صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پژوهشگر ایرانی تهدیدی برای آمریکا!؛ هیبت پوشالی یا حربه جدید؟

۲۵ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۳:۰۲
کد خبر: ۳۲۹۱۸۳
دسته بندی‌: سیاست
فرمان ضدمهاجرتی ترامپ استثنائاتی برای برخی از اتباع 6 کشور قائل شده است به طوری که درخواست‌کنندگان ویزا از آمریکا چنانچه دارای دعوت‌نامه رسمی از یک مرکز معتبر علمی و دانشگاهی و پژوهشی از این کشور باشند، برای ورود به خاک آمریکا با مانع فرمان مهاجرتی مواجه نمی‌شوند.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، روز سه‌شنبه 20 تیر، خبر رسید که «محسن دهنوی» محقق و پژوهشگر ایرانی حوزه سرطان که از جانب یک مرکز معتبر آنکولوژی در بوستون آمریکا دعوت نامه دریافت کرده بود و ویزای مختص پژوهشگران و آکادمیسین‌ها را دارا بود، به محض ورود به فرودگاه بین‌المللی «لوگان» بوستون، به همراه همسر و سه فرزند خردسالش، توسط ماموران مرزی آمریکا به بهانه فرمان مهاجرتی ترامپ، بازداشت و پس از آن بازگردانده شد.

فرمان ضدمهاجرتی
روز پنجم تیرماه(26 ژوئن 2017) بود که اعلام شد با تصمیم دیوان عالی آمریکا بخشی از فرمان مهاجرتی ترامپ پس از دوبار نقض شدن، مجددا عملیاتی می‌شود؛ زمان مقرر برای رسیدگی به این پرونده، چهار ماه دیگر اعلام شد، اما به دولت ترامپ اجازه داده شده است تا در این چهار ماه بخش‌هایی از فرمان ضدمهاجرتی خود را - که به موجب آن شهروندان شش کشور ایران، سوریه، سودان، سومالی، لیبی و یمن به مدت ۱۲۰ روز از ورود به آمریکا منع می شوند - عملیاتی کند.

البته این فرمان ضد مهاجرتی ترامپ که اصلاح شده فرمان پیشین اوست، استثنائاتی نیز برای برخی از اتباع 6 کشورهای یادشده، قائل شده است که اتفاقا شامل حال دکتر محسن دهنوی نیز می‌شود؛ در این فرمان مهاجرتی که در تاریخ 6 مارس 2017(16 اسفند 1395) صادر شد، درخواست کنندگان ویزا از آمریکا چنانچه دارای دعوت نامه رسمی از یک مرکز معتبر علمی و دانشگاهی و پژوهشی از این کشور باشند، برای ورود به خاک آمریکا با مانع فرمان مهاجرتی مواجه نمی‌شوند.

فرمانی که شامل حال پژوهشگر ایرانی نمی‌شد
بنابراین بازگرداندن این پژوهشگر ایرانی نمی‌توانست ارتباطی با فرمان ضد مهاجرتی ترامپ داشته باشد؛ از همین رو خبرگزاری آسوشیتدپرس همان روز سه‌شنبه به نقل از استفان مالین سخنگوی مرزبانی و گمرک آمریکا تصریح کرد که اساسا بازگرداندن محسن دهنوی و خانواده او ارتباطی با فرمان مهاجرتی آقای ترامپ نداشته و پس از بررسی مدارک وی در فرودگاه چنین تصمیمی اتخاذ شده است.

مضاف بر این موارد، بر اساس رأی دادگاه عالی آمریکا، فرمان ضد مهاجرتی ترامپ افرادی که پیش از اجرایی شدن این فرمان یعنی 2 هفته پیش، ویزا دریافت کرده‌اند را شامل نمی‌شود و دکتر دهنوی هم از دو ماه پیش، ویزا گرفته بوده است. بنابراین تحت هیچ شرایطی بازداشت و بازگرداندن این پژوهشگر ایرانی ارتباطی به فرمان ضد مهاجرتی ترامپ نداشت.

علت بازداشت دهنوی چه بود؟
در همان روز که خبر بازداشت و بازگرداندن محسن دهنوی توسط ماموران آمریکایی مخابره شد، این بحث در رسانه‌های داخلی و خارجی مطرح شد که وی یک بسیجی است و در انتخابات دوره قبل ریاست جمهوری عضو ستاد یکی از کاندیداها بوده است؛ این امر شائبه بازگرداندن او توسط آمریکا به سبب پیشینه فعالیتی و گرایش فکری‌اش را تقویت کرد.

شب گذشته مهدی محمدی فعال سیاسی و رسانه‌ای در کانال تلگرامی‌اش از دیدار با این پژوهشگر خبر داد و نوشت: امشب سيد محسن دهنوی را ديدم و به اتفاق چند دوست بسيار عزيز ديگر ساعتی گفت وگو كرديم. مثل برخی برای آلاف و الوف به امريكا نرفته بود. شرح داد كه هدفش انتقال فناوری روزآمدی برای درمان سرطان به ايران بوده، كاملا متفاوت از روش سنتی، كم بازده و پرآسيب شيمی درمانی، كه برخی سرطان‌های بسيار حاد را تا ٧٠ درصد با موفقيت درمان می‌كند. و دولت آمريكا گفته او "تهديد امنيت ملی" است و راهش نداده اند! اميدوارم به همين زودی داستان شنيدنی‌اش را برای همگان بازگو كند.

آنچه مسلم است آنکه سال هاست دنیای غرب بویژه آمریکایی‌ها به هر طریقی سعی دارند تا مانع از ارتقا و پیشرفت علمی و تکنولوژیکی ایران اسلامی شوند؛ آنها در این مسیر به هر حربه‌ای متوسل می‌شوند از اعمال تحریم‌ها در حوزه‌های مرتبط با امور علمی و تکنولوژیکی تا ترور دانشمندان هسته‌ای کشورمان و مانع ایجاد کردن بر سر راه متخصصان و پژوهشگران متعهدی همچون دکتر دهنوی که دل در گروی پیشرفت ایران اسلامی دارند.

حال این پرسش مطرح می شود که آیا امنیت ملی آمریکا  و هیبت این کشور آنقدر لرزان است که با تحصیل یک پژوهشگر ایرانی آن هم  در رشته پزشکی، تهدید می شود یا باز هم حربه جدید یانکی ها برای جلوگیری از پیشرفت علمی ملت ایران است!



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *