صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

از فواید شگفت‌انگیز چند دقیقه مطالعه در روز

۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۶:۲۰
کد خبر: ۳۳۵۰۲۶
«مطالعه بخش‌های عصب‌شناختی در مغز را تحریک می‌کند، زیرا در تجربه‌ای جدید زندگی و خود را در محیطی جدید احساس می‌کنید. مطالعه از برخی جهات بسیار شبیه به شکلات تلخ است. هنگام مطالعه احساسی خوشایند و ناپایدار در انسان شکل می‌گیرد، اما به واسطه زیاده‌روی در آن لزومی ندارد دچار احساس گناه شوید. هر دو آن‌ها سرشار از فواید مختلف و تقریبا بدون جنبه‌های منفی هستند.»
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از "پریونشن" نوشت: «هر چه بیشتر در مطالعه غرق می‌شویم، بیشتر از آن چیزی که هستیم و شرایطی که در آن قرار داریم، فاصله می‌گیریم. از کاهش استرس تا تشخیص احساسات دیگران در ادامه با برخی دلایل که بر مطالعه کردن تاکید دارند، بیشتر آشنا می‌شویم.

مطالعه مغز شما را روشن می‌کند

مطالعه بخش‌های عصب‌شناختی در مغز را تحریک می‌کند، زیرا در تجربه‌ای جدید زندگی و خود را در محیطی جدید احساس می‌کنید. به عنوان مثال پژوهشگران در اسپانیا طی یک مطالعه دریافتند که خواندن کلمه «دارچین» بخش‌های وابسته به حس بویایی در مغز را فعال می‌کند. به طور مشابه مطالعه‌ای دیگر در فرانسه نشان داد که مطالعه درباره اقدامات (به عنوان مثال، پابلو توپ را شوت کرد) قشر حرکتی مغز را تحریک می‌کند.

داستان درک ما از یکدیگر را شکل می‌دهد

به گفته کیت اوتلی، استاد روانشناسی شناختی در دانشگاه تورنتو و رمان‌نویس، اگر درباره ژنتیک مطالعه کنید، نکات جدید درباره ژن‌ها یاد می‌گیرید. اگر داستان مطالعه کنید درباره مردم، دیگران و خودتان آموزه‌های جدید فرا‌می‌گیرید. مطالعه فرصتی مناسب را برای غرق شدن یک فرد در افکار و احساسات فردی دیگر فراهم می‌کند. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که این شرایط می‌تواند به افزایش همدلی و توانایی اجتماعی منجر شود.

داستان‌های عاشقانه و کارآگاهی از بهترین گزینه‌ها برای شکل‌گیری همدلی محسوب می‌شوند و اوتلی رمان «غرور و تعصب» اثر جین وبستر را یکی از رمان‌های ایده‌آل در این زمینه عنوان کرده است.

کتاب‌ها موجب افزایش شادی شما می‌شوند

پژوهش‌های گذشته نشان داده‌اند که تجربیات زندگی در مقایسه با مادیات شادی بیشتری را برای انسان به ارمغان می‌آورند، اما این پایان داستان نیست. نتایج مطالعه‌ای جدید که در نشریه Journal of Consumer Psychology منتشر شده است، نشان می‌دهد که محصولات تجربی که برای خلق یا ارتقا تجربیات زندگی طراحی شده‌اند، مانند کتاب‌ها، از تقویت‌کننده‌های شادی هستند. محصولات ورزشی، بازی‌های ویدئویی و آلات موسیقی نیز در این فهرست قرار می‌گیرند.

مطالعه می‌تواند به افزایش حس رضایت نیز کمک کند. مطالعه‌ای که در دانشگاه تگزاس شمالی انجام شد، نشان داد، افراد مسن که همچنان به مطالعه و یادگیری ادامه می‌دهند، هر چه بیشتر از زندگی خود رضایت دارند.

مطالعه موجب کاهش استرس می‌شود

گم کردن خود در دنیای یک کتاب ممکن است گزینه‌ای کارآمد در کسب آرامش باشد. پژوهشگران در دانشگاه ساسکس طی یک مطالعه دریافتند که مطالعه یکی از بهترین گزینه‌ها برای مقابله با استرس محسوب می‌شود و کارآیی آن در این زمینه از گوش دادن به موسیقی، پیاده‌روی و نوشیدن چای و قهوه نیز بیشتر است. استرس می‌تواند موجب افت سطوح انرژی شما شود، در میل جنسی اختلال ایجاد کند و حتی ابتلا به بیماری را به همراه داشته باشد. تنها شش دقیقه مطالعه برای کاهش سرعت ضربان قلب و تسکین تنش عضلانی کفایت می‌کند.

کتاب‌ها ماده خاکستری مغز را تقویت می‌کنند

غرق شدن در دنیای یک کتاب خوب می‌تواند سد دفاعی خوبی در برابر از دست دادن حافظه ایجاد کند. مطالعه‌ای که توسط مرکز پزشکی دانشگاه راش انجام شده و در نشریه Neurology منتشر شد، نشان داد که انجام منظم فعالیت‌های تحریک‌کننده ذهنی در زندگی، مانند مطالعه، می‌تواند آهنگ زوال شناختی را به میزان ۳، ۲ درصد کاهش دهد. مطالعه‌ای دیگر نیز نشان داد، افرادی که فعالیت‌های مغزی مانند مطالعه، بازی شطرنج و حل جدول را انجام می‌دهند، دو و نیم برابر احتمال کمتری دارد به بیماری آلزایمر مبتلا شوند.

باز کردن کتاب ذهن شما را باز می‌کند

مطالعه موجب باز شدن ذهن انسان می‌شود و می‌تواند دیدگاه فرد نسبت به موضوعات مختلف از نژاد تا ملیت، رنگ پوست و... را تغییر دهد. یکی از بزرگ‌ترین فواید مطالعه، شناخت افراد در جوامع دیگر و خارج از حباب فردیتی است که یک نفر دور خود شکل می‌دهد.


 
 
 : انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
 
 
منبع: ایسنا


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *