صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایران یکی از کشور‌های پیشرو و فعال در حوزه حقوق بشر در عرصه بین المللی است

۲۳ تير ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۷:۳۲
کد خبر: ۳۲۸۶۱۲
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
نشست هم اندیشی حقوق بشر و شهروندی از سوی ستاد حقوق بشر و شهروندی و دادگستری کل استان فارس و با حضور اعضای شورای قضائی، روسای دادگستری و دادستان‌های شهرستان ها، مدیران زندان‌ها و ضابطان قضائی و برخی مسؤولین استانداری برگزار شد.

به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی دادگستری استان فارس، کاظم غریب آبادی، معاون امور بین الملل و همکاری‌های بین المللی قضائی ستاد حقوق بشر، در این نشست با اشاره به رویکرد حمایتی و ارتقائی ایران در حوزه حقوق بشر مبتنی بر موازین اسلامی، مبانی قانونی و تعهدات بین المللی، اظهار داشت در ایران ساختار‌های مختلفی برای حمایت از حقوق بشر و شهروندی ایجاد شده اند و اراده کشور در این مسیر، یک اراده واقعی است.

وی با انتقاد از انتصاب گزارشگر ویژه برای ایران و صدور قطعنامه حقوق بشری، این مسأله را حاکی از سیاست زدگی بر حقوق بشر خواند و تناقض‌های رفتاری موجود با وضعیت‌های جدی نقض حقوق بشر در برخی کشور‌ها از جمله در منطقه و اروپا را حاکی از این مسأله دانست.

معاون ستاد حقوق بشر راهبرد حقوق بشری ایران را مبتنی بر چهار بعد دانست: تعامل سازنده و منطقی و متقابل، پاسخگویی به ادعا‌ها و اتهامات، انعکاس دستاورد‌ها و پیشرفت ها، و پایش حقوق بشر در سایر کشورها.

غریب آبادی إظهار داشت در اثر این راهبرد، ایران یکی از کشور‌های پیشرو و فعال در حوزه حقوق بشر در عرصه بین المللی است و از طرف دیگر موفق شده تا هر سال از مشروعیت گزارشگر ویژه با کاهش چشمگیر در آرای کشور‌ها به قطعنامه تمدید مأموریت وی بکاهد.

معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر در ادامه از مسؤولین و نخبگان خواست تا با درک صحیح از پروژه ابزاری حقوق بشر علیه ایران، در قبال تهدیدات و ادعا‌ها از خارج از کشور در این زمینه متحد باشند.

وی از سوی دیگر تصریح کرد نظام اسلامی هر جا که لازم باشد، اصلاحات و اقدامات لازم در فرایند‌های موجود در راستای حقوق بشر و شهروندی را انجام خواهد داد و این اقدامات ارتباطی با فشار‌های سیاسی در این زمینه ندارد.

غریب آبادی با اشاره به این که نباید به محض اینکه صحبت از حقوق بشر و احیانا نقصان‌ها می‌شود انگشت‌ها را به سمت قوه قضاییه اشاره رفت، گفت: حقوق بشر شامل حقوق سیاسی، مدنی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است و برای ارتقای آن باید تمامی قوا دست به دست هم دهند.

لازم به ذکر است، هیات ستاد حقوق بشر مرکب از معاون أمور بین الملل ستاد، معاون نظارت دیوانعالی کشور، دبیر هیات مرکزی نظارت بر حقوق شهروندی قوه قضاییه و مشاور دبیر ستاد حقوق بشر به همراه رئیس کل دادگستری و دادستان استان همچنین از بخش‌های مختلف کانون إصلاح و تربیت، بازداشتگاه مرکزی و زندان مرکزی شیراز (عادل آباد) بازدید کرد.
در این بازدید برخی از مددجویان از نزدیک با اعضای هیات گفتگو و تصمیمات فوری برای رسیدگی به مشکلات آنان اتخاذ شد. هیات در ادامه برنامه خود از کلانتری مرکزی شیراز نیز بازدید و از نزدیک در جریان طرح مدیریت کلانتری‌های نیروی انتظامی که در ٦٠ کلانتری استان و با هدف تکریم ارباب رجوع انجام شده است، قرار گرفت.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *