صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سال آبی سخت برای اهالی حوضه آبریز دریا خزر

۰۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۶:۰۰:۵۸
کد خبر: ۳۳۳۲۰۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
آمارها نشان می دهد این حوضه آبریز طی سال آبی جاری تاکنون 327 میلیمتر بارش داشته که این رقم افت 30 درصدی را در مقایسه با سال آبی گذشته و کاهش 15 درصدی در مقایسه با سال آبی 48 ساله از خود نشان می دهد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، حوضه آبریز دریا خزر طی سال آبی گذشته در مجموع 327 میلیمتر بارش داشته که این رقم در مقایسه با سال آبی گذشته با 464 میلیمتر بارش، افت 30 درصدی را نشان می دهد. این حوضه در میان 6 حوضه اصلی یکی از کم بارش ترین ها به حساب می آید.

آمار میزان بارش در حوضه های فرعی، بهتر شرایط وخیم بارش در این منطقه را نشان می دهد.از 7 حوضه آبریز فرعی این منطقه حوزه قره سو و گرگان با 326 میلیمتر بارش در سال آبی جاری افت 41 درصدی را در مقایسه با سال آبی گذشته دارد. گفتنی است مقایسه آمار بارش با بلند مدت 48 ساله نیز نشان دهنده افت بارش 24 درصدی است.

حوضه فرعی هراز و قره سو با 452 میلیمتر بارش در مقایسه با سال آبی گذشته کاهش 32 درصدی و در مقایسه با آمار بلند مدت 48 ساله کاهش 20 درصدی را گزارش می دهد. این حوضه آبریز در مقایسه با سال آبی گذشته اختلاف بارش 210 میلیمتری داشته است.

حوضه آبریز ارس طی سال آبی95-96، 231 میلیمتر بارش داشته که این رقم در سال آبی گذشته 337 میلیمتر گزارش شده است.حوضه آبریز ارس در مقایسه با سال آبی گذشته 31 درصد و در مقایسه با بلند مدت کاهش 12 درصدی داشته است.

حوضه آبریز اترک با 280 میلیمتر بارش در جایگاه بعدی قرار دارد، این حوضه آبریز همانند سایر حوضه آبریز درجه دو کاهش 30 درصدی در مقایسه با آمار سال گذشته خود و کاهش 16 درصدی در مقایسه با آمار بلند مدت داشته است.

حوضه فرعی سفید رود بزرگ واقع در حوزه آبریز خزر طی گزارش های رسیده تا کنون تنها 272 میلیمتر بارش داشته که این رقم در مقایسه با سال آبی گذشته افت 28 درصدی و در مقایسه با آمار بلند مدت افت 16 درصدی را از خود نشان می دهد.

پس از آن حوزه های فرعی رودخانه های بین سفیدرود و هراز و تالش، مرداب انزلی قرار دارد که هر کدام کاهش 25 و 19 درصدی را در مقایسه با سال آبی گذشته اعلام می کند.

آمارها نشان دهنده افت شدید بارش در این منطقه در مقایسه با سال آبی گذشته و حتی آمار بلند مدت است که این مهم شرایط را برای کشاورزان منطقه و حتی صنعتگران حوزه آب و فاضلاب برای تامین آب شرب اهالی این حوضه سخت می کند که تمام این مسائل مدیریت مصرف را از سوی مشترکین می طلبد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *