عملیاتی کردن برنامه چهارم توسعه قضایی در دستور کار/ برنامههای كشوری بايد در استانها بومیسازی شود
به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان قزوین، جمال انصاری در نشست مسئولان قضایی استان قزوین که در سالن جلسات برگزار شد، بیان کرد: قوه قضائیه به دنبال آن است که فعل و انفعالات و عملیات کاری را با برنامههای مدون منطبق کند.
وی ادامه داد: برنامه چهارم توسعه قضایی نگاشته شده است؛ برنامه سوم توسعه قضایی اجرا شد ولی آن انتظار لازم از اجرای این برنامه برآورده نشد همانطور که برنامه پنجم اقتصادی اجتماعی کشور هم تا حدی عملیاتی نشد، اما قوه قضائیه به دنبال آن است تا برنامهای که گفتمانی و تدوین شده را عملیاتی کند یعنی تصمیم گرفته شده تا برنامه چهارم توسعه قضایی را تا حد مطلوب در ساختار از حرف به عمل برساند.
رئیس کل دادگستری استان قزوین اضافه كرد: نگاه قوه قضائیه بر این مبنا استوار است که برنامه چهارم توسعه قضایی که نسبت به برنامه ششم توسعه کشور پایین دستی است را مبتنی بر ساختار دستگاه قضایی اجرایی کند.
وی خاطرنشان كرد: در برنامه ششم توسعه کشور آمده است که دادگستریها بخشی از پروندههای خود را کاهش دهد و مردم مطالبات مهریه و چک را از طریق ادارات ثبت پیگیری کنند.
انصاری عنوان كرد: آنچه كه در برنامههای ما وجود دارد اجرای مأموريت های ما است كه اهتمام در رسيدن به شاخص ها را می طلبد البته آنچه نياز است داشتن نگاه برنامه ای در اجرای امور جاری است چراكه در نگاه برنامه ای در كشور خلاء های جدی وجود دارد.
وي تصريح كرد: باید برنامه ها را با اقتضائات استانی متناسب سازی کنیم؛ در واقع باید برنامه های کشوری را در استان ها بومی سازی کنیم.
رئیس کل دادگستری استان قزوین تصريح كرد: برای رسيدن به چنين هدفی نگاه مستمر و مداومتی به برنامه امری لازم و ضروری است؛ بدين معنا كه می شود به دادرسی دهه ای یا ماهی نگاه کرد از این رو می توان نگاه کوتاه مدت یا بلند مدت داشته باشیم قطع یقین نگاه برنامه ای و درازمدت کمک می کند تا به اهداف خود بهتر دست یابیم.
وي اعلام كرد: نکته مهم دیگر این است که طی سال های گذشته برنامه خوب نوشته و داشته ایم ولی در آرمانی ترین شرایط تنها 40 درصد برنامه های کشور اجرا شده است و برنامه توسعه قضایی هم با همین چالش روبرو بوده است.
انصاری تأكيد كرد: برای اجرای كامل برنامه ها مشكلاتی وجود داشته كه می توان به مشکل اعتباری، بودجه ای، حمایت ها و .... اشاره كرد که انواع این مشکلات موجب می شود تا ما نگاه عملیاتی به برنامه ها نداشته باشیم.
وی اظهار داشت: باید ارزیابی از برنامه های كشوری داشته باشیم تا بتوانیم نگاه مناسبی به اجرای آن كسب كنيم؛ اگر ارزیابی درست و منطقی از برنامه وجود داشته باشد، برنامه های بعدی واقعی تر و حقیقی تر خواهد بود.
رئیس کل دادگستری استان قزوین به فعاليت کمیته برنامه ریزی اشاره كرد و توضيح داد: قرار است برنامه سال 97 مبتنی بر برنامه توسعه چهارم قضایی باشد و این مهم بدون تسلط بر برنامه توسعه تدوین شده، محقق نمی شود.
وي يادآورشد: برنامه در مرکز با نگاه ستادی طراحی میشود که ارائه پیشنهادها و نحوه اجرای برنامه ها کمک میکند تا برنامههای بعدی به شرایط اجرایی و عملیاتی نزدیک تر شود.