر آن واقع شده است آن هم به دلیل این است که در آب بتواند برای شکارهای خارج از آب به خوبی استتار کند این روش به آنها این امکان را می دهد بدون آنکه دیده شوند زیر آب نفس هم بکشند.

برخی می گویند که آناکوندای سبز در طول شب شکار می کند. این در حالی است که آنها در طول روز نیز دست به شکار می زنند. آنها قادرند که سنجش‌گر گرمایی خود را در طول شب فعال کنند. این مار نیز یک کمین‌گر قهار برای شکار است.

از خصوصیات آناکوندای سبز صبر بسیار زیاد آن در موقع شکار کردن است این مار آنقدر سر جای خود بی حرکت می ماند تا طعمه به نزدیکترین جای ممکن برای شکار برسد سپس باسرعت باورنکردنی، حیوان نگون بخت را شکار می کند.

فهرست رژیم غذایی آناکوندای سبز شامل؛ گوزن، tapir (خوک خرطوم دار)، تمساح، ماهی و لاک پشت ها است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

 


برچسب ها: شکار مار

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *