نامه احمدینژاد در مورد بقایی و تکرار حرکت بر مدار انحراف/احمدینژاد نزدیکان خود را خط قرمز میداند و بر همین مبنا حرکت میکند/ پس از جلسه یکشنبه سیاه معروف مقام معظم رهبری فرمودند: در اتفاقی که در مجلس رخ داد رئیس یک قوه اتهامات ثابت نشدهای را به دو قوه دیگر منتسب کرد که كاری بد، غلط، نامناسب، خلاف شرع، خلاف قانون و خلاف اخلاق بود
وی ادامه داد: کسانیکه به هر نحوی در هر قوه و نهاد و دستگاهی، عملی خلاف قانون انجام دهند و از اجرای قانون تخطی کنند باید در برابر دستگاه قضائی که به موجب قانون مسئول تحقق بخشیدن به عدالت و مرجع صدور احکام مرتبط با تظلمات و تعدیات است، پاسخگو باشند.
نوروزی تصریح کرد: همانطور که یک قاضی در صورت تخلف، در برابر دادگاه انتظامی قضات موظف به پاسخگویی است، نمایندگان مجلس و دولتمردان نیز در صورت نقض قانون و ارتکاب تخلف با ترتیبات مشخص قانونی باید در دستگاه قضائی پاسخگو باشند و در دادسرای کارکنان دولت به پرونده آنها رسیدگی شود.
سخنگوی کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس بیان داشت: امروز شاهد هستیم که برخی فرمانداران و حتی استانداران به سبب تخلفات انتخاباتی از سوی دستگاه قضائی احضار میشوند و در یک بستری کاملا عادلانه و قانونی در باب اعمال آنها در ایام انتخاباتی، دادرسی صورت میگیرد تا حقی ضایع نشود و این امر ناظر بر استقلال دستگاه قضائی است.
وی با بیان اینکه احمدی نژاد در زمان ریاست جمهوریش خط قرمزهای فرضی برای خود ترسیم کرده بود و بر مبنای آن به ایجاد تنش با سایر قوا و نهادها مبادرت میورزید، افزود: اینکه فردی در دوران مسئولیتش نزدیکان خود را خط قرمز بنامد و بر همین مبنا در مواجهه با رسیدگی عادلانه و قانونی به تخلفات آنها واکنش نشان دهد و جوسازی کند، کاری مغایر با مصالح و منافع جمعی و تخطی آشکار از موازین قانونی است.
نوروزی گفت: احمدینژاد در دوران مسئولیتش نزدیکان خود را خط قرمز نامید؛ از اجرای برخی تعهدات و وظایف قانونی سرباز زد؛ بسیاری از تکلیفهای قانونی را نپذیرفت و بر همین مبنا به مواجهه و چالش با مجلس روی آورد که از این قبیل امور، خود متضرر شد.
وی با اشاره به بندی از نامه احمدی نژاد که در آن گفته بود موضوعی در مجلس مطرح شد و پیگیری نشد، به بیانات مقام معظم رهبری در این رابطه اشاره کرد و افزود: پس از جلسه 15 بهمن 91 مجلس که به یکشنبه سیاه معروف شده است مقام معظم رهبری در دیداری که با مردم آذربایجان داشتند فرمودند در اتفاقی که در مجلس رخ داد رئیس یک قوه اتهامات ثابت نشده ای را به دو قوه دیگر منتسب کرد که كاری بد، غلط، نامناسب، خلاف شرع، خلاف قانون و خلاف اخلاق بود؛ همین فرمایشات معظم له گویای آن بود که اقدام احمدی نژاد تا چه حد نادرست بود و علاوه براینکه با اصول قانونی و شرعی مغایرت داشت موجبات تشویش اذهان عمومی و امنیت روانی جامعه را نیز فراهم آورد.
عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه آحاد مردم در برابر قانون مساوی هستند و هیچکس حق تضعیف قوه قضائیه را ندارد چرا که دستگاه قضا پناهگاه و ملجاء ملت است، خاطرنشان کرد: بقایی در دوران مسئولیتش در دولت احمدینژاد مرتکب تخلفاتی شده است که به موجب قانون باید در دستگاه قضائی پاسخگو باشد و همانطور که اقدامات صورت گرفته در قبال بازداشت او منطبق با موازین قانونی و رعایت حقوق متهم بوده است، قطعا با محاکمه این فرد نیز حکمی عادلانه برای او صادر خواهد شد.
نماينده پيرانشهر درمجلس با اشاره به نامه اخير رييس جمهور سابق: رویه حرکتی احمدینژاد خارج از قانون بود/ همان رويه را هم در حال ادامه دادن است
رسول خضری نماینده مردم پیرانشهر نیز در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی ، در واکنش به نامه اخیر محمود احمدی نژاد - که پیرو بازداشت حمید بقایی منتشر کرده است - گفت: در زمان ریاست جمهوری نیز رویه حرکت آقای احمدی نژاد فرا قانونی و فرا عرفی بود.
وی افزود: معتقدم احمدی نژاد حرکت فرا قانونی و فرا عرفی خود را به کرات ادامه داد؛ نه یک بار که چندین بار.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اینکه فردی به عنوان رئیس قوه مجریه، قانون اساسی را نادیده بگیرد و بگویید افرادی خط قرمز ما هستند نهایت قانون شکنی است.
خضری با بیان اینکه قانون اساسی میثاق ملی ماست ادامه داد: قانون اساسی حدود و ثغور اختیارات روسای جمهور را مشخص کرده است. لذا این جالب است که آقای احمدی نژاد جدای از اینکه در زمان خود قانونگریزی میکرد دست به قانوننویسی هم میزد.
وی با بیان اینکه احمدی نژاد در برخی مواقع قوانین من درآوردی هم داشته است، اظهارداشت: شما اگر سوابق عملکرد آقای احمدی نژاد در مجلس را از اداره قوانین و نظارت مجلس ، هئیت رئیسه و ریاست مجلس جویا شوید فکر کنم ده ها بار نه، که صدهها بار قانونگریزی مشاهده خواهید کرد. همچنین وی به کرات تذکرات متعددی از رئیس مجلس دریافت کرده بود.
این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به توجه نکردن احمدی نژاد به توصیه مقام معظم رهبری درباره حضور نیافتنش در عرصه انتخابات گفت: به نظر بنده وقتی مقام معظم رهبری توصیه فرمودند که این آقا امکان حضور در این کسوت را ندارد باید گفت که فصل الخطاب فرمایش مقام ولایت است.
وی ادامه داد: اینکه احمدی نژاد علی رغم توصیه مقام معظم رهبری مجددا در انتخابات حاضر شد نه تنها از خطوط قانون اساسی عبور کرد که از پایبندی به ولایت فقیه زمان هم عبور کرد.
خضری اظهار داشت: وقتی می گوید بقایی خط قرمز من است از چنین شخصی انتظار بیش از حدداشتن، به جا نخواهد بود.
وی افزود: این شخص مرتب به دنبال این بود که قانون بشکند و قانونگریزی کند و حتی قانون وضع کند که هر دو این موارد خلاف قانون است و بالاتر از آن، پایبند نبودن به توصیه رهبری است؛ کاملا مشخص و معین میکند کسی که باید به ولایت فقیه وفادار باشد حائز چه رفتاری است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه با اشاره به برخی مطالب یاد شده در نامه احمدی نژاد درباره یکی از جلسات مجلس نهم و عدم پیگیری این موضوع ، گفت: در آن جلسه ماهیت اصلی آقای احمدی نژاد روشن شد.
این نماینده مجلس که در دوره نهم نیز حضو داشت، گفت: اگر ما مدعی این هستیم که می خواهیم قانون را اجرا کنیم ولی قانون شکنی کنیم، این بزرگترین جرم است.
وی تصریح کرد: معتقدم راه های قانونی و متعددی برای کشف حقیقت وجود دارد که همگی آنها روشن و دقیق است. مستندات روشن است و راه کار و سازو کار آن را قانون مشخص کرده است.
این نماینده مجلس با اشاره به ماجرای یکشنبه سیاه که با اتهام زنی احمدی نژاد در خانه ملت همراه بود و بیانات مقام معظم رهبری در این رابطه که اقدام صورت گرفته را خلاف شرع، خلاف قانون و خلاف اخلاق دانستند، تاکید کرد: به نظر بنده آن یکشنبه (جلسه علنی روز یکشنبه 15 بهمن 91 که در نامه احمدی نژاد تلویحا به آن اشاره شده است) یکشنبه روشنی بود که مشخص کرد جای خلافکار کجاست، جای کسی که به عنوان رئیس جمهور دارد در راستای بد نام کردن سران نظام دست به چه کارهایی میزند و حتی اخلاق و دین و قانون سرش نمی شود کجاست .
نماینده مردم پیرانشهر ادامه داد: به نظرم آن یکشنبه آقای لاریجانی با متانت و سعه صدر گفت که آنقدر میگویی «بگم بگم» بگو و هر چه در چنته داری رو کن! جالب است که آقای احمدی نژاد هم چیزی به جز یک شنودی که غیر قانونی بود و چیزی از داخل آن درنیامد کاری از پیش نبرد .