صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"هند" به دنبال جلوگیری از توسعه نفوذ چین در اقیانوس هند

۰۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۷:۰۱
کد خبر: ۳۳۲۵۸۸
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
دولت هند در تلاش برای تقویت قدرت خود در برابر همسایه شرقی به دنبال سد کردن راه نفوذ بیشتر چین در اقیانوس هند است.

به گزارش سرویس بین الملل دولت هند احساس می کند بخصوص در مقطع کنونی که پکن دریای جنوبی چین را جز مایملک خود اعلام کرده و "یک نفس" برای توسعه حضور خود در اقیانوس هند تلاش می کند این امر از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که بعید نیست چین کم کم به این فکر بیافتد که این اقیانوس را هم مال خودش بداند.

البته این واقعیت که هند مجبور است بخشی از نیروی خود را صرف متوقف کردن چین کند برای دهلی نو لذت بخش نیست چرا که در حال حاضر این کشور در حال همکاری نزدیک با آمریکا و ژاپن برای مقابله با اتحاد چین و پاکستان است.
هدف اولیه هند در حال حاضر تثبیت حضور مسلط خود در اقیانوس هند است.

در همین راستا نشریه فوربس به نقل از دو کارشناس آمریکایی به نام های دانیل استیسی و آلاستیر گیل تاکید می کند که گام های کوچک هند به سوی یک همکاری عمیق تر و پر معناتر با ژاپن و آمریکا در حالی اتفاق می افتد که این کشور با پیشرفت سریع چین در منطقه مواجه است.

در این میان توجه کارشناسان و تحلیلگران بیشتر روی این نکته است که هر چند اقیانوس هند همواره در طول تاریخ یک آبراه استراتژیک برای تجار این منطقه برای دست یابی به خاورمیانه و آفریقا و همچین دیگر کشورهای دیگر قاره آسیا بوده است اما در سالهای اخیر با ظهور و صعود چین به عنوان یک قدرت مهم اقتصادی رقیب ژاپن و کشوری که تسلط آمریکا بر اقیانوس هند و دریای جنوبی چین را به چالش می کشد از اهمیت فوق العاده بیشتری برخوردار شده است.

دلیل این امر نیز مشخص است. برای چین، تعمیق نفوذ خود در دریای جنوبی چین بدون توسعه حضور در اقیانوس هند ممکن نیست چرا که در صورت مسدود شدن تنگه مالاکا مثلا توسط آمریکا و متحدانش دسترسی پکن به منابع نفتی خاورمیانه و همچنین آفریقا ناممکن خواهد شد.

دقیقا به همین دلیل است چین تمام بنادر سری لانکا در کرانه اقیانوس هند را به تسخیر درآورده و با شدت تمام با پاکستان همکاری می کند تا مسیر جایگزینی به سوی خاورمیانه و آفریقا در قالب راهرو اقتصادی چین-پاکستان بگشاید.
در عین حال، چین با افزایش همکاری اقتصادی با پاکستان همچنین به دنبال آن است که هند را مجبور کند حضور قدرتمند چین در منطقه را کاملا حس کند.

در این بین، هند نیز بیکار ننشسته و به گسترش نفوذ و تقویت قوای خود در منطقه مشغول است. در جریان یک رزمایش دریایی مشترک با آمریکا و ژاپن که اخیرا برگزار شد، کشورهای منطقه شاهد تلاشهای دهلی نو برای نمایش قدرت در برابر ائتلاف پاکستان و چین بودند.

مهمترین نکته درباره این رزمایش، زمان برگزاری آن بود که با مناقشات مرزی هند با چین در همسایگی کشور بوتان در هفته های اخیر همزمان بود.

نقطه تلاقی سه کشور هند، چین و بوتان به نام «دوکلم» که محل تردد مردم ایالت های شمال شرق هند با بقیه کشور است از ماه گذشته شاهد شعله گرفتن دوباره رقابت های دیرینه بین چین و هند بوده است. هر سه کشور ادعاهایی درباره دوکلم در سر دارند.

تنش مرزی بین هند و چین از سه هفته پیش به دنبال نفوذ نیروهای هندی به خاک چین در مخالفت با ساخت جاده مرزی و تخریب دو سنگر مرزبانان هندی توسط چین در مرز این کشور با بوتان آغاز شد.
ر

وابط بین چین و هند مدتهاست که به دلیل اختلافات ارضی درازمدت و همچنین اجرای کریدور اقتصادی چین در پاکستان دچار مشکل بوده است.

همین اختلافات باعث شد تا هند دعوت رسمی چین در اجلاس بین المللی جاده ابریشم را که اواخر اردیبهشت ماه سالجاری در شهر پکن برگزار شد، رد کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *