صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سایه سنگین تنش مرزی "هند و چین" بر روابط اقتصادی دو کشور

۱۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۸:۰۱
کد خبر: ۳۳۷۱۱۷
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
تنش مرزی بین هند و چین در دوکلم که از دو ماه پیش با احداث جاده مرزی توسط چین و ورود نیروهای هندی به منطقه مورد مناقشه آغاز و همچنان ادامه دارد بر سرمایه گذاری و روابط اقتصادی دو کشور سایه افکنده است.

به گزارش سرویس بین الملل دهلی نو و پکن در چند دهه گذشته به رغم منازعات ارضی و سوء ظن ها نسبت به نیات یکدیگر، به تدریج روابط اقتصادی خود را گسترش داده اند.

ارتباط میان دو غول اقتصادی چین و هند به عنوان دو کشوری که بزرگترین بازار اقتصادی جهان را در اختیار دارند در بعد جهانی و منطقه ای از اهمیت بالایی برخوردار است.

افزایش تنش مرزی و حمله های لفظی بین مقامات نظامی ،سیاسی و دیپلماتیک هند و چین در دو ماه گذشته باعث نگرانی سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی دو کشور شده است .

این نگرانی وقتی افزایش یافت که در اواخر جولای کمیته امور اقتصادی دولت هند با خرید 86 درصد از سهام شرکت داروسازی گلند فارما هند توسط یک شرکت چینی به نام 'فوسان اینترنشنال ' مخالفت کرد.

رسانه های هند این تصمیم دولت هند را مرتبط با افزایش تنش مرزی بین هند و چین در دوکلم دانستند ولی مقامات دولتی تاثیر تنش بر این تصمیم گیری را رد کردند.

کارشناسان اقتصادی می گویند براساس سیاست هند، سرمایه گذاری خارجی بیش از 70 درصد باید توسط هیئت مدیره توسعه سرمایه گذاری خارجی مورد تائید قرار گیرد .

به گفته این افراد مخالفت وزارت کشور هند با این توافق باعث شد که این توافق سرمایه گذاری به سرانجامی نرسد.
هیئت مدیره توسعه سرمایه گذاری خارجی هند در ماه مارس سال جاری با خرید سهام شرکت گلند فارما از سوی فوسان اینترنشنال چین موافقت کرده بود.

چینی ها درسالهای اخیر علاقه خود را برای سرمایه گذاری در صنعت داروسازی هند که به عنوان یک تامین کننده داروهای عمومی در جهان شناخته می شود ،نشان دادند.

به رغم اینکه حضور شرکت های سرمایه گذاری چینی در هند کم است ولی این تعداد اندک نیز به علت تنش در روابط دو کشور بسیار حساسیت برانگیز شده است .

این تنش ها و حساسیت ها باعث نشده که دولت های ایالتی از سرمایه گذاری شرکت های چینی چشم پوشی کنند.

دولتهای ایالتی هاریانا و آندراپرادش در حال بررسی طرحهایی برای جذب سرمایه گذاری چین در این ایالت ها هستند.
پیشنهادهای شرکت های چینی برای سرمایه گذاری چند میلیارد دلاری در ایالت های این کشور باعث شده که دولت های ایالتی از این سرمایه گذاری ها به رغم تنش بین دو کشور استقبال کنند.

سوشما سواراج وزیر امور خارجه هند چندی پیش در سخنانی در پارلمان هند اظهار کرد چین با سرمایه گذاری در هند در رشد اقتصادی نقش مهمی دارد.

وی در خصوص تنش مرزی با چین اظهار کرد جنگ یک گزینه نیست بو باید اختلاف از طریق گفت وگو بر طرف شود.
براساس آمارهای منتشر شده، میزان سرمایه گذاری خارجی چین در سال 2015 در هند 450 میلیون دلار بوده که این میزان در سال 2016 به 300 میلیون دلار کاهش یافته است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *