صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سرانجام یک قانون؛ فعالیت شورای پنجم چه زمانی آغاز می‌شود؟

۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۷:۰۱:۰۲
کد خبر: ۳۳۴۷۲۲
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
طبق برنامه‌ریزی وزارت کشور از ۲۵ مرداد تا ۱۲ شهریور، یک روزی مشخص خواهد شد تا شورای شهر جدید کار خود را آغاز کند البته قانوناً به دلیل اینکه آخرین روز فرصت تعیین شده تا ۱۲ شهریور است، وزارت کشور اگر صلاح بداند می‌تواند این مراسم را زودتر از دوازدهم شهریور برگزار کند.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ،نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بهمن ماه سال 95 در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون «تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران» اصلاحاتی را در این قانون اعمال کردند به شکلی که در ماده ۳ آن مقرر شد دوره فعالیت شورا‌های اسلامی شهر و روستا از تاریخ تشکیل، چهار سال باشد که ۴۵ روز پس از برگزاری انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا شروع می‌شود و چهار سال بعد خاتمه می‌یابد.

اما این مصوبه مورد مخالفت شورای نگهبان قرار گرفت چرا که اگر یک ماه پس از انتخابات پنجمین دوره شورا‌های اسلامی شهر و روستا، شورا‌های جدید شروع به کار می کرد دوره ۴ ساله شورای چهارم به طور کامل پایان نمی‌یافت. به عبارتی اگر این مصوبه تائید می شد دوره پنجم شوراها باید از 29 خرداد 96 آغاز می شد.
 
پیرو  مخالفت شورای نگهبان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در فروردین ماه سال 96جهت تأمین نظر شورای نگهبان، ماده ۳ قانون «تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران» را اصلاح کردند و در قانون مقرر شد «دوره فعالیت شورا‌های اسلامی شهر و روستا ۴ سال باشد که از 14 مرداد ماه شروع و در 31 مرداد ماه ۴ سال بعد خاتمه یابد».
 
آنطور که محمد محمودی‌شاه‌نشین رئیس هیئت نظارت بر انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا به میزان گفت: ظاهراً شورای نگهبان نهم مرداد ماه تغییرات در این رابطه را تأیید کرده است بنابراین طبق قانون مجلس ۱۵ روز از زمانی که شورای نگهبان این موضوع را تأیید کرده فرصت برای اعلام رسمی و ابلاغ به دستگاه‌های اجرایی وجود دارد.
 
برخی‌ها معتقدند این قانون باید به موقع لازم الاجرا شود یعنی از روز 24 مرداد قانون مورد تائید شورای نگهبان قابلت اجرایی خواهد داشت و در مقابل برخی معتقدند بدلیل عدم ابلاغ قانون می‌بایست طبق روال گذشته پایان کار این شورا شهریورماه به سرانجام برسد و قانونی که مجلس به تصویب رسانده بدون ابلاغیه رسمی فاقد اعتبار است.

قناعتی، عضو هیات رئیسه شورای چهارم می گوید «فعالیت شورای چهارم تا شهریورماه ادامه دارد چراکه ابلاغیه‌ای درباره تغییر زمان آغاز شورای پنجم صادرنشده است» اما مهدی چمران رئیس این شورا آنطور که در جریان سیصد و شصت و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد معتقد است «قانون آغاز به کار پنجمین دوره اسلامی شهر تهران، ری، تجریش و شمیرانات توسط شورای نگهبان به تصویب رسیده و به ریاست جمهوری اعلام شده است، اما هنوز از ریاست جمهوری برای اجرا ابلاغ نشده است. برداشت من این است که شورای چهارم مردادماه به کار خود پایان خواهد داد. البته روش قانونی این است که دولت باید ابلاغ کند که هنوز این اتفاق نیفتاده و قاعدتا ظرف روز‌های آینده انجام خواهد شد».
 
محمودی‌شاه‌نشین در این رابطه به میزان می گوید: طبق برنامه‌ریزی وزارت کشور از ۲۵ مرداد تا ۱۲ شهریور، یک روزی مشخص خواهد شد تا شورای شهر جدید کار خود را آغاز کند البته قانوناً به دلیل اینکه آخرین روز فرصت تعیین شده تا ۱۲ شهریور است، وزارت کشور اگر صلاح بداند می‌تواند این مراسم را زودتر از دوازدهم شهریور برگزار کند.

البته محمودی شاه نشین نماینده رباط کریم و عضو کمیسیون شوراها در مجلس تاکید می کند: از ۲۴ مرداد مهلت ۱۵ روز طبق قوانین مجلس به اتمام می‌رسد و پس از آن وزارت کشور می‌تواند هر روزی را که می‌خواهد پایان دوره قبلی شورای شهر اعلام کند که این خود به منزله آغاز دوران جدید شورای شهر است.

حال باید منتظر ماند و دید که آیا وزارت کشور حکم پایان کار چهارمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا را 25 مرداد خواهد زد و  یا تا 12 شهریور صبر می کند؟



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *