صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شهر‌های جهانی راهی برای گفتمان سازی در صنایع دستی

۰۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۵:۰۱
کد خبر: ۳۳۲۴۱۸
معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی کشور با اشاره به موثر بودن گفتمان سازی در صنایع دستی، گفت: امروزه در یک پارادایم جدید زندگی می‌کنیم که همه در یک جهان شهر زندگی می‌کنند و همه این‌ها اهمیت امر گفتمان سازی را می‌رساند.
به گزارش گروه جامعه ، بهمن نامور مطلق گفت: یکی از کار‌هایی که در حال انجام است در یونسکو توجه به صنایع خلاق است و یکی از ۷ رشته‌ای که در صنایع خلاق مطرح است، صنایع دستی است.

وی ادامه داد: خوشبختانه در ایران بضاعت خوبی برای خلاقیت و نوآوری در صنایع خلاق داریم و می‌توانیم از این خلاقیت‌ها بخوبی استفاده کنیم. ما ۴ شهر را جهانی کردیم و این موفقیت خوبی است، هرسال ۲ سهم برای شهرجهانی داریم و یک سهم هم برای روستای جهانی صنایع دستی داریم که امسال این سهم را به سیستان و بلوچستان اختصاص داده ایم؛ که در این راستا در پی ارسال پرونده، ماموریت ارزیابی این پرونده در شورای جهانی برعهده آقای کوین مورای و غدا هیجاوی قرار گرفت و در داخل نیز ویدا توحدی به عنوان ارزیاب داخلی تعیین شدند.

نامور مطلق با ابراز امیدواری از اینکه کلپورگان هم مانند دو نماینده دیگر ایران شاهد اقدامات خوب آموزشی، رشد کارگاهی، افزایش ظرفیت تولید و روند رو به رشد باشد بیان کرد: درحال حاضر نیز بخش آخر این ارزیابی‌ها در استان سیستان و بلوچستان است و امیدواریم که این بازدید‌ها با شور وحال در استان با موفقیت به پایان برسد.

غدا هیجاوی، رییس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی  نیز گفت: خوشحالیم که برای ارزیابی اولین روستای جهانی در حوزه صنایع دستی به ایران آمده ایم و امیدواریم که نتایج خوبی داشته باشد. کلپورگان حدو ۷۰۰۰ سال تاریخ دارد که مردم منطقه روز به روز در حفظ آن تلاش می‌کنند و این برای ما اهمیت دارد.

وی افزود: انطور که بررسی کرده ایم در این حوزه نقش زنان بسیار مهم است، زیرا نقش‌های سفال را زنان برای تولید آماده می‌کنند و این اهمیت زیادی دارد و نقش زنان در تولید سفال کلپورگان بسیارقابل توجه است.

وی با اشاره به اینکه آموزش این هنر در روستا نسل به نسل صورت می‌گیرد، عنوان کرد: در این روستا نیزهنر منتقل شده و طی سال‌ها با رویکردی رو به آینده سنت و فرهنگ منطقه فراموش نشده، اما امیداریم که با حفظ اصالت‌های این هنر مردم در آثار خود نو آوری و خلاقیت نیز ایجاد کنند.

کوین مورای، رییس منطقه‌ای شورای جهانی صنایع دستی نیز درادامه اظهارکرد: کلپورگان به عنوان یک روستا یک چالش خوب است که باید ویژگی‌های خاصی را برای ثبت به عنوان روستای جهانی داشته باشد که در این سفر آن‌ها را نیز ارزیابی خواهیم کرد. ماهیت و کارکرد این روستا بسیار در ارزیابی‌ها مهم است. ما توجه می‌کنیم که چطور می‌توان کاری کرد که نسل جوان بتوانند با توجه به این هنر؛ و بااستفاده از ان با سایر کشور‌ها ارتباط ایجاد کنند.

وی با اشاره به مهم بودن وظیفه این روستا به عنوان روستای جهانی گفت:: این روستا باید بابکارگیری زبان انگلیسی برای ایجاد ارتباط باشبکه شهر‌های جهانی سعی داشته باشد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *