پریز انبوه برای خلاصی از شر انبوه سیمهای گره خورده/عینک جادویی/ ایجاد بزرگترین جهان مجازی بوسیله سریعترین ابر رایانه/در هر شغلی هستید از این لپ تاپ استفاده کنید
به گزارش خبرنگارگروه فضای مجازی ، ورود اولین نسخه از پیکاپ جدید آمیکو به ایران،دانشمندان از هوا غذا تولید کردند، لپ تاپ سبک ویژه صاحبان مشاغل از راه رسید و ... از جمله اخباری است که بسته فناوری میزان امروز به آن پرداخته است.
جزئیات را در ادامه بخوانید...
ورود اولین نسخه از پیکاپ جدید آمیکو به ایران
زومیت:شرکت آمیکو که بیشتر با خودروهای تجاری و مخصوصاً کامیونهای آن شناخته میشود؛ بهزودی خودروی پیکاپ جدیدی روانه بازار کشورمان خواهد کرد. این وانت دوکابین که در واقع متعلق به شرکت Huanghai چین است؛ با پیشرانه میتسوبیشی و نام آمیکو به بازار عرضه خواهد شد.
خردادماه امسال، خبر عرضهی پیکاپ جدید آمیکو به بازار اعلام شد؛ اما تاکنون خبر جدیدی در این زمینه منتشر نشده بود. به همین علت، شایعاتی مبنی بر مشکل شمارهگذاری برای این خودرو به گوش میرسید، اما روز گذشته، تصویری منتشر شد که اولین محموله این خودرو را در مسیر تهران نشان میداد؛ عکسی که بهنوعی امیدها برای عرضه هرچه زودتر این محصول و تنوع بخشیدن به بازار پیکاپها را بیشتر میکند.
پیکاپ آمیکو، مجهز به پیشرانه ۲.۴ لیتری ۴ سیلندر با استاندارد آلایندگی یورو ۵ از گروه خودروسازی میتسوبیشی است که میتواند ۱۴۳ اسب بخار قدرت و ۲۰۰ نیوتونمتر گشتاور تولید کند. این خودرو توانایی جابجایی بار ناخالص ۳۱۰۰ کیلوگرم خواهد داشت و مصرف سوخت آن، ۱۰.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر اعلام شده است. این خودرو از هر دو سیستم ترمز ضد قفل (ABS) و پایداری الکتریکی (ESP) بهره میبرد و چرخهای ۱۷ اینچ روی آن قرار گرفته است. وظیفه انتقال قوای محرکه در این پیکاپ بر عهده جعبهدندهی ۳ حالته، همراه با دنده سنگین کمکی خواهد بود.
در بخش داخلی و کابین این خودرو، تجهیزات رفاهی و ایمنی مختلفی مانند دو عدد کیسه هوا برای سرنشینان جلو، تنظیم ۸ جهته صندلی، صندلیهای چرم، آینه وسط ضد نور بالا، دوربین عقب و کنترل سیستم صوتی از روی فرمان تعبیه شده است. همچنین صفحه نمایشی روی داشبورد خودرو قرار دارد که وظیفه مسیریابی از طریق آن انجام خواهد شد.
شرکت آمیکو قصد دارد این خودرو را بهصورت دوگانهسوز (بنزین و گاز) به بازار عرضه کند. هرچند این پیکاپ جدید بازار ایران، توانایی رقابت با پیکاپهای روز بازار مانند تویوتا هایلوکس را ندارد؛ اما با توجه به قیمت احتمالی زیر ۱۰۰ میلیون تومان آن، قطعا توجه علاقهمندان به خودروهای آفرود را به خود جلب خواهد کرد.
دانشمندان از هوا غذا تولید کردند
مهر: دانشمندان موفق شده اند با کمک دی اکسید کربن و الکتریسیته وعده های غذایی پروتئینی تهیه کنند. محققان امیدوارند با این غذا بتوانند روزی قحطی را از بین ببرند. این غذای پودری با استفاده از انرژی پانل های خورشیدی و دی اکسید کربن موجود در هوا تولید می شود. جالب آنکه این ماده در آزمایشگاه و با راکتورهای پروتئین با ظرفیت یک فنجان قهوه تولید شده است. راکتورهای مذکور در یک شبانه روز می توانند یک قاشق پروتئین تولید کنند.
در این شیوه از هیچ نوع سمی استفاده نمی شود، بلکه مقدار مشخصی کود یا ماده مغذی به کار می رود.
جوها پکا پیتکائن دانشمند ارشد مرکز تحقیقات فنی VTT در فنلاند می گوید: در اصل تمام مواد اولیه ما از هوا تولید می شوند. در آینده این فناوری را می تواند به صحراها و مناطق قحطی زده، انتقال داد.
به این ترتیب می توان در هر نقطه ای غذا تولید کرد. همچنین می توان آن را به عنوان خوراک دام نیز استفاده کرد.
جالب آنکه به گفته محققان فرایند تولید غذا از الکتریسیته ۱۰ برابر کارآمدتر از فتوسنتزها است.
لپ تاپ سبک ویژه صاحبان مشاغل از راه رسید
لپ تاپ Tecra X۴۰-D دارای نمایشگر ۱۴ اینچی است و نمایشگر لمسی مطلوبی دارد. صفحه کلید نرم و مناسب برای تایپ و امکان نصب کارت حافظه میکرو اس دی از جمله دیگر مزایای لپ تاپ یادشده است.
دو نقطه ضعف مهم این لپ تاپ عمر باتری نه چندان زیاد و لرزش تصاویر در برخی مواقع است. زاویه دید نمایشگر این لپ تاپ ۱۵۷ درجه است. شاسی منیزیم با طراحی لانه زنبوری بر استحکام بدنه لپ تاپ مذکور افزوده است.
وزن این لپ تاپ حدود ۱.۲۵ کیلوگرم است که باعث می شود حمل و نقل آن راحت باشد. ابعاد Tecra X۴۰-D توشیبا ۳۳۲ در ۲۲۸.۹ در ۱۶.۹ میلیمتر است.
دقت نمایشگر این لپ تاپ ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل بوده و امکانات امنیتی متنوعی از جمله دوربین مادون قرمز برای شناسایی چهره مالک دستگاه از طریق ابزار ویندوز هلو، حسگر اثر انگشت و... در آن گنجانده شده است.
لپ تاپ مذکور با پردازنده Core i۵-۷۲۰۰U شرکت اینتل، ۴ تا ۱۶ گیگابایت رم به انتخاب خریدار، پردازنده گرافیکی HD Graphics ۶۲۰ اینتل و ۱۲۸ تا ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی عرضه می شود.
این پریز با خانه هوشمند همخوان می شود
محققان به تازگی یک پریز هوشمند ساخته اند که کاربر خود را از شر انبوه سیم های گره خورده خلاص می کند. این پریز روی سیم کشی معمول ساختمان نصب می شود و خود را با فناوری های هوشمند خانه منطبق می کند.
می توان شارژرهای یو اس بی و حتی چراغ خواب را به این پریز نیز متصل کرد. این سیستم قابلیت اتصال به پرتکل شبکه های WiFi، Zwave یا ZigBee را دارد.
بنابراین تفاوتی ندارد دستگاه هوشمند کاربر به چه شبکه ای متصل می شود، این پریز هوشمند با همه آنها همخوان می شود. بنابراین می توان آن را برای تعداد زیادی از دستگاه های مختلف به کار برد، سپس شبکه مورد نظر را انتخاب کرد و تمام دستگاه های هوشمند خانه را با همین پریز کنترل کرد.
این پریز به کاربر نشان می دهد کدام دستگاه هوشمند بیش از بقیه الکتریسیته مصرف می کند. همچنین کاربر می تواند هنگامیکه در خانه نیست، دستگاه ها را برای خاموش ماندن تنظیم کند. جالب آنکه این دستگاه هرگونه حرکتی را هنگام نبود کاربر به او اطلاع می دهد. علاوه برآن دسترسی به الکسا و دستیارهای صوتی دیگر نیز ممکن است. می توان از آن به عنوان ردیاب گاز مونوکسید کربن نیز استفاده کرد.
برای استفاده از دستگاه کافی است کاربر آن را به برق متصل کند و سپس اپلیکیشن موبایل آن را باز کند.
خاموش و روشن کردن لامپ با یک پلک زدن
ایسنا:مهندسان حسگری ساختهاند که میتوان آن را بر روی دسته عینک جاسازی کرد و از آن برای خاموش/روشن کردن چراغها یا تایپ کردن متن روی صفحه رایانه استفاده کرد.
حسگر ابداعی مهندسان موسسه فناوری جورجیا و آکادمی علوم چین حرکت پوست را هنگام پلک زدن شکار کرده و از آن برای روشن و خاموش کردن چراغها یا تایپ کردن متن بر روی صفحه رایانه استفاده میکند.
حسگر به کار رفته در این عینک در واقع یک مولد تریبوالکتریک بوده و به اندازهای نازک است که میتوان آن را روی دسته عینک جاسازی کرد. این حسگر از چند لایه پلیمری ساخته شده و این لایهها پوشش فلزی دارند که به عنوان الکترود عمل میکند.
هر بار که کاربر پلک میزند، حرکت پوست او در کنارههای چشم موجب میشود لایههای پلیمری فعال شده و یک سیگنال الکتریکی تولید کنند. با تکرار کردن تعمدی این پلک زدنها، سیگنال از طریق یک سیم یا به طور بیسیم به رایانه منتقل میشود. زمانی که سیگنال ارسال شده از حد آستانه بالاتر باشد، بدین معناست که کاربر به دنبال خاموش و روشن کردن لامپهاست.
تیم علمی به دنبال استفاده از این حسگر بر روی اعضای دیگر بدن است تا بتواند پتانسیل آن را در کارکردهای رباتیک هوشمند بررسی کند. همچنین میتوان از این سیستم برای کمک به افرادی که به دلیل تصادف یا بیماری محدودیت حرکتی دارند، استفاده کرد.
حسگر ابداعی دارای کاربردهای زیاد دیگری از جمله استفاده از حرکت عضلات دیگر یا کاربرد در سامانههایی خواهد بود که نیازمند نظارت مستمر زیستی یا غیرزیستی هستند.
درمان بیماریهای خود ایمنی با کرمهای روده
حدود شش هفته طول میکشد تا کرم روده سراسر بدن انسان را بپیماید و به روده برسد؛ این کرم در روده کوچک ساکن میشود و برای بقای خود، خون آن را میمکد، با این حال، دانشمندان دانشگاه جیمز کوک استرالیا معتقدند داشتن تعداد کمی از این کرم ها در روده مزیتهای خاص خود را دارد.
برای این که کرمهای روده و موجودات دیگری که در این عضو زندگی میکنند، بتوانند در بدن انسان زنده بماند، باید التهاب روده را آرام کنند. محققان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا کرمهای روده قادرند بیماریهای التهابی و خودایمنی ناشی از بیماری سلیاک گرفته تا اوتیسم و آلرژیها را درمان کنند یا خیر.
در حال حاضر، ایده موجود در پس کرم درمانی این است که کرمهای روده (helminths) در روده انسان و همراه وی تکامل یافتهاند و برای دستگاه ایمنی فوایدی دارند.
این کرم ها هزاران سال است که همراه انسانها بوده اند و در حال حاضر، حدود 24 درصد جمعیت دنیا به کرمهای روده آلوده هستند که از طریق خاک به بدن انسان منتقل میشوند. این کرم ها مستقیما از فردی به فرد دیگر منتقل نمیشوند بلکه تخمهای آنها از بدنشان خارج میشود و در نواحی دارای بهداشت پایین، خاک را آلوده میکنند. امروزه، شهروندان کشورهای ثروتمند به ندرت با کرمهای انگلی دست و پنجه نرم میکنند.
با این حال، در این کشورها بیماریهای مرتبط با سیستم ایمنی بدن بالا هستند و بیش از 23.5 میلیون آمریکایی با این بیماریها دست به گریبانند. گفته میشود در بیماریهای خودایمنی، سیستم عادی جامعه میکروبی روده به آسانی مختل میشود و این امر موجب بروز مشکلات زیادی در سلامتی میشود و تعدادی از دانشمندان بر این باورند نبود کرمهای روده میتواند عاملی برای بروز این بیماریها باشد.
این کرمها برای اهداف پزشکی جذاب هستند زیرا سیستم ایمنی بدن را سرکوب نمیکنند بلکه به نوعی آن را تنظیم میکنند؛ این در حالی است که داروهای ضدالتهاب حال حاضر که برای درمان بیماریهای خودایمنی به کار میروند، سیستم ایمنی را سرکوب میکنند و بیمار را در معرض خطر بالای ابتلا به عفونتها و سرطانها قرار میدهند.
وقتی محققان در مطالعهای ترکیبی از پروتئینها و مولکولهای دیگر ترشح شده توسط کرمهای روده را به بدن موشها تزریق کردند، توانستند از بیماریهای التهاب روده، آسم و آرتریت روماتوئید آنها جلوگیری کنند.
همچنین تیم تحقیقاتی دیگری در دانشگاه دوک آمریکا نشان داده زمانی که نوزادان موش به طور مادرزادی دارای کرم های روده بودند، مغزهای آنها در مقابل التهاب ناشی از نقاط دیگر بدنشان ایمن بودند. دانشمندان تصور میکنند ممکن است این کرمها در نهایت به درمان اختلالات اضطراب، سردردهای میگرنی و افسردگی کمک کنند چون تصور میشود التهاب در بروز بسیاری از این بیماریهای ایفای نقش میکند.
آنها همچنین تصور میکنند کرمهای روده در ممانعت از واکنش بیش فعال سیستم ایمنی عمل میکنند و نه متوقف کردن واکنش آن، بنابراین این موجودات نویدی برای درمان آلرژیهای فصلی خواهند بود.
با این حال، هنوز تا تایید این ایدهها راه طولانی در پیش است چون محققان باید مشخص کنند آیا ساخت دارو با الهام از کرمها یا تولید داروهای حاوی ترکیبات کرم روده، شیوه ای کارآمد خواهد بود یا خیر و این که کدام گونه از آنها و چه تعداد از آنها سودمند خواهند بود.
چین بزرگترین جهان مجازی را خلق کرد
ایران اکونومیست: گروهی از دانشمندان چینی با کمک سریعترین ابر رایانه دنیا بزرگترین جهان مجازی را ایجاد کردند و آن را «تمرین اولیه» ماشین Sunway TaihuLight نامگذاری کردند. این ابررایانه با استفاده از ۱۰ میلیون هسته CPU این شبیه سازی را انجام داده است.
به هرحال این ماشین خلق و گسترش اولیه جهان در میلیون ها سال قبل را شبیه سازی کرد. جهان مجازی ساخته شده ۵ برابر شبیه سازی محققان دانشگاه زوریخ است که در ماه ژوئن رونمایی شد.
شبیه سازی جهان به ستاره شناسان کمک می کند در مناطق مختلف فضا جستجوهایی انجام دهند.
نسل آتی ابررایانه ها ۱۰ برابر قدرتمندتر از Sunway TaihuLight خواهند بود که در ۲۰۱۹ میلادی آماده می شوند.