صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کاهش خطر حمله قلبی با مصرف میوه های رنگی

۰۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۰:۲۲
کد خبر: ۳۳۲۵۴۳
یافته‌های محققان نشان می‌دهد، سبزی‌ها و میوه‌های غنی از لوتئین (آنها که رنگ سبز و زرد دارند) برای جلوگیری از بیماری‌های قلبی موثرترند.

به گزارش گروه فضای مجازی ،  پایگاه اطلاع رسانی care2 نوشت: لوتئین یک ترکیب شیمیایی با شکل ظاهری، بلورهای جامد نارنجی-قرمز و آنتی‌ اکسیدان موجود در برخی مواد غذایی مثل سبزیجات برگ‌دار و تیره رنگ است.

یافته های محققان دانشگاه لینکوپینگ سوئد نشان می دهد این سبزی ها نه تنها در کاهش بیماری های قلبی به طور خاص مفید هستند بلکه حتی در درمان بعضی بیماری ها بعد از تشخیص در بیمار کمک می کنند.

لوتئین یکی از ۷۰۰ نوع متفاوت از ترکیبات موسوم به کاروتنوئیدهاست که در طبیعت یافت می شوند. بعضی کارتنوئیدها داخل بدن ما به ویتامین آ تبدیل شده و به کارکرد بهتر سیستم ایمنی، بینایی و پوست کمک می کنند. لوتئین مانند دیگر کارتنوئیدها آنتی اکسیدان است و به از بین بردن رادیکال های آزاد مخرب مرتبط با سالمندی، التهاب و بیماری کمک می کند.

بیماری های قلبی از سال ها قبل با التهاب مرتبط بوده اند؛ بنابراین جای تعجبی ندارد غذاهایی با این ترکیب که خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی دارند، بیشترین تاثیر را بر این بیماری ها داشته باشند. از آنجا که بیماری قلبی مهم ترین دلیل مرگ و میر در جهان است هر عاملی که بتواند میزان ابتلا به آن را کاهش دهد، بسیار مهم به شمار می آید. منابع غذایی غنی از لوتئین

لوتئین بیش از همه ابتدا در سبزی های سبزپر رنگ یا نارنجی؛ مانند اسفناج، آووکادو، جعفری، هویج، کلم بروکسل، کاهو، کلم برگ، نخود سبز و طالبی یافت می شود. بعضی غلات مانند گندم و فریکه (گندم سبز برشته شده) نیز از منابع دیگر غنی این ماده هستند. اما خوردن غذاهای خوراکی غنی از لوتئین برای رسیدن به نتایج آن کافی نیست. لوتئین از جمله موادی است که برای جذب به چربی نیاز دارد و برای بهره مند شدن از جذب لوتئین باید آن را با روغن های سالم در رژیم غذایی گنجاند.

انتخاب آووکادو گزینه خوبی است؛ زیرا لوتئین و چربی را همزمان دارد و میزان جذب را افزایش می دهد. غیر از این میوه ها و سبزی های غنی از نظر لوتئین می توانند به طور خاص کاهش دید ناشی از سالمندی را نیز کاهش دهند. در حالیکه داروهایی که فعلا برای بیماری های قلبی تجویز می شوند؛ مانند مهارکننده آنزیم تبدیل‌کننده آنژیوتانسین عوارض جانبی فراوانی از جمله خستگی مفرط، سرفه، خارش پوست، قرمزی، بی حالی، درد قفسه سینه، نبض نامتوازن، ضعف و نفس تنگی را به ارمغان می آورند.

 منبع: ایرنا



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *