صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«ملاصالح» را چاپ کردیم تا شهید فهمیده‌ها از کتب درسی حذف نشوند/ فریبی که عراقی‌ها از «ملاصالح» خوردند

۰۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۰:۳۶
کد خبر: ۳۳۱۹۳۲
نوجوان بودیم که از مدرسه فرار می‌کردیم و به جبهه‌ها می‌رفتیم. آخرین باری که به این شیوه به جبهه رفتم با شهید کاظمی روبرو شدم. او من را نصیحت کرد که شما باید درس بخوانید و این رشادت‌ها را به دیگران برسانید و امروز این توفیق در انتشارات شهید کاظمی نصیب ما شد که وصیت شهید کاظمی را اجرا کنیم.

به گزارش ، نود و چهارمین «عصرانه ادبی فارس» ویژه تجلیل از «ملاصالح قاری» و رضی غبیشی نویسنده کتاب «ملاصالح» با حضور جمع کثیری از اهالی فرهنگ دفاع مقدس  برگزار شد و مرتضی سرهنگی در این مراسم با اشاره به گونه‌ای از ادبیات جنگ تحت عنوان ادبیات بازداشتگاهی یا اسارت گفت: این گونه ادبی یک ادبیات شناخته شده در دنیاست. انسانی‌تـرین گونه ادبیات جنگ ادبیات بازداشتگاهی است و کتاب ملاصالح از این جنس است.

وی افزود: ما چه بخواهیم چه نخواهیم حین خواندن این کتاب‌ها خودمان را متر می‌کنیم. اردوگاه اسیران جنگی از جا‌هایی است اسیر اولین چیزی که آنجا می‌آموزد، فن زنده بودن است و این چیزی است که آقای ابوترابی سال‌ها به بچه‌ها یاد داد. برخی آزاده‌ها می‌گویند اگر ابوترابی نبود خیلی از بچه‌ها زنده نمی‌ماندند. در چنین جایی ملاصالح خود را فدای زنده ماندن بچه‌ها می‌کرد.

این نویسنده عرصه دفاع مقدس گفت: من معتقدم ملاصالح، ابوترابی آن ۲۳ نفر است. تمام خبر‌های آن روزگار وآن ۲۳ نفر در روزنامه‌های خارجی و عراقی بود و ما می‌دیدیم.

*اگر قیمت تمام شده جنگ را بدانیم خیانت نمی‌کنیم

این نویسنده دفاع مقدس گفت: قیمت تمام شده جنگ با خواندن این کتاب‌ها برای ما روشن می‌شود. تا زمانی که با دستور زبان تبلیغ حرف بزنیم این قیمت را درک نمی‌کنیم. دستور زبان تبلیغی برای عصر جنگ است، اما دستور زبان تعقلی برای عصر بعد از جنگ است. ولی نظام تبلیغی ما در ارتباط با جنگ هنوز در دستور زبان عصر جنگ به سر می‌برد و اینگونه است که پس از ۳۰ سال از پایان جنگ باید ملاصالح را بشناسیم و یا وقتی گفته می‌شود ما از ۱۵ کشور اینجا اسیر داشته‌ایم کسی باور نمی‌کند. در حالی که من آن‌ها را دیده‌ام.

 «ملاصالح» را چاپ کردیم تا دیگر شهید فهمیده‌ها از کتب درسی حذف نشوند

حمید خلیلی مدیر انتشارات شهید کاظمی در این مراسم، گفت: نوجوان بودیم که از مدرسه فرار می‌کردیم و به جبهه‌ها می‌رفتیم. آخرین باری که به این شیوه به جبهه رفتم با شهید کاظمی روبرو شدم. او من را نصیحت کرد که شما باید درس بخوانید و این رشادت‌ها را به دیگران برسانید و امروز این توفیق در انتشارات شهید کاظمی نصیب ما شد که وصیت شهید کاظمی را اجرا کنیم.

ملاصالح قاری هم در این مراسم با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم گفت: «خداوند از کسانی که ذره‌ای به او ایمان دارد دفاع می‌کند» و این سخن درستی است و من به تجربه دیده‌ام و می‌گویم. وقتی اسرا وارد اردوگاه شدند خواستند که اسرا بر اساس یگان نظامی به صف شوند می‌گفتند ارتشی سپاهی و بسیجی هرکدام یک طرف بایستند، اما باور دارم که خدا به زبان من جاری کرد تا بگویم ارتشی‌ها یک طرف بسیجی‌ها یک طرف و پاسدار هم که نداریم یک‌طرف؛ این از لطف خدا بود.

به گفته وی، امام (ره) بر گردن ما و امت اسلام حق دارد، او فرمود که راه قدس از کربلا می‌گذرد و ما امروز می‌بینیم که سپاه و نیرو‌های ایرانی در عراق هستند و وعده امام محقق خواهد شد.

ملاصالح قاری در ادامه با بیان اینکه با خود می‌گفتم اگر یک‌نفر این خاطرات را بخواند و هدایت شود و از عبرت‌های آن استفاده کند برای بنده کافی است؛ افزود: خاطرات این کتاب را خانم غبیشی ذره ذره طی دو سال که به خانه ما آمد، گردآوری کرد تا این کتاب منتشر شود.

*ملاصالح از ستاره‌های آبادان است

رضیه غبیشی نویسنده کتاب «ملاصالح» گفت: خدا را شاکرم که توفیق یافتم سرگذشت یکی از ستاره‌های شهرم را بنویسم، من خود از زخم خورده‌های روز‌های دفاع هستم و بعد از اتمام جنگ نیز پرستار همسر جانباز خود بودم.

*شخصیت ملاصالح شبیه شخصیت سیاوش است

یوسف قوجق از نویسندگان کشورمان در این مراسم خاطرنشان کرد: برای ما که در منزل نشسته ایم و از آسایش و امنیت لذت می‌بریم این رزمندگان به گردن ما حق دارند و نوشتن چنین کتاب‌هایی بازتاب‌دهنده یک هزارم زحمت‌های آن‌ها در جبهه‌ها نیست.

وی با اشاره به این کتاب تصریح کرد: حین خواندن کتاب ملاصالح یاد داستان سیاوش پسر کیکاوس افتادم، سرنوشت ملاصالح بی شباهت به سیاوش نیست و اگر سودابه را عامل فتنه سیاوش بدانیم در ماجرای ملاصالح آن تیمسار عراقی نقش سودابه را ایفا می‌کند. اما می‌بینیم ملاصالح پس از آمدن به ایران از اتهام‌های وارده برائت می‌جوید و جالب است که شخصیتی مانند شهید ابوترابی سند آزادی او را می‌نویسد.

در بخشی از این مراسم امیرعلی شریفی از شعرای جوان کشور شعری را به ملاصالح قاری تقدیم کرد.

سخت است لبیکت فقط ورد زبان باشد
آن وقت نام هیاتت «رزمندگان» باشد

احساس یوسف را میان چاه می‌فهمی
نامت که در جاماندگان از کاروان باشد

سخت است غرق ادعا باشی به حدی که
جاماندنت هم بازی لفظ و لسان باشد

در کوره‌ی هجران عیار یار می‌سنجند
باید کمی دوری برای امتحان باشد

عاشق اگر از کوی دلبر دور افتاده
بهتر که در پس‌کوچه‌ای بی خانمان باشد

این سرنوشت شیعیان حیدر است اصلا
انگار باید در گلویت استخوان باشد

حالا که باران شهادت قسمت ما نیست
بگذار طوفان مصیبت بی امان باشد

یا جان سپردن از غمش یا مردن از داغش
باید یکی حسن ختام داستان باشد

بی آفتاب گنبد زینب در این دنیا
اصلا دلیلی نیست دیگر آسمان باشد

منبع: فارس

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *