صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سمنان؛ از امن‌ترین استان‌های کشور/ کاهش آمار جرم، تصادفات و سرقت‌ / افزایش کشفیات حوزه قاچاق/ آب‌رسانی با تانکر به 62 روستا

۱۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۶:۰۳:۰۲
کد خبر: ۳۳۶۱۶۰
دسته بندی‌: سیاست ، عمومی
استاندار سمنان آخرین وضعیت امنیتی استان، میزان اشتغال، تعداد واحد‌های احیاشده صنعتی و معدنی، گردشگری، طرح‌های انتقال آب، طرح‌های عمرانی و سد‌های در دست ساخت و وضعیت استان سمنان را تشریح کرد.

به گزارش گروه سیاسی ، پیرو نامگذاری سال جاری به نام «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» از سوی مقام معظم رهبری، خبرنگار میزان در گفتگویی با محمدرضا خباز استاندار 63 ساله سمنان به آخرین وضعیت این استان از ابعاد مختلف از جمله اقتصادی، امنیتی و... پرداخته است که در ادامه می خوانید.

کاهش آمار درگیری‌های مسلحانه، تصادفات و سرقت‌ در سمنان
میزان: وضعیت امنیتی استان سمنان چگونه است و چه جایگاهی را دربین سایر استان‌های کشور دارد؟
خباز: استان سمنان از نظر وسعت خاکی هفتمین استان کشور است، یعنی وسعت بسیار زیادی را به خود اختصاص داده است و از نظر رفت‌و‌آمدی همه ترانزیت شرق به غرب از استان سمنان می‌گذرد و همچنین جاده شمال به جنوب نیز این استان می گذرد یعنی ارتباط بندرعباس و بندر امین‌آباد هم از استان سمنان می‌گذرد. حدود 5 محور هم از استان به شمال کشور می‌رسند یعنی به استان‌های گلستان و مازندران می‌روند. براساس وجود چنین راه‌هایی در این استان باید وضع ناامنی حاکم باشد اما علیرغم همه این شرایط سمنان ازامن‌ترین استان‌های کشور است و شاید استان برتر هم باشد. از دیگر جنبه های امنیتی این استان می توان به آمار درگیری‌های مسلحانه اشاره کرده که میزان آن کاهش داشته است، همچنین آمار تصادفات، سرقت‌ها و قاچاق کالا کمتر شده است. استان شرایط امنیتی خوبی دارد که با تلاش مأموران، مسئولان امنیتی و شورای تأمین استان و همچنین همکاری مردم در سطح استان ایجاد شده است.

کشفیات چندبرابری در حوزه قاچاق کالا و موادمخدر
میزان: به کاهش آمار قاچاق کالا اشاره کردید،در استانداری برای رفع این معضل چه اقدامات مهمی را در دستور کار قرار دادید؟
خباز: کشفیات ما در حوزه مواد مخدر و کالای قاچاق چند برابر شده است، کارهای فوق‌العاده‌ای درباره مبارزه با قاچاق انجام داده ایم از جمله  شناسه‌دار کردن انبارها که خودش باعث کاهش قاچاق کالا و این امر به‌صورت پایلوت در استان انجام شد.

کاهش سالانه 70 سانتی متر سطح آب‌های تحت‌الارضی
میزان: تأمین آب با توجه به شرایط آب‌وهوایی کشور در چند سال اخیر یکی از مهم‌ترین دغدغه مسئولان در سایر استان‌های کشور است،برای تأمین آب شرب مصرفی و کشاورزی چه اقداماتی انجام داده‌اید؟
خباز: وضعیت آب در 14-15 استان کشور مناسب نیست و استان ما هم جزو همان استان‌ها است. همه راه های صرفه‌جویی‌ها آب در استان را انجام داده‌ایم از جمله اینکه چاه‌های ممنوعه و غیرمجاز را بستیم، چاه‌های مجاز را به کنتور حجمی مسلح کرده‌ایم، به همین نسبت آبیاری به‌صورت قطره‌ای و تحت فشار در امور کشاورزی انجام می‌شود ولی در عین حال سالی حدود 70 سانتی‌متر سطح آب‌های تحت‌الارضی پایین می‌رود.

تعداد62 روستا به‌صورت دائمی یا فصلی باتانکر آبرسانی می شوند
میزان: در کشاورزی و تأمین آب شرب روستا و شهرها مشکل ندارید؟
خباز: نزدیک به 22 روستای ما به‌صورت دائمی با تانکربرایشان آب می‌برندو 40 روستا هم به‌صورت فصلی با تانکر آبیاری می‌شوند که جمع آن  62 روستا می‌شود که به‌صورت دائمی یا فصلی برایشان آب فرستاده می‌َشود. علت اینکه ما کمبود آب داریم این است که در تابستان شهرهای سمنان، سرخه و شاهرود مشکل کم‌آبی دارند. البته با تمهیداتی که پیش‌بینی شده و منابع مختلفی تأمین شده اما همچنان کمبود داریم. اگر ما مشکل آب نداشتیم به فکر انتقال آب از دریای خزر به سمنان نبودیم در گذشته‌ها جنگ نفت بود و در چند سال پیش می‌گفتیم در آینده نه چندان دور جنگ آب خواهیم داشت. البته هنوز به جنگ تبدیل نشده و در حد معضل است و باید تلاش کنیم به بحران تبدیل نشود.

طرح انتقال آب دریای خزر
میزان:آیا سدسازی هم در سطح استان در دستور کار قرار دارد؟
خباز:  ظرف 20 ماه و 14 روزی که من در این سمت مشغول به فعالیت هستم دو سد در بودجه کشور جا داده‌ایم که عبارتند از روزیه و فینسک. یک سد هم در حد مطالعه است که تسلیات نام دارد و از حوزه تالار مازندران منتقل می‌شود . سدی هم به نام کالپوش برای استان شاهرود طراحی شده است. ولی با همه این اقدامات و با توجه به اینکه سمنان یک استان صنعتی است و در آینده قطار برقی تندرو که رئیس جمهور محترم کلنگ احداث آن را زدند فاصله تهران به سمنان را به یک ساعت کاهش خواهد داد، پیش‌بینی می‌کنیم که سرریز جمعیت تهران در استان سمنان مستقر خواهند شد لذا چاره‌ای  جز انتقال آب از دریای خزرنداریم. این امر هم در سفر پرخیرو برکت سال 95 رئیس جمهور به استان سمنان جزو مصوبات سفرشان بود. مطالعاتش این اقدام انجام گرفته و در صدد گرفتن مجوزهای زیست محیطی این طرح هستیم که انشاء‌الله بعد از سیر تشریفات قانونی می‌توانیم انتقال آب دریای خزر را سالانه به میزان 200 میلیون مترمکعب برای استفاده شرب و صنعتی به سمنان منتقل کنیم.

میزان: از سدهایی که نام بردید کدام‌یک در دست ساخت هستند؟
خباز: هیچ کدام شروع به ساخت نشده‌اند و سد روزیه به‌صورت (Bot) بوده و در بودجه کل کشور آمده است، اعتبار هم دارد. سد فینسک در بودجه کل کشور هست و اعتبار هم دارد و کار عملیاتیشان شروع نشده است.

میزان: چرا هنوز آغاز به کار نکرده‌اند؟
خباز:همانطور که مستحضرید برای هر پروژه عمرانی در کشور باید چند کار انجام شود: اول اینکه وزارت مربوطه آن را بپذیرد، دوم اینکه سازمان برنامه و بودجه آن را قبول کند، سوم اینکه در لایحه بودجه کل کشور بیاید و چهارم اینکه برای آن تأمین اعتبار کنند، پنجم به دستور کمیسیون ماده 251 را برایش بگیرند و اینها که انجام شد کار برای کلنگ‌زنی و شروع آماده است.

وجود 1891 واحدهای صنعتی و معدنی کوچک و بزرگ درسمنان
میزان: غیر از این سدها می‌توانید به چند نمونه از طرح‌های عمرانی و زیربنایی که در ایجاد اشتغال استان هم نقش داشته، اشاره کنید؟
خباز: در ابتدای کار برآوردی در سطح استان انجام داده و متوجه شدیم تعداد 1891 واحدهای صنعتی و معدنی کوچک و بزرگ در استان وجود دارد. اما تعداد پروژه‌های کشاورزی و دامی جداگانه است. حدود 621 واحد از این تعداد از زمان دولت گذشته تعطیل شده بودند که حدود 76 واحد را بانک‌ها تملک کرده بودند و بقیه واحدها هم که کار می‌کرد نزدیک به 37 درصد ظرفیت استان را در برمی گرفت. تاکنون نزدیک به 64 کار گروه رفع موانع تولید تشکیل دادیم و در سال 95نیز  440 میلیارد تومان تسهیلات به این واحدها داده شد به همین جهت نرخ بیکاری در استان سمنان از همه استانها پایین‌تر است ولی 8/3 درصد است در صورتی‌که میانگین در کشور 12 درصد است.همدلی و هماهنگی بین مدیران باعث شد تا برای اعتلای صنعت استان  قدم‌های مؤثری برداریم.مبلغ 440 میلیارد تومان که به ان اشاره کردم، به واحدهای کوچک و متوسط اهدا شد، در واحدهای کوچک 25 نفرکارگر و در واحدهای متوسط زیر 100 نفرمشغول بکار هستند. در آن مصوبه دولت برای واحدهای بزرگ  کار خاصی پیشنهاد نشد. لذا خودمان در ستاد اقتصاد مقاومتی تعداد  30 پروژه بزرگ  و همچنین 30 پروژه بزرگ معدنی با بالای 100 کارگر را تهیه کردیم و بعد این پروژه ها را به بانک‌های عامل دادیم تا اعتبار آنها را تأمین کنند و این واحدها وارد کار شوند. تعدادی از اینها الان به بانک‌ها معرفی شدند و تعدادی در حال تکمیل پرونده‌هایشان هستند. اتفاق خوبی که در استان افتاد این بود که این امور دست به دست هم داد و برآیند خروجیش این بود که نرخ بیکاری استان 8/3 دهم درصد است و بعد از استان مرکزی دومین استان سمنان قرار دارد.

 افزایش میزان ماندگاری مسافران در استان سمنان
میزان:یکی از راه هایی که در استان ها منجر به افزایش جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی می شود ظرفیت گردشگری هر استان است،  وضعیت گردشگری در استان سمنان چگونه است؟
خباز: من اصالتا خراسانی هستم آن‌قدر از جاده سمنان رد شده‌ام که یادم نمی‌آید چند بار است. ولی هیچ‌گاه در سمنان توقف نکردم ولی وقتی برای کار به این استان دعوت شدم متوجه ظرفیت‌های گردشگری بسیار بالای این استان شدم. ما که به کرات از این استان رد می‌شدیم از ظرفیت‌های گردشگری آن خبر نداشتیم چه برسد به افرادی که از اینحا رد نمی‌شوند و گذاری به سمنان ندارند. در راستای افزایش سطح گردشگری در استان سمنان شعاری طراحی کردیم، مبنی بر تبدیل سمنان از معبر به مقصد. به این معنا که کاری کنیم حالا که مردم از این استان  عبور می‌کنند در آنجا بیشتر بمانند. میزان متوسط ماندگاری هر مسافر در استان سمنان 3 الی 4 ساعت بود یعنی در آذر سال 94 آمدم و عید 95 با همین شعار میزان ماندگاری مسافران در این استان 18 الی 19 درصد رشد کرد. سال 96 که گذشت میزان 20 درصد رشد کرد و میانگین ماندگاری از 3 الی 4 ساعت به یک الی دو شب افزایش یافت.

4 اقلیم آب و هوایی دریک استان
میزان: استان سمنان چه ویژگی‌های گردشگری دارد؟
خباز: در این استان یک مسافر در عرض 2 ساعت می‌تواند 4 اقلیم آب‌وهوایی را تجربه کند. یعنی وقتی درجنوب استان با مناطق کویری روبرو می‌شوید که هوا بسیار گرم و خشک است وبا ماشین در عرض 45 دقیقه به مناطق معتدل و کوهستانی می‌رسید و نیم ساعت که جلوتر می روید به جنگل‌های سرسبزی می‌رسید و بعد از گذر از کوه‌ها می توانید دریا را مشاهده کنید و همه این اقلیم‌ها ظرف 4 ساعت برای مخاطبان قابل تجربه کردن است. افراد درسمنان برای استفاده از آب وهوای کوهستانی به‌جای اینکه 4-5 ساعت رانندگی کنند با رانندگی مدت زمان کمی به منطقه مورد نظرشان می رسند. یکی از ویژگی‌های خاص سمنان همین است که با دوساعت رانندگی می‌توانند 4 اقلیم آب و هوایی را تجربه کنند.

از12شهرگردشگری کشور2 شهرآن درسمنان واقع شده
میزان: این مناطق آب و هوایی که عنوان کردید در کدام شهرهای استان قرار دارند؟
خباز: جنوب همه شهرها از گرمسار گرفته، سمنان، دامغان، شاهرود تا میامی کویر است و در خود این شهرها هوا بهتر از کویر است و وقتی وارد شمال همه این شهرها می‌شوید مثلاً‌ شمال گرمسار به آبسرد می‌رود، شمال سمنان به مهدیشهر و شهمیرزاد می‌رود همچنین در شمال دامغان هم منطقه خوش آب و هوایی وجود دارد  و شمال شاهرود هم به منطقه بسطام ختم می شود و بالاتر و از میامی هم به کالپوش می‌رسد . در کالپوش سالانه 500 میلی‌متر بارندگی داریم البته امسال خشکسالی بود و 350 میلی‌متر بارندگی داشت . همه  این شهرها  به سمت شرق به غرب در استان چیده شده اند. به همین مناسبت ما 5 راه به استان گلستان و استان مازندران داریم و ناگفته نماند از 12 شهر گردشگری در کل کشور هست که دوتای آنها به نام بسطام محل مقبره با یزید بسطامی و شهمیرزاد در استان سمنان قرار دارند.

میزان: استانداری چه تعداد هتل و امکانات خدماتی رفاهی در این دو شهر احداث کرده است؟
خباز: همین الان نزدیک 5 هتل در حال ساخت است دو تا از این هتل‌ها برای افتتاح در دهه فجرآماده می شوند و یکی دو هتل هم پارسال افتتاح شد و یکی از کارهای بسیار خوب که در سمنان راه افتاده، بوم‌گردی است. در روستاها برای گردشگران داخلی و خارجی خانه‌های قدیمی آماده کرده اند در برخی روستاها این فعالیت انجام شده است. گردشگران خارجی هم در این خانه‌ها یکی دو شب اسکان می‌یابند و از طبیعت بهره می‌برند.

درصورت تامین امکانات، سمنان بهترین مکان برای پایتخت سیاسی بودن
میزان: حرف‌هایی درباره پایتخت سیاسی شدن سمنان مطرح بود، آیا ظرفیت‌های این  اقدام در سمنان وجود دارد؟
خباز: اگر آب استان تأمین شود که می‌شود و همچنین با راه افتادن قطار برقی یک ساعته از تهران به سمنان اینجا می‌تواند استان معینی در شرق تهران باشد برای سرریز جمعیت تهران، همچنین اینکه سمنان برای اشتغال مولد، رشد و بالندگی مخصوصاً برای جذب گردشگر شرایط مناسبی دارد. در مجلس هشتم تصویب شد که پایتخت سیاسی  را از تهران خارج کنند لذا اگر این امکاناتی که نام بردم به سمنان برسد، سمنان بهترین مکان برای پایتخت سیاسی کشور خواهد بود. تهران از نظر ترافیکی قفل شده و زندگی در آن کمی سخت شده است در حالیکه سمنان یک استان با جمعیت کم در شرق آن وجود دارد ومی تواند به‌عنوان پایتخت سیاسی کشور باشد و سه قوه قضائیه، مجریه و مقننه و دستگاه‌های حاکمیتی برای رتق و فتق امور مردم به سمنان بیایند که این انتقال مشروط به تأمین آب این شهر است.

300 روز هوای آفتابی
میزان: مشکل ریزگرد در استان سمنان هم وجو دارد؟
خباز: خیر، ما 300 روز در استان هوای آفتابی و صاف داریم.

میزان: از این ظرفیت آفتاب برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی استفاده نکردید؟
خباز: بعد از برجام تولید حدود 1200 مگاوات انرژی خورشیدی با بخش خصوصی امضا کردیم، و 1200 مگاوات هم پشت خط است آنهم به دلیل پاکی هوا و آفتابی بودن این استان است و می‌تواند منبع درآمدزایی برای کشور باشد. بعد از برجام در حدود 2 سال پیش سرمایه‌گذاران اعتماد کردند و جلو آمدند و 1200 مگاوات با وزارت نیرو تفاهم‌نامه امضا کردند و برخی‌ها زمین تحویل گرفتند و برخی هم طرح را اجرا کردند و وزارت نیرو تعهد کرده تابرق آنها را به‌ٌصورت تضمینی بخرد و آنها هم تعهد کردند برقشان را در اختیار دولت قرار دهند.

امکانات امدادی
میزان: وضعیت امکانات امدادی در استان چگونه است؟
خباز: با وجود اینکه سمنان از نظر وسعت خاکی پهناور است، هلال احمر قوی و خوبی دارد، ما هلی‌کوپتر برای امداد هوایی در اختیار داریم. برخلاف دیگر استان‌ها که یک دانشگاه علوم پزشکی دارند ما دو دانشگاه علوم پزشکی داریم یکی در سمنان و دیگری در شاهرود. از این خدمت‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی نه‌تنها خود مردم استان منتفع می‌شوند بلکه 20 میلیون زائری هم که در طول سال از این استان می‌گذرند و به مشهد می‌روند، می توانند از خدمات پزشکی و امدادی این دانشگاه ها بهره مند شوند.

پتانسیل توریست درمانی از طریق معادن و آب‌های معدنی وجود دارد
میزان:‌ با توجه به این ظرفیت علمی- درمانی در استان، اقدامات توریست درمانی هم ارائه می کنید؟
خباز: در سمنان از قدیم معدن نمک و اولین معدن گچ کشور  وجود داشته است و غارهای فراوانی که نمکشان تمام شده است اخیراً عده‌ای آمده و پیشنهاد داده‌اند که می‌خواهیم محیط‌هایی را آماده کنند تا افرادی که می خواهند به‌وسیله نمک درمان شوند از این معادن تخلیه شده استفاده کنند. ما آبگرم و تلخ آب هم برای مصارف درمانی در استان داریم که سرمایه‌گذارانی برای این بخش‌ها خود را معرفی کرده و تفاهم‌نامه‌هایی را هم امضا کرده‌اند و هنوز کار عملی به اجرا درنیامده ولی این ظرفیت و پتانسیل برای توریست درمانی در استان چه از طریق معادن و آب‌های معدنی وجود دارد. عده‌ای به فکر افتادند اما اقدام عملی نشده که کسی بیاید و زمینی را تحویل بگیرد و کار عملیاتی را شروع کند. من فکر می‌کنم به دلیل وجود مسافران زیاد این کار در استان میسر خواهد بود.

میزان: استانداری چه میزان جذب سرمایه خارجی و داخلی داشته است؟
خباز: در جذب سرمایه داخلی در همین مدت بیش از 7 هزار میلیارد تومان جذب سرمایه داشته ایم اما در جذب سرمایه خارجی موفقیت نداشته‌ایم به همین مناسبت برای اکتبر امسال و برابربا آبان ماه تعدادی سرمایه‌گذار خارجی دعوت کرده‌ایم. مؤسسه فموزا (مدیریت مناطق ویژه و آزاد دنیا) با هماهنگی استانداری برنامه‌ای را در این روزها ترتیب داده اند تا سرمایه‌گذاران را با رویکرد مناطق ویژه به استان بیاورند.

میزان: در سمنان چند منطقه ویژه برای سرمایه‌گذاری وجود دارد؟
خباز: 3 منطقه گرمسار، دامغان و سمنان منطقه ویژه هستند. انشاء‌الله با رویکرد جذب سرمایه‌گذاری خارجی در ایران آبان ماه امسال همایی برگزار می‌شود و سرمایه‌گذاران دولتی و غیردولتی دعوت می‌شوند.

میزان: آقای خباز از اینکه وقت خودتان را در اختیار قرار دادید سپاسگزارم.
خباز: من هم از شما و همه همکارانتون تشکر می‌کنم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *