زغال اخته را از زندگی خود حذف نکنید
تقریباً 87 درصد آن را آب تشکیل میدهد و فاقد کلسترول است. این میوه منبع خوب ویتامین c است و با مصرف 100 گرم آن، 22 درصد نیاز روزانه به ویتامین C و 5 گرم ویتامین B موردنیاز بدن تأمین میشود. ویتامین B موجود در آن برای سلامتی پوست مفید است.
از نظر سایر ریزمغذیها حاوی منگنز است که نقش موثری در رشد و متابولیسم بدن دارد. ویتامین E و آنتیاکسیدانهای موجود در زغالاخته نیز در پیشگیری از ابتلا به سرطان مؤثر هستند.
علاوه بر این، این میوه حاوی ویتامین K است. ویتامین k، از ویتامینهای ضروری بدن و محلول در چربی است که برای جذب پروتئین و انعقاد خون در بدن به آن نیاز است.
از دیگر ترکیبات موجود در زغالاخته، مس است که نقش بسزایی در سلامتی قلب ایفا میکند. مصرف این میوه به دلیل اینکه کربوهیدرات موجود در آن شاخص گلایسمی پایین دارد، برای مبتلایان به دیابت بسیار مناسب است.
زغال اخته در صدر میوههای ضد عفونت ادراری قرار دارد و کسانی که دچار عفونت ادراری مکرر هستند، بهتر است زغال اخته بخورند چراکه حاوی ترکیباتی است که به درمان آن کمک میکند. با اتصال به باکتری ایکولای، مانع از پیشرفت عفونتهای ادراری میشود.
این میوه در پیشگیری از ابتلا به سرطان معده نیز نقش دارد. کاهنده چربی و فشارخون است و با خوردن آن چربیهای HDL افزایش و LDL کاهش پیدا میکند.
همچنین سطح هموستین را که عامل بروز بیمارهای قلبی عروقی است، کاهش میدهد. در واقع زغال اخته میوهای است که دوستدار قلب به شمار میرود.
البته با وجود تمامی این خواص، کسانی که دچار سنگهای کلیوی هستند، با محدودیت مصرف زغالاخته مواجه هستند چراکه مصرف آن به علت دفع ادراری اگزالات، منجر به افزایش سنگهای کلیوی میشود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.