اولین شبکه فاضلاب در تمدن 2500 ساله قبل از میلاد
تمدن دره سند به عنوان یکی از بزرگترین شگفتیهای معماری جهان، که در زمان اوج خود به تمدن هاراپان (Harappan Civilization) شهرت داشته، در زمرهٔ اولین سکونتگاههای شهری بزرگ در کل قارهها بوده است. تمدن دره سند، واقع شده در پاکستان امروزی، در چهار هزارو500 سال پیش رونق و پیشرفت خود را داشت که پس از آن فراموش شد و تا سال ۱۹۲۰ که خرابههایش در کاوشهای باستانشناسی کشف شد، فقط در افسانههای محلی موجودیت خود را حفظ کرده بود.
این تمدن پیشرفتها و تکنولوژیهای پیشرفتهای همچون موهنجو داروی معروف (Mohenjo Daro) و اولین سیستم فاضلاب شهری را شامل میشود. همچنین شواهدی از مهارتهای شگفتانگیز و برجسته در ریاضیات، مهندسی و حتی دندانپزشکی اولیه در این تمدن وجود دارد.
آثاری مربوط به این تمدن بصورت مهرهای استوانه ای در سومر در ساحل غربی خلیج فارس پیدا شده است که شامل تجسم خدایان و اعمال آئینی در معابدی بسیار متفاوت با آنچه در سومر (و بعدا بابِل) یافت شده است.اسنادی بصورت لوح های گلی که مربوط به اجاره و یا مالکیت خانه هایی در بنادر سومری و بابلی و نوشته هایی از رفت و آمد و سکونت طولانی مدت تاجرانی از دره سند در کاوش های باستان شناسی بدست آمده است. در سال هزارو 500 پیش از میلاد تمدن دره سند تقریباً متروک و رها شده بود. احتمالا افول و فروپاشی کشاورزی به علت تغییرات آب و هوایی دلایل نابودی این تمدن باشد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.