صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رفع مشکلات با اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی / نفتی و دولتی بودن اقتصاد دو عارضه جدی در كشور

۰۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۲:۲۹
کد خبر: ۳۳۳۹۳۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
وزیر اقتصاد گفت: سیاست‌های کلی اصل ٤٤ قانون اساسی با هدف مقابله و درمان بیماری دولت بدون اقتصاد دولتی در جریان است و با این شرایط می‌توان دو مشکل اصلی کشور یعنی دولتی بودن و نفتی بودن اقتصاد را رفع کرد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد طیب نیا در همایش ارزیابی عملکرد خصوصی سازی در اجرای سیاست‌های کلی اصل ٤٤ قانون اساسی گفت: این همایش فرصت ارزشمندی برای شکل گیری گفتگوی گسترده در خصوص اقدامات سازمان خصوصی سازی در اصل ٤٤ است.

وی افزود: پایش اقدامات پایه اصلی و از این طریق است که می‌توان اقدامات را بهبود بخشید و کاستی‌ها را رفع کرد.

وزیر اقتصاد بیان کرد:زمانی که یک کشور با یک مشکل رو برو می‌شود باید با استفاده از تجربیات گذشته و به کارگیری راه حل‌ها ظرفیت‌هایی در کشور ایجاد می‌کند که به عنوان یک سرمایه دو توسعه یافتگی ظرفیت مقابل با مسائل و اجرای ان را پیش گرفت و این همایش‌ها می‌تواند به پیدا کردن مشکلات و حل ان‌ها کمک کند.

طیب نیا تصریح کرد:سیاست‌های اصلی ٤٤ هدف مقابله و درمان بیماری دولت بدون اقتصاد دولتی را دنبال می‌کرد و با این شرایط می‌توان دو مشکل اصلی کشور دولتی بودن و نفتی بودن اقتصاد را رفع کرد.

وی گفت: علت مشکلات عدیده‌ای در اقتصاد کشور همین دو عامل است و مقام معظم رهبری بر رفع این دو عامل تاکید کرده اند تا این مشکلات رفع و به رشد اقتصادی مستمر دستیابی پیدا کنیم.

وزیر اقتصاد عنوان کرد: این رشد قطعا با درمان این دو بیماری اقتصاد کشور صورت می‌گیرد که با حل نشدن آن  نمی توان انتظار رفع مشکلات اقتصادی را داشت.

وی بیان کرد:سیاست‌ها ابزاری است برای رسیدن به اهداف این همایش و در این راستا کمک اساسی می‌کند.

طیب نیا اظهار کرد: زمانی روی کار امدن دولت یازدهم ارزیابی خصوصی سازی صورت گرفت و سعی شد مشکلات خصوصی سازی را رفع شود و در این راستا اقدامات موثری برای رسیدن به اهداف اصل ٤٤ صورت گرفته است.

وزیر اقتصاد گفت: از کل واگذاری از سال ٨٢ تا سال ٩٦، ١٤٣ هزار میلیارد تومان بوده است که ٣٠ درصد ان مربوط به دولت یازدهم بوده است.

وی بیان کرد: کیفیت خصوصی سازی از اهمیت بالای برخوردار است و ٥٦ درصد واگذاری‌ها به صورت رد دیون بوده است اینگونه واگذاری‌ها هدف ما را محقق نخواهد کرد و برنامه مردمی کردن اقتصاد را عملی نخواهد کرد.

طیب نیا اظهار کرد: ٢٦ درصد واگذاری‌ها مربوط به سهام عدالت بوده و سعی کردیم در قالب یک برنامه اجرایی موثر با توجه به مشکلات پیشرو شرکت‌ها به سهامداران و مالکان واقعی واگذار کنیم.

وی بیان کرد: بخشی از این برنامه در فرآیند اصلاحی قرار گرفت و به مرحله اجرایی خواهد رسید و به زودی سود سال ٩٥ شرکت‌ها به سهامداران صورت خواهد گرفت.

طیب نیا گفت: در دولت یازدهم تنها دو مورد رد دیون و در ادامه دولت قبلی بوده و هیچ مورد رد دیون در دولت بازدهم صورت نگرفته است.
وی اظهار کرد:تمام تلاش بر این بود تا خصوصی سازی در مرحله واقعی صورت گرفت و تنها جزیی از برنامه مردمی کردن اقتصاد است و جز دیگر ان اصلاح محیط کسب و کار است و تنها در محیط مناسب است که می‌تواند از اهمیت بیشتری از خصوصی سازی بر خوردار شود.

وزیر اقتصاد تصریح کرد:ایجاد محیط رقابتی از اهمیت بالایی برخوردار است و در این راستا باید انحصار‌ها برداشته شود و با این حال می‌توان امیدوار بود سهم جایگاه خصوصی در کشور ارتقا پیدا کند.

وی در خصوص مشکلات خصىوصی سازی: بیان کرد: فضای عمومی سرمایه گذاری و موانع کسب و کار، کمبود منابع خصوصی و حضور پر رنگ بخش خصىولتی و ما فاقد یک شرکت توانمند خصىوصی در کشور هستیم.

وزیر اقتصاد اظهار کرد: در فرایند واگذاری‌ها نکات مهمی وجود دارد که اولین نیاز ثبات و ارامش در اقتصاد ایران است که برای ارتقا سطح بخش خصىوصی باید ارامش باشد، در شرایط تورمی و نوسانات شدید نرخ ارز مجالی برای سرمایه گذاری وجود نخواهد داشت ظرف سه سال افزایش ٣ درصدی نرخ ارز خواهیم داشت.

وی ادامه داد: در حوزه سیاست هم باید ارامش در اقتصاد وجود داشته باشد و نباید بر تبل تفرقه بکویم و این امکان وجود ندارد ثبات و ارامش در عرضه سیاست شرط لازم برای حضور هر چه بیشتر در اقتصاد ایران،کنترل هزینه دولت است و مدیریت هزینه‌های دولت که اگر این امر افزایش یابد و توازن بین هزینه و درامد وجود نداشته باشد.

وی توضیح داد: این امر واگذاری را به امری برای کسب درامد و رد دین تبدیل می‌کند بدهی دولت به بانک‌ها و سایر ارگان‌ها و برای رفع این بدهی‌ها راهترین راه واگذرای است که در حال حاضر به جای بخش خصوصی و دولتی بخش خصىولتی نیز به ان اضافه شده و این امر خوبی نیست.

وزیر اقتصاد بیان کرد: اجرای اصل ٤٤، در دولت باید به صورت جمعی در میان مردم صورت گیرد و باید این سیاست‌ها درک کنیم و بفهمیم تا بتوانیم در ایجاد یک انقلاب جدید حرکت کنیم.

طیب نیا گفت: مقام معظم رهبری انتظار انقلاب از اجرای سیاست‌های اصل ٤٤ را دارند که باید در این زمینه اقدامات موثری صورت گیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *