صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین اطلاعات از خسوف 16 مرداد ماه/ رصد ماه گرفتگی فردا شب را از دست ندهید!

۱۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۹:۵۴
کد خبر: ۳۳۶۲۹۲
رئیس انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: ماه‌گرفتگی ۱۶مرداد ماه بسیار جزئی است و تنها بخشی از ماه درون سایه زمین قرار می‌گیرد.

به گزارش گروه فضای مجازی ، عتیقی رئیس انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به ماه‌‌‌گرفتگی جزئی‌ در شبانگاه دوشنبه 16 مرداد 96 گفت: این خسوف بسیار جزئی است و تنها بخشی از ماه درون سایه زمین قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: خسوف زمانی رخ می‌دهد که زمین بین ماه و خورشید قرار گرفته و سایه آن بر روی ماه بیفتد.

عتیقی عنوان کرد: سالیانه بین 2 تا پنج خورشید گرفتگی و صفر تا سه ماه گرفتگی می‌تواند رخ دهد و شاید در یک سال هیچ ماه‌گرفتگی اتفاق نیفتد.

رئیس انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به وقت جهانی گرفتگی ماه گفت: ماه گرفتگی فردا ساعت 17:22:05 ثانیه به وقت جهانی آغاز و در ساعت 18:21:38 ثانیه به پایان می‌رسد و ساعت خروج ماه از سایه زمین و پایان گرفتن جزئی19:18:10 ثانیه است.

عتیقی ادامه داد: ماه ساعتی قبل و بعد از ماه‌گرفتگی در نیم‌سایه زمین قرار دارد اما تغییر روند ماه برای انسان قابل مشاهد نیست و این تغییرات با چشم غیرمسلح در شرایط نیمه سایه به سختی دیده می‌شود.

وی با اشاره به مناطق قابل رویت این ماه‌گرفتگی در دنیا گفت: به جز قاره آمریکا در تمام چهار قاره دیگر بخش‌هایی از ماه‌گرفتگی جزئی قابل مشاهده است.

عتیقی با بیان اینکه این ماه‌گرفتگی جزئی در سراسر ایران قابل مشاهده است، به وقت ماه‌گرفتگی در ایران اشاره کرده و گفت:‌ ایران چهار ساعت و نیم با وقت جهانی اختلاف دارد و علت اینکه به وقت جهانی اشاره می‌کنیم این است که کشور ایران پهناور بوده است از شرق تا غرب کشور زمان طلوع و غروب متفاوتی دارد.

رئیس انجمن نجوم آماتوری ایران به ساعت دقیق ماه‌گرفتگی در ایران اشاره کرد و افزود: ماه گرفتگی 16 مرداد از ساعت 21:52:55 ثانیه به وقت ایران آغاز و در ساعت 23:48:10 23 ثانیه به پایان می‌رسد.

عتیقی تصریح کرد: پس از ماه‌گرفتگی کامل 6 مهر 94 ساکنان کره‌ زمین تاکنون تنها شاهد ماه‌گرفتگی‌های نیم سایه یا خسوف غیر‌مرعی بودند که با چشم غیرمسلح قابل رویت نبودند.

وی با اشاره به ماه‌گرفتگی دیگر سال 96 عنوان کرد: ماه‌گرفتگی کامل بعدی در 11 بهمن 96 رخ می‌دهد.

رئیس انجمن نجوم آماتوری ایران با بیان اینکه انجمن برنامه ای برای رصد مردم برای ماه گرفتگی فردا ندارد، گفت:‌ حدود 15درصد طرح ما در ماه‌گرفتگی 16 مرداد درون سایه زمین قرار می‌گیرد و به دلیل جزئی‌ بودن گروه آموزش کابردی انجمن نجوم آماتوری ایران برنامه رصدی برای علاقه‌مندان برگزار نمی‌کند.

عتیقی یادآور شد: اهمیت ماه‌گرفتگی کمتر از خورشید‌گرفتگی است زیرا در هنگام خسوف ماه درون سایه زمین قرار می‌گیرد و تنها در گرفتگی جزئی ماه کروی بودن زمین ثابت می‌شود، همچنین می‌توان به نبود جو در کره ماه پی‌ برد و با عکاسی نجومی و کارها‌ی آماتوری ماه گرفتگی جزئی را ثبت کرد.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *