صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پایش محیط کسب و کار ایران در زمستان 95

۰۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۳:۴۱
کد خبر: ۳۳۱۹۴۷
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
جزئیات نتایج حاصل از پایش محیط کسب و کارایران در زمستان 1395 توسط مرکزپژوهش های مجلس شورای اسلامی منتشر شد.
به گزارش گروه سیاسی به نقل از روابط عمومی مرکزپژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات اقتصادی این مرکز با اعلام این مطلب که برآیند (میانگین وزنی) ارزیابی 232 تشکل اقتصادی سراسر کشور از 21 مولفه ملی محیط کسب و کارایران در زمستان 1395 ، نمره 6/04 از 10 (نمره بدترین ارزیابی) بوده که اندکی نامناسب تر از ارزیابی پاییز 1395 (با میانگین 5/83 ) است، افزود: همچنین این ارزیابی نشان می دهد از نظر تشکل های مشارکت کننده در این مطالعه، محیط کسب و کار ایران در زمستان 1395 در مقایسه با فصل مشابه سال قبل (زمستان 1394 با میانگین 6/00 از 10 ) تغییرچندانی نداشته است.

تشکل‌های شرکت کننده در این مطالعه ، به ترتیب سه مولفه «مشکل دریافت تسهیلات از بانک‌ها»، «ضعف بازار سرمایه در تامین مالی تولید و نرخ بالای تامین سرمایه از بازار غیررسمی» و «وجود مفاسد اقتصادی در دستگاه‌های حکومتی» را نامناسب تر از بقیه مولفه‌ها ارزیابی کرده‌اند و مولفه‌های «ضعف زیرساخت‌های تامین برق» ، «کمبود نیروی انسانی ماهر و آموزش دیده » و «ضعف زیرساخت‌های حمل و نقل» را نسبت به سایرمولفه‌ها در زمستان 1395 مساعدتر دانسته‌اند.

تشکل‌های اقتصادی استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خراسان شمالی، زنجان و ایلام ارزیابی بدتر و تشکل های اقتصادی استان‌ های چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، مرکزی و سمنان ارزیابی بهتری نسبت به تشکل‌های سایراستان‌ها از وضعیت مولفه‌های محیط کسب و کار در زمستان 1395 ارائه کرده‌اند.

همچنین وضعیت محیط کسب و کارایران در زمستان 1395 بر اساس نظریه عمومی کارآفرینی شین، 5/95 از 10 ( عدد 10 بدترین ارزیابی) شده است، به طوریکه میانگین ارزیابی محیط اقتصادی (شامل محیط مالی، محیط اقتصاد کلان، ساختار تولید و محیط جغرافیایی) 86/5 و میانگین ارزیابی محیط نهادی (شامل محیط سیاسی، محیط حقوقی، محیط فرهنگی و ساختار دولت، محیط فناوری و نوآوری و محیط آموزشی و علمی ) 6/04 است.

متذکرمی شود که گزارش حاضر آخرین گزارش از مجموعه گزارش‌های فصلی پایش محیط کسب و کارایران است که از تابستان 1389 به طور مستمر با همکاری تشکل‌های اقتصادی سراسر کشور توسط مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی تهیه و منتشر شده است. طبق ماده (4) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کاراین مهم به عهده اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران سپرده شد و پس از تهیه و انتشار اولین گزارش اتاق ایران درباره سنجش مولفه‌های ملی محیط کسب و کار در بهار 1396 ، مرکزپژوهش‌های مجلس ادامه مطالعات میدانی و انتشار گزارش‌های حاضر را متوقف کرد.

این گزارش‌ها ، ارزیابی تشکل‌های اقتصادی ایران از 23 مولفه ملی محیط کسب و کار در ایران را با ابزار پرسشنامه استخراج و ارائه می کند.

در پرسشنامه این مطالعه معمولا یک سوال گزینه‌دار درباره مسائل روز محیط کسب و کار از تشکلهای اقتصادی پرسیده می شود. در پرسشنامه زمستان 1395 ، میزان اجرای محورهای اصلی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی پرسش شده بود که در مجموع ، میزان اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی درهمه محورهای اصلی به استثنای محور ایجاد ثبات اقتصادی کمتر از 5 است. در مورد محور شفاف سازی و حذف رانت نیز کمترین میزان اجرا را شاهد بوده‌ایم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *