۹ عادت مالی غلط
«چند نشانهای که میگوید باید تغییراتی در عادات مالی خود ایجاد کنید» یک ضرب المثل قدیمی میگوید دو صد گفته، چون نیم کردار نیست. اینکه خواهان پیشرفتهای مالی در زندگی هستیم تنها به حرف آسان است. حرف واقعی را اعمال و رفتار ما میگویند.
قبل از خرید، پول را تمام و کمال پرداخت میکنید:
فرض کنید پول زیادی به دست تان رسیده، چیز جالبی میبینید و سریع آن را میخرید. اشتباه شما همین جاست. شما باید مدیریت بیشتری به خرج داده و حواس تان به امر صرفه جویی باشد. خودتان را عادت دهید قبل از خرید هرچیزی، اندکی وقت برای مقایسه قیمت آن با دیگر مغازهها یا اجناس مشابه اش بگذارید شاید بتوانید آن را ارزانتر با همان کیفیت خریداری کنید و یا قبل از خرید نهایی و پرداخت کامل پول، از فروشنده بیست و چهار ساعت وقت در صورت پشیمانی یا تعویض آن درخواست کنید. به این ترتیب از خریدهای ناگهانی و هیجان زده جلوگیری میکنید. همه اینها نمونههایی از روشهای صرفه جویی شناخته میشوند. عادت صرفه جویی مرتب و ثابت درباره آیتمهای بزرگ و مهم و همین طور درباره خریدهای معمول روزمره میتواند هزاران یا حتی میلیونها تومان در سال به پس انداز شما اضافه کند.
بازنشستگی؟ فراموشش کنید
وقتی حرف از پس انداز برای دوران بازنشستگی به میان میآید عدهای میگویند برای حال زندگی کنید نه آینده. اما حقیقت این است که وقتی شما برای دوران بازنشستگی خود پول یا سرمایهای کنار میگذارید در واقع در حال پس انداز برای «خود آینده تان» هستید. همان طور که اکنون دلتان میخواهد در امنیت و آسایش زندگی کرده و از آن لذت ببرید، این «خود آینده» نیز به اندازه «خود الانتان» حق دارد از زندگی لذت ببرد. هزینههای زیاد و گاها پیش بینی نشده زندگی در دوران بازنشستگی که در شغلی فعالیت ندارید، در صورت نداشتن پول و امکانات مالی میتواند لذت زندگی را تا حد زیادی از شما سلب کند و تنها با آینده نگری و پس انداز برای آن دوران میتوانید آسایش خود را تضمین کنید. پس همچنان که سعی دارید تعادلی بین حال اکنون و آینده تان برقرار سازید، در کنارش تا جایی که برایتان معقول و ممکن است برای حساب بازنشستگی تان پول کنار بگذارید.
با همان افراد همیشگی به کسب و کارتان ادامه میدهید
هیچ جملهای بهتر از این ضرب المثل قدیمی این مطلب را روشن نمیکند؛ «حساب حساب است، کاکا برادر». شما میبایست روابط و ارتباطات کاری و تجاری خود را از مقوله رفاقت و دوستی جدا کنید. اگر بخواهید فردی را به استخدام خود درآورید آیا او را از روی فکر و بر اساس شایستگی هایش انتخاب میکنید یاصرفا براساس سابقه آشنایی و دوستی تان؟ این یکی از همان عادات اشتباهی است که اتفاق میافتد. ارتباطات حرفهای و کاری خود را از سر بگیرید و در فواصل زمانی معین با کارگزاران بیمه، مشاورین مالی، حسابداران و وکیل خود دیدارهای منظمی داشته باشید. گاهی لازم است هرچند وقت یک بار یک قدم به عقب برداشته و ارتباطات کاری خود را دوباره ارزیابی کنید.
عوض کردن بانک؟ خیر، هرگز
احتمالا در طول زندگی مالی تان تجربه دریافت سودهای بالا از حسابهای بانکی تان را داشته اید، این طور نیست؟ هر بانک تسهیلات و امکانات خاص خود را داراست که در هر کدام میتوان انواع حسابها و سپرده گذاریهای مختلف با شرایط و سودهای متفاوت را یافت. با این مقدمه توصیه میشود نگذارید حسابهای جاری تان تنها در یک بانک سالهای سال راکد بماند. همیشه از وضعیت بانکهای دیگر، انواع سپرده گذاریها و نرخ سودهای موجود اطلاع حاصل کنید. به این ترتیب میتوانید با جابه جایی بانک فعلی خود به بانکهایی با شرایط بهتر، از امکانات ویژه آن برخوردار شوید، هم چنین جابه جایی حسابهای بانکی فعلی با حسابهایی با نرخ سود بالاتر، سود و پول بیشتری به حسابهای جاری شما سرازیر میکند. درست است که این جا به جاییها کمی زمان بر است، اما به واقع به معنای وجود پول بیشتر در جیب شماست. پس حداقل بهتر است هر ده سال یک بار وضعیت خود را بازنگری کرده و در صورت مشاهده رکود، دست به یک تغییر بزرگ بزنید.
نه گفتن را تمرین کنید
مطمئنا هرکدام از ما برای یک بار هم که شده در موقعیتی قرار گرفته ایم که فردی درخواست مالی داشته باشد و ما نتوانیم به صراحت نه بگوییم و اظهار جمله «این ماه این مبلغ در بودجه و توان من نیست» برایمان سخت و دشوار باشد. اما وقتی افرادی پیدا میشوند که به چنین درخواستهایی با جملهای مشابه «من این ماه برای پول خود اولویتهای دیگری دارم» پاسخ میدهند، بسیار جای خوشحالی دارد. فراموش نکنید شما حق دارید برای پول خود تصمیم بگیرید پس پولتان را براساس اولویت هایتان خرج کنید. وقتی درخواستی از توان شما خارج است بهتر است محترمانه آن را رد کرده و به طور شفاف دلیل و اولویتهای حائز اهمیت خود را بیان کنید.
کتاب؟ چرا کتاب بخوانیم تا وقتی تلویزیون هست
از سر باز کردن و به عهده نگرفتن مسئولیت تصمیمات مالی نامناسب و غلط با گفتن جمله «من از پول و پس انداز و سرمایه گذاری چیزی سر درنمی آورم»، آسانترین راه ممکن است. این انتخاب شماست که در همین وضعیت ناآگاهی و نداشتن اطلاعات کافی باقی بمانید یا انتخاب متفاوت تری داشته باشید. مانندچه؟ مثلا درباره موضوعات مربوط به پول و هر آنچه بدان ربط پیدا میکنید مطالعه کافی داشته ودیدن حداقل یک برنامه تلویزیونی در هفته را ترک کنید. در عوض این زمان را صرف خواندن کتابی درباره روشهای سرمایه گذاری، یا یک مجله اقتصادی یا وب سایتی با محوریت بازنشستگی کنید.
خواهان کمکهای تخصصی و کارشناسانه نیستید
اگر گمان ﻣﯽ کنید به تنهایی از پس همه چیز بر ﻣﯽ آیید اشتباه ﻣﯽ کنید. برخی افراد خود را کارشناس و همه چیز دان همه ﻣسائل دانسته و سعی دارند اداره و کنترل همه چیز را خود شخصا به عهده بگیرند در حالی که افراد ﻣوفق همیشه از دیگران کمک گرفته و به خوبی ﻣﯽ دانند نمیتوان در همه زﻣینهها سررشته داشت و خوب و کارآﻣد عمل کرد. اصل درست آن است که در هر ﻣسئلهای ﻣﯽ بایست به ﻣتخصص آن اﻣر رجوع نموده و از کمکها و ﻣشورتهای کارشناسانه وی بهره ﻣند شد. برای ﻣثال گاهی پیش ﻣﯽ آید به کسی نیاز پیدا کنید که ﻣشاورههای مالی دهد یا در پرداخت ﻣالیات راهنماییهای ﻻزم را به شما بدهد یا هر چند وقت یک بار روند پیشرفت مالی شما را بررسی کند. حرف آخر این که هرگز تصور نکنید کمک گرفتن از کارشناسان اﻣر ﻣانند یک ﻣشاور مالی پیشرفته نشانه ضعف و ناکارآﻣدی شماست بلکه این نشان دهنده نقطه قوت شماست.
مهارتهای جدید نمیآموزید
برخی افراد از این که ﻣﯽ بینند شغل شان بدون تلاش خاصی ﻣسیر خود را به سوی پیشرفت طی ﻣﯽ کند دیگر به دنبال کسب مهارتهای جدید و به روز شدن نمیروند. در حالی که اﻣروزه با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و تخصصی شدن ﻣشاغل، بهترین سرﻣایه گذاری که ﻣﯽ توانید انجام دهید سرﻣایه گذاری روی تواناییها و مهارتهای خویش است.
برای ﻣثال ﻣواردی ﻣانند اخذ ﻣدرک تحصیلی باﻻتر، کسب گواهیناﻣه مهارتهای ﻣرتبط با شغل خود، گذراندن دورههای کارآﻣوزی مدیریت یا مهارتهای ارتباطی، همه و همه به شما کمک ﻣﯽ کند شغل خود را به سطحی باﻻتر ارتقا دهید.
در یک کلام هر آنچه را که پتانسیل درآﻣد شما را افزایش ﻣﯽ دهد یافته و برای انجام آن دست به کار شوید.
هدفی در نظر ندارید
به نظر شما چه تعداد افراد ﻣایلند سال دیگر دقیقا در همان موقعیتی باشند که اکنون هستند؟ از نظر شما آیا این رکود و در جا زدن نیست؟ خودتان را در یک سال دیگر تصور کنید تمایل دارید در این ﻣدت تا سال دیگر چه کارهایی انجام داده یا به اتمام رسانده باشید؟ آیا آن ﻣوقع هم همین ﻣیزان پول و سرﻣایهای که اکنون در بانک و پس انداز خود دارید را ﻣﯽ خواهید یا بیشتر؟ یک کاغذ بردارید و بنویسید سال دیگر میخواهید در چه موقعیتی قرار گرفته باشید؟ سپس تک تک اقدامات عملی که برای رسیدن به هدف خود نیاز دارید را یادداشت کنید. اکنون اهداف خود را زمان بندی کرده و برای هر کدام از اقداماتی که قصد انجام آن را دارید بازه زمانی مشخصی معین کنید. اگر تکالیف خود را طبق برنامه تان پیش ببرید مطمئن باشید موفقیتهای مالی از آن شما خواهد بود.
انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
منبع:روزنامه خراسان
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *