صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۴ طرح مرمتی همزمان در مسجد جهانی عتیق

۰۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۰:۱۳
کد خبر: ۳۳۳۵۱۴
حسین یزدانمهر مدیر پایگاه جهانی مسجد جامع عتیق اصفهان از اجرای همزمان ۴ طرح مرمتی در مجموعه جهانی مسجد جامع عتیق اصفهان خبر داد.
به گزارش گروه جامعه ، حسین یزدانمهر گفت: با توجه به اعتبار تخصیص یافته، با رقمی معادل ۶ میلیارد و چهارصد میلیون ریال، همزمان چهار طرح مرمتی در مسجد عظیم جامع عتیق اصفهان با مشارکت مرمتگران و با نظارت پایگاه جهانی مسجد وابسته به اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان در حال انجام است.

 نوید درخشان فر مسئول فنی پایگاه جهانی مسجد جامع عتیق اصفهان درباره جزئیات این طرح‌های مرمتی  عنوان کرد: اولین طرح مرمتی شامل مرمت پشت بام جبهه جنوب غربی مسجد شامل برچیدن و دسته بندی آجر فرش قدیمی، اصلاح شیب بندی، اجرای کاهگل و اصلاح ناودان‌ها و همچنین اجرای آجر فرش با اعتباری بالغ بر ۱۹۰۰ میلیون ریال است.

وی درباره دومین طرح مرمتی اظهار داشت: این طرح نیز شامل مرمت، بازبینی و اصلاح کف و بدنه بخش جنوب و جنوب غربی مسجد جامع و اصلاح ورودی بنا و سقاخانه موجود در این بخش مربوط به عصر صفوی که همراه با اصلاح، شیب بندی و هدایت آب‌های سطحی با هزینه ائی بالغ بر ۱۷۰۰ میلیون ریال در حال انجام است.

درخشان فر درباره سومین طرح مرمتی این مسجد عظیم تاریخی تاکید کرد: تکمیل مرمت مدرسه بزرگ مظفری و شبستان ۱۸ ستون مسجد در راستای تبدیل آن به موزه و نمایشگاه آثار مکشوفه در حریم مسجد جامع اصفهان از دیگر طرح‌های مرمتی در این مسجد بزرگ تاریخی است که با اعتباری بالغ بر ۱۸۰۰ میلیون ریال انجام می‌شود.

مسئول فنی پایگاه جهانی مسجد جامع به آخرین طرح مرمتی در این مسجد نیز اشاره کرد و افزود: مرمت کاشی کاری مناره غربی ایوان جنوبی (گنبد خانه اصلی مسجد) و همچنین مرمت کاشی کاری بدنه صحن اصلی مسجد نیز چهارمین طرح مرمت این مسجد تاریخی است که در چند روز اخیر با اعتباری بالغ بر ۱ میلیارد ریال آغاز شده است.

مجموعه جهانی مسجد جامع عتیق اصفهان، یکی از قدیمی‌ترین مساجد تاریخی ایران است که با وسعتی بالغ بر ۲۲ هزار متر مربع و با قدمتی در حدود ۱۲۸۰ سال به عنوان اولین مسجد جهان اسلام در سال ۱۳۹۱ به ثبت جهانی رسید.

این مسجد تاریخی با ده دوره تمدنی، دائره المعارف متنوعی از بیش از یک هزار سال تاریخی معماری و تزئینات وابسته به آن را در کل سرزمین ایران یکجا به تصویر کشیده است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *