صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قابل توجه افرادی که احساس خوشبختی در آنها مرده است!

۲۵ تير ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۹:۰۱
کد خبر: ۳۲۹۴۶۳
در این مطلب به عواملی اشاره می‌کنیم که سبب می‌شوند احساس خوشبختی را در زندگی تجربه نکنیم.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ،  در دنیای پر هیاهوی امروز خوشبختی گمشده بسیاری از افراد است؛ شاید شما هم بسیاری از انسان ها را دیده باشید که با وجود برخورداری از امکانات زیاد باز هم از زندگی خود ناراضی بوده و احساس خوشبختی نمی‌کنند؛در این مطلب به عواملی اشاره می‌کنیم که سبب می‌شوند احساس خوشبختی را در زندگی تجربه نکنیم.


خوشبختی به چه عواملی بستگی دارد؟

لاله شهیدی دکترای روان شناسی عمومی و مشاور نوجوان و خانواده  اظهار کرد: خوشبختی در زمینه روان شناسی مثبت نگر مطرح شده است. افرادی احساس خوشبختی می‌کنند که در مقیاس های آرامش ذهنی یا رضایت از زندگی نمره بالاتری در مقایسه با دیگران می‌گیرند.

وی بیان کرد: آرامش ذهنی بالا با حمایت اجتماعی، روابط مثبت با دیگران، نگرش مثبت، فعالیت جسمانی، عضو گروه اقلیت نبودن (اشخاصی که عضو گروه اقلیت هستند، تبعیض را در زندگی تجربه می‌کنند) و زندگی در جامعه فردگرایی که از لحاظ اقتصادی پیشرفته است ارتباط مستقیم دارد.

این دکترای روان شناسی عمومی عنوان کرد: توجه به داشته های دیگران یکی از مسائلی است که آرامش ذهنی افراد را از بین می‌برد.وقتی ما تنها داشته های دیگران را می‌بینیم و توجهی به داشته هایمان نداریم، بنابراین نسبت وضعیت موجود خود راضی نیستیم و در نتیجه احساس خوشبختی نمی‌کنیم.


خوشبختی را با واحد‌های اشتباه نسنجید

شهیدی با بیان اینکه اگر میزان ترس از ناامیدی در مقایسه با تمایل به خوشبختی در افراد بیشتر باشد در نتیجه آن‌ها برای رسیدن به اهدافشان تلاش چندانی نمی‌کنند، افزود: برخی اشخاص خوشبختی را با واحد‌های اشتباه می‌سنجند. ما ابتدا باید ببینیم خوشبختی از نظرمان چه مفهومی دارد و چه دارایی‌هایی باید داشته تا انسانی خوشبخت باشیم.

وی تاکید کرد: توجه به اینکه خوشبختی چه فاکتور‌هایی دارد و کدام یک از این فاکتور‌ها در زندگیمان وجود دارد، ضروری است، زیرا پس از این بررسی متوجه می‌شویم که تعداد زیادی از عواملی که خوشبختی را تامین می‌کنند در زندگیمان یافت می‌شوند، ولی ما آن‌ها را نادیده می‌گیریم یا اینکه احساس خوشبختی را منوط به داشتن فاکتور‌های دیگری می‌دانیم.

 

خوشبختی خود را به دیگران گره نزنید

این مشاور نوجوان و خانواده تصریح کرد: برخی افراد انتظار دارند که دیگران آن‌ها را خوشبخت کنند. برای مثال دختری که می‌خواهد ازدواج کند، این تصور را در ذهن خود دارد که بسیاری از خواسته هایش از طریق همسرش برآورده می‌شود و در صورتی که این امر محقق نشود احساس رضایت از زندگی نمی‌کند.

شهیدی گفت: برخی اشخاص فکر می‌کنند که اگر الان احساس شادی و خوشبختی داشته باشند اتفاق ناگواری برای آن‌ها روی می‌دهد در حالیکه این تصور اشتباهی است. گروه دیگری از افراد هم تفکر منفی نسبت به توانایی هایشان یا عزت نفس پایینی دارند بنابراین آن‌ها نیز احساس خوشبختی نمی‌کنند.

وی اظهار کرد: در جستجوی معنا و مفهومی در ناراحتی هستیم. آن‌ها فکر می‌کنند که خداوند برای امتحان، آن‌ها را به این گرفتاری دچار کرده غافل از اینکه شاید عملکرد اشتباهشان باعث چنین وضعیتی شده باشد.

این دکترای روان شناسی عمومی عنوان کرد: گاهی نیز این باور نادرست را داریم که خوشبختی یک جستجوی خودخواهانه است. در حالیکه خوشبختی حق همه انسان‌ها بوده و باید برای به دست آوردن آن تلاش کنیم.

شهیدی بیان کرد: برخی افراد نیز انتظارات غیر واقع بینانه از خودشان دارند و به دلیل اینکه این خواسته‌ها از طرف خودشان برآورده نمی‌شوند احساس نارضایتی می‌کنند.


بد نبودن را با خوب بودن اشتباه نگیرید

وی تاکید کرد: وقتی تلاش می‌کنیم که افکار، اعمال و باور‌های ما در مورد خودمان و دیگران منفی نباشد این امر ما را به سوی کمال‌گرایی سوق می‌دهد و به دلیل اینکه نمی‌توانیم در تمامی امور زندگی خوب باشیم بنابراین احساس ناخشنودی می‌کنیم.

این مشاور نوجوان و خانواده تصریح کرد: گاهی نیز می‌خواهیم وضعیت رقت باری را از خودمان نشان دهیم تا دیگران به ما ترحم کنند. این افراد مهرطلب بوده و طوری رفتار می‌کنند که انگار خوشبخت نیستند.

شهیدی گفت: استقلال، شایستگی، ارتباط اجتماعی و عزت نفس از جمله عواملی هستند که به احساس خوشبختی کمک شایانی می‌کنند. احساس کارایی و کنترل درونی با رضایت از زندگی ارتباط مستقیمی دارند. وقتی توانایی کنار آمدن با زندگی را داشته باشیم خود را فردی خوشبخت می‌پنداریم. احساس کنترل داشتن بر امور زندگی نیز سبب می‌شود که شخص آرامش ذهنی داشته باشد.

وی خودپذیری، تسلط بر محیط، خودمختاری (استقلال) را از دیگر فاکتور‌هایی دانست که در احساس خوشبختی دخالت دارند و تاکید کرد: خودپذیری به معنای ارزیابی مثبت زندگی خویش است. تسلط بر محیط عبارت است از توانایی حل و فصل کردن موثر چالش‌ها و مشکلات، استقلال نیز به احساس نیرومند خودگردانی اشاره دارد.

شهیدی یادآور شد: اعتماد، منبع کنترل درونی، ثبات هیجانی و عزت نفس با آرامش ذهنی همبستگی بالایی دارند. افرادی خوشبخت هستند که روان‌رنجور (زود رنج) نبوده، خوش‌بین و با اشتیاق هستند و هدف، سبک زندگی سالم و مشارکت اجتماعی بالایی دارند؛ بنابراین اینکه احساس خوشبختی نمی‌کنیم بستگی به نوع تفکر و باور ما دارد. خوشبختی یک احساس درونی خوب و مرکز احساسات و عواطف در مغز انسان است. افکار مثبت احساس خوب و نظام فکری بد، احساس ناخوشایند را در فرد منجر می‌شوند.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران 

 

 

 


برچسب ها: روانشناسی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *