صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زیر ذره‌بین؛ چه افرادی در معرض خطر ابتلا به اچ آی وی قرار دارند؟/ فواید شگفت‌انگیز چند دقیقه مطالعه در روز/معجزه جالب یک دقیقه دویدن

۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۹:۴۵
کد خبر: ۳۳۴۵۶۸
چه افرادی در معرض خطر ابتلا به اچ آی وی قرار دارند، فواید شگفت‌انگیز چند دقیقه مطالعه در روز، ارتباط تغذیه شیر مادر با سرطان و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن‌ها پرداخته است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، چه افرادی در معرض خطر ابتلا به اچ آی وی قرار دارند؟، فواید شگفت‌انگیز چند دقیقه مطالعه در روز، ارتباط تغذیه شیر مادر با سرطان و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان، امروز به آن‌ها پرداخته است.

فواید شگفت انگیز چند دقیقه مطالعه در روز

عصرایران: مطالعه از برخی جهات بسیار شبیه به شکلات تلخ است. هنگام مطالعه احساسی خوشایند و ناپایدار در انسان شکل می‌گیرد، اما به واسطه زیاده روی در آن لزومی ندارد دچار احساس گناه شوید. هر دو آن‌ها سرشار از فواید مختلف و تقریبا بدون جنبه‌های منفی هستند. هر چه بیشتر در مطالعه غرق می‌شویم، بیشتر از آن چیزی که هستیم و شرایطی که در آن قرار داریم فاصله می‌گیریم. از کاهش استرس تا تشخیص احساسات دیگران در ادامه با برخی دلایل که بر مطالعه کردن تاکید دارند، بیشتر آشنا می‌شویم. مطالعه بخش‌های عصب شناختی در مغز را تحریک می‌کند، زیرا در تجربه‌ای جدید زندگی می‌کنید و خود را در محیطی جدید احساس می‌کنید. به عنوان مثال، پژوهشگران در اسپانیا طی یک مطالعه دریافتند که خواندن کلمه «دارچین» بخش‌های وابسته به حس بویایی در مغز را فعال می‌کند. به طور مشابه، مطالعه‌ای دیگر در فرانسه نشان داد که مطالعه درباره اقدامات (به عنوان مثال، پابلو توپ را شوت کرد) قشر حرکتی مغز را تحریک می‌کند. گم کردن خود در دنیای یک کتاب ممکن است گزینه‌ای کارامد در کسب آرامش باشد. پژوهشگران در دانشگاه ساسکس طی یک مطالعه دریافتند که مطالعه یکی از بهترین گزینه‌ها برای مقابله با استرس محسوب می‌شود و کارایی آن در این زمینه از گوش دادن به موسیقی، پیاده روی، و نوشیدن چای و قهوه نیز بیشتر است.


دارو‌هایی که خطر سکته مغزی را افزایش می‌دهد!

سکته مغزی زمانی رخ می‌دهد که جریان اکسیژن و مواد مغذی به مغز مسدود می‌شود. این شرایط به طور معمول در نتیجه لخته‌های خون یا پارگی رگ‌ها شکل می‌گیرد. سلول‌های مغز به واسطه کمبود اکسیژن و مواد مغذی می‌میرند و بر همین اساس افرادی که سکته مغزی را تجربه می‌کنند ممکن است با معلولیت‌هایی در درجات مختلف مواجه شوند. اگر سلول‌های بسیار زیادی گرسنه باقی بمانند، نتیجه ن‌هایی سکته مغزی متاسفانه مرگ خواهد بود. در حقیقت، سکته مغزی هر ساله موجب مرگ افراد بسیاری در سراسر جهان می‌شود و یکی از دلایل اصلی شکل گیری معلولیت‌ها است. در شرایطی که بیشتر مردم می‌دانند سکته مغزی شرایطی جدی است، مورد کمتر شناخته شده دارو‌های تجویزی رایجی هستند که می‌توانند خطر سکته مغزی را از ۲۵ درصد تا تقریبا ۸۰ درصد افزایش دهند. مصرف مهارکننده‌های پمپ پروتون (PPIs) برای افراد بسیاری که از دو بیماری بازگشت اسید معده به مری و سوزش سردل رنج می‌برند، تجویز می‌شوند. نه تنها تجویز این دارو‌ها بسیار رایج است، بلکه نمونه‌های بی نیاز از نسخه پزشک نیز در دسترس هستند که استفاده از آن‌ها را هر چه بیشتر شایع می‌سازد. پژوهش‌ها نشان داده اند که دارو‌های ضدالتهاب غیر استروئیدی (NSAIDS)، مانند ایبوپروفن، و مهارکننده‌های سیکلواکسیژناز-۲، مانند بکسترا و سلبرکس، ممکن است موجب تسکین درد شوند، اما به احتباس هر چه بیشتر مایع نیز منجر می‌شوند. با افزایش احتباس مایع اغلب الگوی جریان خون آشفته‌تر در سراسر بدن شکل می‌گیرد. در نتیجه این آشفتگی، اختلال عملکرد در رگ‌های خونی و شریان‌ها رخ می‌دهد، که ممکن است به خطر افزایش یافته حمله قلبی و سکته مغزی منجر شود. در شرایطی که آمار دقیق برای سکته مغزی هنوز در دسترس نیست، آمار موجود نشان می‌دهند که ایبوپروفن خطر حمله قلبی را تا ۳۱ درصد افزایش می‌دهد.


خون خود را اهدا کنید؛ سالم بمانید

باشگاه خبرنگاران: اهدای خون مستمر در بازه‌های زمانی استاندارد می‌توانید علاوه بر به دست آوردن سلامتی از ابتلا به بیماری هایی، چون سرطان کبد و پانکراس ایمن بمانید. همچنین اهدای خون در بهبود سلامت قلب و عروق و کاهش وزن بسیار موثراست. اهدای خون همه روزه باعث نجات جان میلیون‌ها نفر در دنیا می‌شود، با وجود تلاش‌های پزشکی برای تولید خون مصنوعی یا سایر روش‌های جایگزین هنوز خون طبیعی انسان تنها راهکار برای حفظ سلامت انسان‌ها و جلوگیری از مرگ در اثر خونریزی، اعمال جراحی، تروما یا برخی بیماری‌های خونی است. مهم‌ترین نکته در انتقال خون اطمینان از سلامت فرد اهدا کننده خون است تا از انتقال ناخواسته بیماری از اهدا کننده به گیرنده خون جلوگیری شود. با وجود انجام تمامی آزمایشات طبی برای اطمینان از صحت و سلامت خون اهدایی، خود فرد اهدا کننده باید از سلامت خود آگاهی و اطمینان کامل داشته باشد. افرادی که دچار بیماری‌هایی همچون ایدز، هیپاتیت، ابولا و سایر بیماری‌های خطرناک قابل انتقال از طریق خون هستند نباید خون اهدا کنند.


معجزه جالب یک دقیقه دویدن

کارشناسان با بررسی بر روی سلامت زنان دریافتند تنها یک دقیقه دویدن در طول روز می‌تواند منجربه حفظ سلامت استخوان‌ها و جلوگیری از بروز آسیب در آن‌ها شود. محققان دانشگاه اکسترو لستر در کشور انگلستان با تحقیق برروی زنان میانسال دریافتند انجام تمرین‌های سرعتی مانند دویدن حتی به مدت یک دقیقه می‌تواند سبب باعث افزایش سلامتی استخوان‌ها در زنان شود. مهمترین ویژگی دویدن به مدت کوتاه، اما با شدت بالاجلوگیری از بروز پوکی استخوان در بانوان است، دراثراین بیماری بافت استخوان ضعیف و شکننده می‌شود. در حالت عادی بافت استخوانی جدید جایگزین بافت فرسوده و مرده می‌شود، اما درزمان بروز بیماری پوکی استخوان بافت جدیدی جایگزین نمی‌شود و به این ترتیب فرد مستعد شکستگی استخوان می‌شود. براساس آمار‌ها تنها حدود ۵، ۴ میلیون نفر در ایالات متحده دچار مشکل پوکی یا نرم بافت استخوانی هستند که این آمار در زنان در سنین یائسگی به میزان فراوان وجود دارد. کارشناسان از جمله اصلی‌ترین دلایل بروزپوکی استخوان در زنان یائسه را بی تحرکی و عدم انجام فعالیت‌های فیزیکی و ورزشی می‌دانند، همچنین تغذیه ناسالم و کمبود مصرف شیر و محصولات لبنی، کاهش ویتامین‌های ضروری دربدن از جمله ویتامین D. می‌دانند. محققان رابطه بین انجام فعالیت‌های ورزشی شدید دربازه زمانی کوتاه با تقویت استخوان‌های بدن در زنان میانسال را با بررسی برروی شاخص تراکم استخوان بیش از دو هزار و پانصد زن میانسال و سالمند انگلیسی بدست آورده اند. محققان حتی دریافته اند انجام ورزش سنگین در بازه‌های زمانی کوتاه موثر‌تر از بازه‌های زمانی بلند است و می‌تواند منجر به تقویت عضلات شود.


پیشنهاد‌های ویتامینی برای مهار سردرد‌های مزمن!

آوای سلامت: با مصرف روزانه چند نوع مولتی ویتامین یا برخی غذا‌های خاص حاوی این ویتامین‌ها می‌توانید از بروز این سردرد‌ها پیشگیری کرده و یا آن‌ها را تخفیف دهید. پزشک شما از طریق آزمایش خون می‌تواند به شما بگوید کمبود کدام ویتامین منجر به بروز سردرد در شما شده است: کمبود ویتامین ث. یکی از دلایل بروز سردرد است. ویتامین ث. برای تقویت خون در مویرگ‌ها و بهبود جریان خون در مغز و همچنین سنتز نوراپی نفرین و سروتونین (دو انتقال دهنده عصبی) ضروری است. سطح کافی این انتقال دهنده‌های عصبی می‌تواند به شما در پردازش استرس و کاهش سردرد‌های مرتبط با استرس کمک کند. مرکبات، کلم بروکلی، سبزیجات تیره رنگ، فلفل در رنگ‌های مختلف، منابع خوبی از ویتامین ث هستند. مانند ویتامین ث، ویتامین ب. ۶ نیز مسئول سنتز انتقال دهنده‌های عصبی است. کمبود این ویتامین نیز توانایی برای بدن را برای ذخیره و جذب ویتامین ب12 که نقش مهمی در کاهش سردرد دارد، کاهش می‌دهد. استفاده از قرص‌های پیشگیری از بارداری خطر ابتلا به کمبود ویتامین ب۶ را افزایش می‌دهد. مرغ، ماهی و تخم مرغ منابع اصلی ویتامین ب ۶ هستند. ویتامین ب12 برای تولید سلول‌های قرمز خون و سوخت و ساز چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها ضروری است. کمبود این ویتامین تمام بافت‌ها را از اکسیژن محروم می‌سازد و در نتیجه منجر به بدتر شدن و مزمن شدن سردرد می‌شود. ویتامین ب12، علاوه بر ویتامین ب. ۶ نیاز به اسید فولیک برای تاثیر در بدن دارد. کمبود اسید فولیک و ویتامین ب12 اگرچه مستقل از هم رخ می‌دهند، اما می‌توانند علائم مشابه داشته باشند. گوشت گاو، مرغ و ماهی منابع خوبی از ویتامین ب12 هستند. ویتامین آ. محلول در چربی است و دوز روزانه آن برای مردان 3000 هزار واحد و برای زنان 2300 واحد است. ویتامین آ. برای رفع سردرد‌های مزمن یک راه تسکین طبیعی است. البته در مصرف دوز‌های این ویتامین باید احتیاط کرد، چون مصرف دوز‌های بیش از ۶ هزار واحد در روز خطر مسمومیت، تهوع و سردرد و سرگیجه را افزایش می‌دهد و علت آن به هم ریختن تعادل اعصاب مرکزی یا همان مغز و نخاع است. ویتامین آ. در منابع حیوانی از قبیل: شیر، زرده تخم مرغ، اسفناج، کلم، هویج، و گوجه فرنگی یافت می‌شود. منیزیم: مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم، باعث جلوگیری از ابتلا به سردرد و در صورت درگیری با سردرد عصبی، باعث درمان آن می‌شود. نیاز روزانه منیزیم در زنان 270 میلی گرم و در مردان 300 میلی گرم است که این نیاز در زمان ابتلا به سردرد عصبی افزایش می‌یابد. مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم، باعث تسریع در روند گردش خون به ویژه خون رسانی به سلول‌های مغز می‌شود. انواغ غلات و حبوبات، سبزی‌های پهن برگ مانند اسفناج، خانواده کلم‌ها به ویژه کلم بروکلی، سیب زمینی آب پز یا به صورت پوره، سرشار از منیزیم هستند. خوردن غلات آماده با شیر بدون چربی یا غلات پخته برای شام یا ناهار، منیزیم لازم برای بدن را تامین می‌کند. انواع آجیل‌های خام نیز سرشار از منیزیم هستند.


افراد «چاق با پوست سفید» بخوانند

تسنیم: مزاج سرشتی یا جبلی، مزاجی است که از طریق ارث از پدر و مادر به فرد منتقل می‌شود و از زمان تولد در فرد وجود دارد و یک حالت طبیعی برای آن فرد به حساب می‌آید. هر مزاج دارای علائم و خصوصیات خاص خود است که با علایم بیماری ناشی از غلبه اخلاط که در ادامه به آن می‌پردازیم، تفاوت دارد. پیش از این ویژگی‌های افراد دموی را مورد بررسی قرار دادیم که از اینجا قابل مشاهده است همچنین ویژگی‌های افراد سوداوی از اینجا قابل دریافت است و ویژگی‌های افراد صفراوی نیز از اینجا قابل رؤیت است. هیکل بلغمی‌ها معمولاً درشت است و افرادی چاق هستند و بدن پرچربی دارند؛ پوست سفیدرنگ دارند و در لمس، پوست بدنشان سرد و مرطوب و نرم است. مو‌های کم‌پشت دارند، دهانشان مرطوب است، تشنه نمی‌شوند؛ خواب آن‌ها سنگین و زیاد است، احساس کسلی و بیحالی دارند، تمایل به خوردن شیرینی و ادویه‌جات و گرمی‌جات دارند، در فصل زمستان خیلی اذیت می‌شوند. مستعد ابتلا به بیماری‌های روماتیسمی و مشکلات گوارشی هستند؛ با خوردن سردی‌ها دچار مشکل می‌شوند؛ نبض ضعیف دارند، کم‌انرژی و کم‌جنب‌وجوش هستند و در کار‌ها کند هستند، خیلی دیر عصبانی می‌شوند، فراموشکار و کند‌ذهن هستند؛ افراد راحت و بی‌قید به اکثر مسائل هستند. همه چیز را راحت می‌گیرند و خود را درگیر چیزی نمی‌کنند؛ توان ریسک ندارند، بی‌اراده هستند، متأثر از دیگرانند، چندان قوی نیستند همچنین با تأنی صحبت می‌کنند، اشتهایشان زیاد نیست و قدرت هضم بالایی ندارند. افراد بلغمی باید تا حد ممکن از مصرف مواد غذایی با طبع سرد پرهیز کنند و در صورت مصرف نیز سردیجات را به‌تن‌هایی میل نکنند بلکه این مواد را همراه با مصلحات آن میل کنند. به‌نوشته احیای سلامت، اگر تعادل میان اخلاط و مقدار آن‌ها یا کیفیت هر یک از اخلاط به‌هم بخورد، موجب بیماری در بدن می‌شود یا به‌عبارتی موجب غلبه یک خلط بر اخلاط دیگر در بدن می‌شود که باید مورد درمان قرار گیرد.


به مناسب روز جهانی تغذیه با شیر مادر؛ ارتباط شگفت آور تغذیه شیر مادر با سرطان سینه

جام جم: ۱۰ مرداد (اول آگوست) که بنام روز جهانی تغذیه با شیر مادر نامگذاری شده، در کشور‌های مختلف جهان گرامی داشته می‌شود. هدف از این نامگذاری تشویق مادران به تغذیه فرزندان خود از این نعمت الهی است. روز جهانی تغذیه با شیر مادر فرصتی است تا مادران و خانواده را از مزایای تغذیه با شیر مادر آگاه سازیم. نکته که وجود دارد این است، براساس مطالعات بسیار متخصصان تغذیه در حوزه سلامت، شیر خشک را تنها در شرایطی خاص می‌تواند جایگزین شیر مادر کنند یا اینکه دست کم پس از ۶ ماه یا یک سال شیردهی طبیعی می‌توان از شیر خشک استفاده کرد و دادن شیر خشک به جای شیر مادر از همان ابتدای تولد اشتباهی بزرگ محسوب می‌شود. شیر مادر کامل‌ترین ماده غذایی است، البته ممکن است شیر خشک برخی از پروتئین‌ها و انرژی‌های بدن را تامین کند، اما حاوی «ایمنوگلوبولین» یا ماده‌ای که نوزاد را در برابر تمام بیماری‌ها محافظت می‌کند، نیست. نوزادانی که شیر مادر استفاده می‌کنند بسیار کمتر دچار بیماری‌های تنفسی، اسهال و استفراغ می‌شوند و در آخر، کودکانی که شیر مادر مصرف می‌کنند در آینده کمتر دچار بیماری هایی، چون چاقی و دیابت می‌شوند. مصرف شیر مادر توسط نوزاد برای خود مادر نیز بسیار مناسب است چرا که این دسته از مادر بسیار کمتر دچار سرطان سینه شده و همچنین باعث می‌شود از بارداری‌های ناخواسته به طور طبیعی جلوگیری کند تا کودک به سن مناسب برسد و به طور کلی کامل‌ترین و مغذی‌ترین ماده غذایی برای نوزادان محسوب می‌شود.


چه افرادی در معرض خطر ابتلا به اچ آی وی قرار دارند؟/ زنان دو برابر مردان ایدز می‌گیرند

حدود ۳۴ هزار بیمار مبتلا به ایدز در کشور وجود دارد، ۱۲ الی ۱۳ درصد مبتلایان جدید اچ آی وی را زنان تشکیل می‌دهند با توجه با این که انتقال از طریق راه جنسی بسیار رو به افزایش بوده و ۴۰ درصد از مجموعه راه‌های انتقال را به خود اختصاص داده است ناگفته نماند از ۱۲ درصد رقم بالایی است چرا که موجب می‌شود آمار انتقال ایدز از زنان به به کودکان و همسران نیز بالا رود. همان طور که گفتیم بنا به آمار‌ها انتقال اچ آی وی از طریق راه‌های جنسی بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده است به عبارتی ساده‌تر می‌توان گفت: یکی از علت‌های اصلی افزایش این بیماری به دلیل بالا رفتن سن ازدواج و داشتن رابطه‌های جنسی خارج از ازدواج است، اما از طرفی دیگر، در کشور آموزش‌های لازم در خصوص ایدز به مردم داده نمی‌شود.


تا می‌توانید «سیب گلاب» بخورید

سلامت آنلاین: سیب‌های عطری و شیرین به ویژه سیب گلاب از بهترین تقویت‌کننده‌های دستگاه گوارش است و مصرف آن می‌تواند از برخی ناراحتی‌های معده از قبیل: ریفلاکس، ترش کردن و تهوع جلوگیری کند. این نوع سیب از عطش و التهاب معده در طول روز‌های گرم تابستان می‌کاهد و مصرف فالوده آن همراه با قدری عسل و گلاب و زعفران، حدود یک ساعت پیش از غذا یا دو تا سه ساعت پس از غذا یا هنگام خستگی از کار روزانه و قبل از خواب شبانه، ضعف نیروی ذهنی و بدنی را کمتر کرده، واکنش شدید قلب و سیستم عصبی به تحریکات هیجانی را کاهش می‌دهد. توصیه متخصصان طب سنتی بر این است که هنگام آبگیری سیب گلاب، مقادیری از پوست و پوره آن را با همدیگر مخلوط کنید تا از خواص بی شمار این میوه بی بهره نمانید. سیب بخصوص انواع شیرین و معطر آن با هر مزاجی سازگار است و به بدن گرمی و تری معتدل می‌بخشد و مصرف آن برای افراد مبتلا به سردی و خشکی بدن و اعضای عصبی سودمند است، اما در مقابل، سیب ترش، طبیعتی مایل به سردی و خشکی دارد و مصرف آن برای افراد دچار ام اس و خشکی و ضعف عمومی بدن و مبتلایان به افسردگی مناسب نیست.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *