صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هدر رفت 100 میلیارد دلاری سرمایه بابت رد دیون/ بازگشت هما به چرخه بازسازی ساختاری

۲۵ تير ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۹:۱۳
کد خبر: ۳۲۹۳۱۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
وزیر راه و شهرسازی با انتقاد به نحوه نگاه به شرکت‌های بزرگ در بحث خصوصی‌سازی‌ها گفت: در دنیا پیش از واگذاری اقتصاد به بخش خصوصی، اول نسبت به بازسازی ساختاری بنگاه ها اقدام می کنند تا پس از حصول اطمینان از بهره وری و کارایی، بنگاه ها واگذار شود؛ اما متأسفانه در کشور ما صد میلیارد دلار از سرمایه مردم اینگونه به هدر رفت.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ،عباس آخوندی در مراسم تودیع فرهاد پرورش مدیرعامل پیشین و معرفی فرزانه شرفبافی سرپرست جدید هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: متأسفانه در تحقیقاتی که در سال ۹۰ انجام دادم، حدود صدمیلیارد دلار از سرمایه های ملت و صنایع مختلف ایران در حوزه های مختلف پتروشیمی، صنایع و سرمایه گذاری بدون پشتوانه هدر رفت.

وی ادامه داد: هرچند که سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی باید اجرا شود اما متأسفانه نحوه اجرای این سیاست با بدترین حالت ممکن بود؛ در طی این سالها تمام تمرکز ما این بود که چه راهکارهایی را بیندیشیم تا شرکتها بتوانند بالاترین نرخ بهره وری را داشته باشند.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: جفای بزرگی که در حق مردم ایران طی سالهای گذشته صورت گرفت این بود که تمام این ثروت تحت عنوان رد دیون به بخش خصوصی واگذار شد تا دولت خود از شر بنگاه ها رها کند. متأسفانه این بدترین روشی بود که می شد انجام داد. به عنوان نمونه در یکی از فاجعه ترین اقدامات واگذاری برخی شرکت ها به تأمین اجتماعی بابت رد دیون بود.

آخوندی افزود: در این شرایط نه تنها با افزایش بهره وری شرکت های واگذاری شده مواجه نبودیم بلکه ثروت معنوی و سرمایه انسانی نیز به هدر رفت.

این عضو کابینه دولت یازدهم تأکید کرد: در دنیا پیش از واگذاری اقتصاد به بخش خصوصی، اول نسبت به بازسازی ساختاری بنگاه ها اقدام می کنند تا پس از حصول اطمینان از بهره وری و کارایی، بنگاه ها واگذار شود. اما متأسفانه در کشور ما صد میلیارد دلار از سرمایه مردم اینگونه به هدر رفت.

وی ادامه داد: در این شرایط، من بسیار خرسندم که آقای پرورش (مدیرعامل سابق شرکت هواپیمایی هما) توانست به رغم فشارها، شرکت هما را حفظ کند. چرا که اگر دارایی های این شرکت به فروش می رسید در آخر یک سری زمین و ساختمان بود که پیش از اصلاح ساختاری واگذار می شد.

آخوندی با بیان اینکه در نوشتن پیش نویس قانون اصل ۴۴ قانون اساسی نقش داشته ام، اظهار داشت: بنابراین هیچ گاه منتقد واگذاری به بخش خصوصی نیستم اما نباید بدون بازسازی ساختاری، بنگاه ها را رها کرد.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: خوشبختانه در فرآیند مدیریت شرکت هواپیمایی هما، چرخ این شرکت را به چرخه بازسازی ساختاری بازگرداندیم و مطئنم یک همای سرافراز را خواهیم ساخت.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برای ادامه فعالیت مدیر عامل اسبق هما به عنوان نماینده ایران در سازمان جهانی هواپیمایی (ایکائو) آرزوی توفیق دارم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *