صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

غذا‌ها را خام بخورید؛ سالم‌ترند/ عادت‌های اشتباه در شست‌و‌شوی صورت/ حساسیت؛ شایع‌ترین عارضه سفید کردن دندان‌ها

۲۶ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۴:۳۴
کد خبر: ۳۲۹۵۷۴
غذا‌ها را خام بخورید؛ سالم ترند، عادت‌های اشتباه در شست‌و‌شوی صورت، حساسیت؛ شایع‌ترین عارضه سفید کردن دندان‌ها و ... از اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن‌ها پراخته است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، غذا‌ها را خام بخورید؛ سالم‌ترند، عادت‌های اشتباه در شست‌و‌شوی صورت، حساسیت؛ شایع‌ترین عارضه سفید کردن دندان‌ها و ... از اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن‌ها پراخته است.

گزینه‌های غذایی که اگر خام مصرف شوند، سالمترند!

آوای سلامت: برخی از غذا‌ها در صورتی که 100 درصد خام مصرف شوند، بسیار مغذی‌تر و سالم ترند. گرما و حرارت در هنگام طبخ، بسیاری از مواد مغذی ضروری را می‌تواند از بین ببرد. یکی از سبزیجاتی است که بالاترین میزان قند و مواد مغذی ضروری را دارد. چغندر حاوی ویتامین‌های آ، ث. و ب، مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم و آهن، فیبر، و ... است و مصرف منظم آن به بهبود سیستم ایمنی بدن، گردش خون و حفظ سلامت کلی بدن کمک می‌کند. چغندر را نپزید، چون با این کار میزان اسید فولیک خود را از دست می‌دهد. حاوی ویتامین ث، کلیسم، پتاسیم و سایر مواد مغذی است و مقادیر قابل ملاحظه‌ای سولفورفان دارد؛ یک ترکیب که با کاهش خطر ابتلا به سرطان و همچنین بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط است. مصرف خام بروکلی، جذب سولفورفان موجود در آن و سایر ویتامین‌ها و مواد معدنی بروکلی را چند برابر می‌کند. میزان ویتامین ث. موجود در فلفل قرمز در آن چند برابر مرکبات است و منبع خوبی از ویتامین ب ۶، ویتامین‌ای و منیزیم نیز محسوب می‌شود. پخت و پز فلفل قرمز باعث می‌شود که ویتامین ث و سایر مواد مغذی اش را تا حد بسیار زیادی از دست بدهد. آجیل هم منبع مهمی از چربی، پروتئین و آنتی اکسیدان‌ها است. مصرف منظم آجیل منجر به کاهش کلسترول بد، کمک به بهبود گردش خون می‌شود و سایر اختلالات سیستم قلبی عروقی را کاهش می‌دهد. تغییرات حاصل شده در رنگ، طعم، بافت و ظاهر آجیل، در طول فرایند حرارت دادن آنها، ناشی از واکنش قهوه‌ای شدن غیر آنزیمی است. این فرآیند باعث از دست رفتن خواص آنتی اکسیدانی آجیل و کاهش قابلیت هضم پروتئین و از دست رفتن اسید‌های آمینه ضروری شده، و در نهایت منجر به کاهش ارزش تغذیه‌ای آن می‌گردد. به طور کلی می‌توان گفت: حرارت دادن، بر همه مواد مغذی مغزها، از چربی، قند و پروتئین گرفته تا ویتامین‌ها تاثیر منفی می‌گذارد. اضافه کردن توت‌ها به غلات و یا آجیل در وعده صبحانه، آن را تبدیل به یک وعده غذایی سالم می‌کند. اما توت‌های خشک چنین قابلیتی ندارند، چون شکر و حتی کالری آنها، سه برابر بیشتر از توت معمولی است. در طول فرایند خشک کردن توت ها، ویتامین‌های محلول در آب و مواد معدنی آنها، حالت طبیعی خود را به طور کامل از دست می‌دهند. سیر نیز مترادف آشپزی خوشمزه ایتالیایی و افزودن آن به پاستا‌ها و غذا‌های گوشتی است. سیر شهرت جهانی دارد و سرشار از آلیسین؛ منگنز، ویتامین ب ۶، ویتامین ث، سلنیوم و فیبر‌ها است و مصرف آن به صورت خام فواید زیادی دارد. مصرف سیر خام به میزان دو تا سه بار در هفته خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش می‌دهد. توصیه می‌کنیم در افزودن سیر خام به سالاد‌ها و ساندویج هایتان شک نکنید.

نشانه‌های کمبود ویتامین D

ایسنا: بر اساس داده‌هایی که اخیرا از سوی فدراسیون بین‌المللی پوکی استخوان منتشر شده، حدود ۹۰ درصد از جمعیت امارات متحده عربی به کمبود ویتامین D دچار هستند. شاید این آمار برای کشوری که آفتاب تند تابستانی دارد غیرواقعی به نظر برسد اما واقعیت این است که بسیاری از اماراتی‌ها از کمبود این ویتامین رنج می‌برند. بنا به گزارش WebMD، وجود ویتامین D برای انجام بسیاری از عملکردها و فعالیت‌های حیاتی‌ِ بدن ضروری است که از آن جمله می‌توان به فعالیت موثر و مفید سیستم ایمنی، عضلات، گردش خون و حتی رشد مناسب مغزی اشاره کرد. همچنین مطالعات نشان داده است که کمبود این ویتامین می‌تواند به اختلالات متابولیسم استخوانی، بیماری قلبی – عروقی، دیابت و حتی سرطان منجر شود. در این مقاله به پنج نمونه از علائم مهم کمبود ویتامین D در بدن اشاره شده که به شما کمک می‌کند احتمال کمبود این ویتامین را در بدنتان شناسایی کنید: شکستگی‌های تنشی استخوانی (شکستگی ناکامل استخوان است که در اثر نیروهای کم اما تکرار شونده و در اثر خستگی استخوان اتفاق می‌افتد): این نوع شکستگی‌ها ناشی از کاهش تراکم استخوانی است. کلسیم و ویتامین‌D هر دو برای تقویت استخوان‌ها ضروری هستند. در واقع کلسیم برای استخوان سازی و ویتامین D برای کمک به جذب کلسیم در بدن ضروری است. بر اساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۵ انجام شد در نیمی از بیماران مبتلا به شکستگی تنشی پس از انجام تست ویتامین معلوم شد که این افراد دچار کمبود ویتامین D هستند.


عادت‌های اشتباه در شست‌و‌شوی صورت را بشناسید

روزنامه ایران: اما عادت‌های شست‌و‌شوی اشتباه می‌تواند مشکلاتی مثل خشکی، چرب بودن و حساسیت برای پوست ایجاد کند. یک پاک‌کننده مناسب باید چرک و آرایش را از صورت به طور کامل پاک کند بدون اینکه چربی طبیعی پوست و سلول‌های سالم آن را از بین ببرد. شوینده‌ای که استفاده می‌کنید باید این کار را انجام بدهد و نه آنقدر ضعیف باشد که مجبور باشید دو بار صورتتان را با آن بشویید یا خیلی آن را روی پوستتان بمالید نه آنقدر قوی باشد که پوست را قرمز و حساس و خشک کند. شستن صورت نباید بیش از ۲ بار در روز باشد چون بیشتر از این باعث آزار پوست می‌شود و عاملی برای تولید بیش از حد چربی است. بنابراین اگر آرایش ندارید، از کرم ضد آفتاب استفاده نکرده‌اید یا صورت‌تان عرق نکرده است از پاک‌کننده صورت استفاده نکنید و فقط صورت را با آب ولرم بشویید.برخی گمان می‌کنند آب گرم منافذ پوست را باز می‌کند و آب سرد باعث بسته شدن منافذ پوست می‌شود اما حقیقت این است که منافذ ماهیچه‌ای ندارند که باز و بسته شوند. با اینکه ممکن است آب گرمی که با پوست برخورد می‌کند حس خوبی ایجاد کند اما چربی‌های طبیعی و محافظت‌کننده پوست را دچار مشکل می‌کند و باعث خشکی بیش از حد یا تولید بیش از اندازه سبوم می‌شود. آب ولرم بهترین چیز برای پاک کردن مناسب و مؤثر پوست است. لایه‌برداری یک راه مناسب برای جداسازی سلول‌های مرده پوست است اما این کار باید به اندازه باشد. از لایه بردارهای دانه دار استفاده کنید (اسکراب‌های شکری یا آنهایی که اسیدهای میوه دارند انتخاب‌های ملایم تری هستند) و حداکثر هفته‌ای دو یا سه بار آنها را به کار ببرید. به جای پارچه برای کشیدن روی پوست از انگشتانتان استفاده کنید تا مانع کشیده شدن یا آزار پوست شوید. پوست را باید بخوبی آبکشی کرد. در غیر این صورت باقی‌مانده‌هایی که از شوینده روی پوست می‌ماند منافذ پوست را مسدود و پوست را خشک می‌کند. صورت را کاملاً آب کشی کنید بینی و اطراف صورت مثل خط رویش مو و خط فک از معمول‌ترین بخش‌های صورت هستند که در شست‌و‌شو و آبکشی فراموش می‌شوند. در شست‌و‌شوی صورت با آب به این قسمت‌ها توجه کنید.

علائم خطرناک گودی کمر؛ مراقب عوارض گودی کمر باشید

جام جم: گودی و قوس کمر مختص کودکان و نوجوانان نبوده و افراد زیادی درگیر این مشکل هستند. در صورتی که این مشکل درمان نشود، فرد مبتلا به گودی و یا قوس کمر دائم دچار درد شده و انحنای ستون فقرات او به سمت جلو بیشتر می‌شود. گودی کمر با انحنا‌هایی که ستون فقرات به شکل طبیعی دارد متفاوت بوده و نباید اشتباه گرفته شود. گودی کمر در هر سنی ممکن است وجود داشته باشد. این بیماری در ابتدا ستون فقرات کمر را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اما در گردن هم ممکن است به وجود بیاید. گودی کمر می‌تواند همراه با کمر درد باشد و در موارد شدید حتی بر روی حرکت طبیعی فرد نیز اثر بگذارد.


بلاهایی که خواب بیش از حد سرتان می آورد

تسنیم: علت خواب وجود رطوبت معتدل در مغز است که اعصاب را سست می‌کند، کودکان معمولا بیشترین میزان خواب را دارند زیرا رطوبت بیشتری در بدن دارند اما به‌تدریج با افزایش سن و کاهش رطوبت مزاجی، خواب آن ها کمتر می‌شود. تعادل خواب و بیداری در حفظ سلامتی و درمان بیماریها اهمیت دارد و در صورت عدم تعادل می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های مختلف شود, در طول خواب، قوای مغزی تقویت می‌شود و هضم غذا و دفع سموم راحت‌تر انجام می‌شود. از هر دو بعد جسمی و روانی خوابیدن، معادل سکون، و بیداری، معادل فعالیت است و چون حرکت باعث ایجاد حرارت می‌شود، انسان هرچه بیشتر بیدار باشد، بدن او بیشتر به سمت گرمی و خشکی میل پیدا می‌کند و رطوبت بدن کاهش می‌یابد برعکس، هرچه فرد بیشتر بخوابد، رطوبت‌های بدن همچنین رطوبت مغز بیشتر می‌شود. معمولا خواب افراد دارای مزاج سرد و تر، و گرم و تر بیشتر است اما افراد با مزاج خشک با خواب کمتر، انرژی لازم را به دست می‌آورند به افراد با مزاج سرد و تر توصیه می‌شود زیاد نخوابند زیرا با خوابیدن زیاد، رطوبت بیشتر می‌شود؛ این افراد باید از غذاهای سرد و تر به میزان کمتر استفاده کنند تا خوابشان کمتر شده و راحت‌تر از خواب بیدار شوند. بیداری ظاهر بدن را گرم و باطن بدن را سرد می‌کند در حالیکه خواب، ظاهر تن را سرد ولی باطن تن را گرم می‌کند؛ خواب کوتاه، باطن بدن را تر و اگر طولانی باشد سبب خشکی بدن می‌شود؛ بهترین حالت، خواب معتدل است و خوابیدن بیش از حد موجب اختلال در عملکرد و ضعف و کاهش حافظه می‌شود همچنین مزاج را سرد و بیماری‌های مفصلی و بلغمی را در بدن افزایش می‌دهد.

حساسیت؛ شایع ترین عارضه سفید کردن دندان‌ها است

مهر: امروزه درصد بالایی از مراجعان به مطب های دندانپزشکی متقاضی انجام درمان های زیبای هستند. یکی از مواردی که مکررا در مورد آن از دندانپزشک پرسیده می شود «bleaching»یا سفیدکردن دندان ها است. درصد بسیار پایینی از افراد متقاضی درمان بلیچنگ دارای دندان های تغییر رنگ یافته هستند و گروه زیادی از افراد از رنگ نرمال و طیبعی دندانهای خود احساس نارضایتی داشته و تمایل دارند که دندان های سفید تری داشته باشند. در صورتی که علت تغییر رنگ دندان ها به درستی توسط دندانپزشک شناسنایی و تشخیص داده شود و از روش صحیح و مناسب برای این کار استفاده شود علاوه بر رسیدن به نتیجه مطلوب می توان تمام عوارض و مشکلات احتمالی را کنترل نمود. پروتکل درمانی و مکانیزم اثر مواد کشیده کاملا مشخص است در صورتی که این کار توسط دندانپزشک متخصص و آشنا با اصول عملی انجام شود، نگرانی وجود نخواهد داشت. به عنوان یک اصل هر چقدر درمان سفید کردن دندان ها با مواد سفید کننده با غلظت پایین تر و برای مدت طولانی تر انجام شود، نتیجه مطلوب تر و دوام درمان تضمین شده تر است. در صورتیکه از مواد با غلظت بالا و عوامل سریع شده سفید کردن دندان ها نظیر لیزر، حرارت، دستگاه های پلاسما و تابنده نور با طول موج های مختلف استفاده شود، علی رغم اینکه سفید شدن دندان ها سریع تر اتفاق می افتد عوارضی نظیر حساسیت دندانی و آسیب به بافت لثه مجاور دندان ها بیشتر شده و همچنین دوام درمان و طول مدت سفید باقی ماندن دندان ها کاهش می یابد. حساسیت دندانی شایع ترین عارضه ناشی از سفید کردن دندان ها است که در صورت تحت کنترل بودن شرایط درمان عارضه ای گذرا و بی خطر است.

افزایش سالانه 500 نفر به آمار مبتلایان سرطان سینه در ایران

ایرنا: تشخیص زودهنگام و در مراحل اولیه سرطان سینه مورد توجه سازمان بهداشت جهانی قرار دارد و در این زمینه افزایش اطلاعات عمومی زنان و ارتقای دانش آنان نسبت به شناخت این بیماری می تواند در پیشگیری از ابتلا بسیار موثر باشد. دانش آموختگان رشته مامایی از جمله گروه های کلیدی برای آگاه سازی جامعه زنان و کاهش ابتلا به این بیماری به شمار می روند. سرطان سینه شایع ترین سرطان در میان زنان است. سرطانی که جان بانوی نابغه ایرانی را گرفت این روزها بسیار رو به افزایش است و باید برای پیشگیری از آن همه گروه های مرتبط همت و تلاش کنند. امروزه سرطان سینه بالاترین آمار ابتلا در دنیا و ایران در بین زنان را دارد و از آنجایی که این بیماری سبب کاهش توانایی و عمر زنان می شود انجام هر اقدامی در زمینه تشخیص و پیشگیری از ابتلای این بیماری می تواند در افزایش شاخص سلامت زنان موثر باشد. مراجعه سریع بیمار به پزشک و شروع کنترل بیماری در این زمینه حائز اهمیت و نجات دهنده محسوب می شود چرا که مراجعه زودهنگام بیمار باعث می شود تا تومور موجود در سینه به راحتی از بین رود.

مصرف مکمل ها یکی از عوامل ناباروری!

باشگاه خبرنگاران: به طور کلی مکمل ها می توانند گاهی موجب از دست رفتن کلیه ها، عقیمی و ایجاد مشکلات حرکتی شوند، بنابراین نسخه پیچی یا مصرف خودسرانه این مواد می تواند شانس ابتلا به هر یک از این عارضه را چندین برابر افزایش دهد، از سوی دیگر مکمل ها باید از مراکز معتبر و مورد تایید وزارت بهداشت خریداری شوند .مکمل ها در گروه داروها طبقه بندی نمی شوند؛ این فرآورده ها به شدت بر جذب و سوخت و ساز بدن تاثیر می گذارند به گونه ای که بعد از مصرف در بدن با سایر داروهای مصرفی فرد، ترکیب خطرناکی تشکیل دهند، از سوی دیگر مصرف بی حساب کتاب و خودسرانه این مکمل ها می تواند انواع مسمومیت ها و حتی بیماری های مختلف دیگری را با خود به همراه آورد . افرادی که سبزیجات نمی خورند یا غذاهای دریایی به اندازه کافی مصرف نمی کنند، استفاده از مکمل امگا3 برای آنها ضروری است اما میزان آن باید توسط پزشکی تعیین شود، ازسوی دیگر این نوع مکمل بیشتر از محصولات دریایی به خصوص ماهی تهیه می شود و با توجه به وجود مقادیری از جیوه در بدن این گروه از آبزیان، مصرف مکمل های تصفیه نشده و جیوه دار به ویژه در طولانی مدت می تواند به مسمومیت و سایر آسیب های جدی در فرد بیانجامد .مصرف روی و مکمل های آن در بانوان ضرورتی ندارد؛ مصرف بی رویه منجر به تجمع این فلز در بدن و بروز آثار ان در سطح پوست می شود، بنابر این مصرف خودسرانه این گروه از مکمل ها نیز برای هیچ یک از خانم ها توصیه نمی شود علاوه برآن مکمل ها از جمله فرآورده هایی هستند که مصرف هریک از آنهابه تجویز پزشک هر فرد نیاز دارد تا با این روش از بروض عوارض احتمالی در این باره نیز به موقع جلوگیری شود .البته مصرف مکمل ویتامینB12 به علت اینکه معده افراد سالمند قادر به جذب ویتامین B12 نیست حائز اهمیت است اما مصرفی که باید با صلاحدید پزشک هر فرد یقینا بیشتر می تواند نیازهای مورد نظر بدن به مواد مغذی و مورد نیاز را تامین کند علاوه بر آن با توجه به این که کمبود ویتامین D3 در کشور ما وجود دارد اما باز هم مصرف خودسرانه آن اشتباه است زیرا در وهله اول باید میزانویتامین D3در خون هر فرد مورد آزمایش قرار گیرد .هنگام صبح بهترین زمان مصرف مکمل کلسیم است، زیرا در صورت استفاده از لبنیات مانند شیر، این مکمل بهتر جذب میشود در حالیکه مصرف توامان آن با گوشت و سبزیجات می تواند به نوعی میزان جذب کلسیم موجود در مکمل را کاهش دهد .


انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *