بستن خیابان ها توسط مخالفان دولت در ونزوئلا
به گزارش گروه بین الملل ،مخالفان دولت در ونزوئلا پس از پایان دو روز اعتصاب عمومی در اعتراض به انتخابات تشکیل مجلس موسسان برای بازنگری قانون اساسی، اقدام به بستن خیابان ها کردند.
به نقل از خبرگزاری رویترز، پس از پایان دو روز اعتصاب عمومی که به دعوت سران مخالفان دولت نیکلاس مادورو در ونزوئلا اعلام شده بود، معترضان اقدام به بستن خیابان ها کردند.
این اعتراضات در مخالفت با انتخابات مجلس موسسان برای بازنگری در قانون اساسی که قرار است روز یکشنبه آینده برگزار گردد، انجام می گیرد.
نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا وعده داده مجلس موسسان که با عضویت 545 نفر برای بازنگری در قانون اساسی و انحلال برخی نهادهای دولتی تشکیل می شود، به بحران کنونی پایان خواهد داد.
سران مخالفان پس از دو روز اعتصاب عمومی به حامیان خود گفتند در محل کار خود حاضر شده و به خرید از بازار ادامه دهند، اما در عین حال از آنها خواستند که از ظهر روز جمعه (به وقت محلی) خیابان ها را ببندند.
با وجود اینکه دولت تظاهرات را از روز جمعه تا سه شنبه ممنوع اعلام کرده است، مخالفان گفتند به تظاهرات برای جلوگیری از رای گیری روز یکشنبه ادامه خواهند داد.
مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا اول ماه مه (11 اردیبهشت )، به مناسبت روز جهانی کارگر، برای تشکیل مجلس موسسان به منظور بازنگری در قانون اساسی فراخوان داد، زیرا معتقد است که این امر تنها راه بازگرداندن صلح به ونزوئلاست.
وی بارها از طرح واشنگتن برای کودتا علیه دولت کاراکاس سخن گفته است.
این درحالی است که «اسکار پرز» خلبانی که روز هفتم تیر با استفاده از بالگرد به ساختمان دیوان عالی و وزارت کشور ونزوئلا حمله کرد در مصاحبه با روزنامه اسپانیایی 'لا وانگواردیا' تاکید کرد مخالفان دولت باید با سلاح علیه دولت مادورو بجنگند.
مادورو هفته گذشته ابراز داشت آنچه را که در صندوق های رای به دست نیاورد با سلاح به دست خواهد آورد.
دولت آمریکا روز چهارشنبه، همزمان با آغاز این اعتصابات 13 مقام ارشد این کشور را تحریم کرد.
تحلیلگران بر این باورند که این تحریمها، هشداری به رئیس جمهوری ونزوئلا برای عقبنشینی از رایگیری برای تشکیل مجلس موسسان و اصلاح قانون اساسی است.
این در شرایطی است که برخی منابع دولت آمریکا از بررسی گزینه تحریمهای اقتصادی به ویژه در حوزه نفتی خبر میدهند.
این کشور نفتخیز در ماههای گذشته صحنه اختلاف دولت و مخالفان و همچنین در محاصره مشکلات فجیع اقتصادی همچون تورم سه رقمی بوده است.
پس از آنکه مخالفان نتوانستند تا موعد مقرر، همه پرسی برکناری «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری را برگزار کنند، از حامیان خود خواستند که اعتراضها را تداوم بخشند تا وی از سمتش کنارهگیری کند.
این در شرایطی است که احزاب مخالف دولت، اکثریت کرسیهای کنگره ونزوئلا را در اختیار دارند، مادورو مصمم است تا با برگزاری همهپرسی در روز یکشنبه، مجلسی جدید با قابلیت تغییر قانون اساسی تشکیل دهد و بر نیروهای مخالف غلبه کند.