صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رشد ۹ درصدی تعداد پرونده‌های مختومه شورا‌های حل اختلاف استان کرمان

۱۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۸:۱۰
کد خبر: ۳۳۶۰۶۴
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
معاون قضایی رئیس کل دادگستری در امور شوراهای حل اختلاف استان کرمان گفت: در سال گذشته تعداد 170 هزار و 644 پروند وارد شوراهای حل اختلاف استان کرمان شده که نسبت به سال گذشته 6 درصد افزایش داشته است.

مهدی تقی زاده در کفت‎گو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، با بیان اینکه در استان کرمان 331 شعبه شورای حل اختلاف در 30 حوزه قضایی فعال هستند،گفت: از این تعداد 113 شورای شهری، 116 شورای شهری صلحی و تعداد 102 شورای حل اختلاف روستایی است.


وی درباره نوع و کیفیت پرونده های مختومه شعب شوراهای حل اختلاف استان خاطر نشان کرد : درسال 1395 از مجموع پرونده های مختومه 14 درصد با مصالحه حقوقی، 43 درصد با صدور رای حقوقی، 14 درصد با مصالحه کیفری، 19 درصد با صدور رای کیفری و 9 درصد با قرار عدم صلاحیت مختومه شده است.


وی در ادامه تصریح کرد : از کل پرونده های وارد شده به شوراها اعم از پرونده های قابل سازش و غیر قابل سازش و غیر قابل سازش در سال 1395 تعداد 48 هزار و 254 پرونده به صورت مصالحه مختومه گردیده که درضد آن نسبت به کل پرونده های مختومه 28 درصد و نسبت به پرونده های حقوقی و کیفری قابل مصالحه 43 درصد است.


رئیس شوراهای حل اختلاف استان کرمان درباره فعالیت های آموزشی شوراهای حل اختلاف چنین گفت: در سال 1395 برای قضات و اعضاء و دبیران شوراهای حل اختلاف به میزان 166 ساعت دوره آموزشی برگزار گردیده است که مجموعاً بیش از 1550 نفر از اعضاء در این دوره ها شرکت کرده‌اند.


وی خاطر نشان کرد: رسیدگی کیفری در شوراهای حل اختلاف، حقوق خانواده 1، الزامات قانونی در صدور رای شورای حل اختلاف، شورای حل اختلاف و صلاحیت آن، سازش و نحوه تنظیم گزارش اصلاحی، آموزش نرم افزار CMS، دادخواست اعسار در شورای حل اختلاف، آشنایی با شرایط شهود و مطلعین، آشنایی با قواعد حاکم بر گواهی و شهادت، آشنایی با دعاوی طاری در شوراهای حل اختلاف، آشنایی با وظایف وکلای دادگستری، آشنایی با قانون جدید شوراهای حل اختلاف مصوب 1394، حفاظت در شورای حل اختلاف، حفاظت فیزیکی ، اسناد و ارتباطات از جمله عناوین دوره های آموزشی شوراهای حل اختلاف بوده است.


تقی زاده در ادامه با اشاره به راهکارهای کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه، بیان کرد: تقویت باورهای دینی مهمترین عامل پیشگیری از انحراف ها و مطمئن ترین راه برای کاهش جرائم و آسیب های اجتماعی است.


وی ادامه داد: روحیه صلح ، صفا ، صمیمیت و برادری در جامعه و یا به تعبیری دیگر ترویج صلح و سازش یکی دیگر از راهکارهای کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه است که از جمله وظایف عزیران شورای حل اختلاف به شمار می رود و خود نوعی عبادت است زیرا پیامبر گرامی اسلام (ص) فرموده است : "هرکس در ایجاد صلح و سازش قدم بردارد ملائکه آسمان به او درود میفرستند".


تقی زاده اولویت اول در شوراهای حل اختلاف را ایجاد صلح ،سازش و مصالحه در مدت زمان متعارف ، معقول و منطقی دانست و ادامه داد: اولویت بعدی رسیدگی به پرونده ها همراه با کیفیت مطلوب و مناسب خواهد بود که به عقیده اینجانب رعایت این دو نکته رمز موفقیت شورای حل اختلاف به شمار می رود.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *