صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

درخواست لاریجانی از روحانی؛ درباره منابع مالی کشور با مردم صریح صحبت کنید

۲۲ تير ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۷:۰۲
کد خبر: ۳۲۸۳۹۹
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس مجلس گفت: از رئیس جمهور و مسئولان درخواست می‌کنم درباره منابع مالی کشور با مردم صریح صحبت کنند تا با کمک مردم بتوان مشکلات را حل کرد.
به گزارش گروه سیاسی ، علی لاریجانی امروز در همایش مدیران ستادی و استانی سازمان‌های آموزش فنی و حرفه‌ای قم گفت: سازمان فنی و حرفه‌ای باید به جایگاه واقعی خود دست یابد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وضعیت کشور از یک جهت مقداری از لحاظ آموزش‌ها نامتعادل است، به طور طبیعی در قبال یک مهندس باید حدود ۵۰ نفر تکنسین باشد، اما این ترکیب نیروی انسانی متوازن نیست و تقریباً براساس صحبت‌هایی که نظام مهندسی شد، در قبال ۳۰ الی ۴۰ مهندس یک تکنسین وجود دارد که بیانگر اشکال در کار است.

وی ادامه داد: معمولا در بخش‌های آماری مشکلاتی وجود دارد، اما در مجموع مشخص است وضعیت در بخش ترکیب نیروی انسانی مهندس و تکنسین نامتعادل است که بیانگر این است به جای اینکه رویکرد به این صورت باشد که آموزش فنی و حرفه‌ای برای بازار کار انجام شود، بیشتر آموزش کلاسیک مدنظر قرار داده شده که در خیلی از قسمت‌ها کیفیت ندارد.

رئیس نهاد قانونگذاری با تاکید بر اینکه باید به کارآفرینی در کشور توجه شود، ادامه داد: یکی از مشکلات کشور عدم تعادل در بودجه است، اینکه کسی بگوید برای تقویت سازمان فنی و حرفه‌ای باید بودجه این سازمان را افزایش داد، باید در پاسخ گفت: با کدام بودجه؟، به دلیل اینکه از کل بودجه کشور ۹۰ درصد صرف هزینه‌های جاری و تنها ۱۰ درصد صرف بودجه‌های عمرانی می‌شود و نتیجه اینکه حرکت جهنده‌ای در کشور صورت نگرفته است، چرا که تزریق منابع عمرانی کم است.

 لاریجانی گفت: حتی منابع ۱۰ درصد از بودجه عمرانی نیز با تبصره فراهم می‌شود، به دلیل اینکه بخشی از منابع از طریق فروش اوراق مشارکت تامین می‌شود، بنابر این مشخص می‌شود منابع مالی ناشی از فروش نفت و گاز و اخذ مالیات کفاف بودجه جاری کشور را نمی‌کند.

وی بیان کرد: از رئیس جمهور و مسئولان درخواست می‌کنم درخصوص منابع مالی کشور با مردم صریح صحبت کنند تا با کمک مردم بتوان مشکلات را حل کرد.

رئیس قوه مقننه تصریح کرد: مجلس و دولت قصد کمک کردن دارند، اما درحال حاضر منابع محدود است. این نکته درخصوص سازمان‌های فنی و حرفه‌ای و آموزشگاه‌های آزاد قابل قبول است که مقداری تحت شعار آموزش‌های دانشگاهی قرار گرفته اند، بنابراین باید با حمایت مسئله را حل کرد.


گسترش بخش‌های دولتی مدنظر کشور نیست
لاریجانی با اشاره به عدم تعادل در بودجه کشور افزود: گسترش بخش‌های دولتی مدنظر کشور نیست، البته نمی‌گویم این موضوع لحاظ شده به دلیل اینکه مقام معظم رهبری ۱۰ الی ۱۵ سال گذشته تاکید داشته اند که دولت باید کوچک‌تر و چابک‌تر شود، پس مشخص است که سیاست مذکور به نحو صحیحی اجرا نشده است. البته در برنامه ششم توسعه بخش دولتی باید کوچکتر شود.


مجلس حمایت‌های خود را از گسترش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای انجام خواهد داد
وی با تاکید بر لزوم حمایت از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای گفت: مجلس حمایت‌های خود را از گسترش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای انجام خواهد داد و این موضوع را در اصلاح قانون مالیاتی لحاظ خواهد کرد، اما باید حمایت‌ها به نحوی باشد که بار مالی دولت زیاد نشود، به دلیل اینکه منابع برای انجام این کار وجود ندارد؛ بنابراین باید بخش خصوصی را دراین راستا حمایت کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر فردی در یک آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای شهریه برای آموزش مهارت پرداخت می‌کند، به طور طبیعی این کار با تدبیر صورت گرفته و این نکته لحاظ شده است که در قبال این آموزش، شغلی با توجه به نیاز‌های جامعه ایجاد می‌شود.


سیاستگذاری‌های فنی و حرفه‌ای باید به سمتی برود که از بخش خصوصی حمایت شود
لاریجانی تاکید کرد: در کل سیاستگذاری‌های فنی و حرفه‌ای باید به سمتی برود که از بخش خصوصی حمایت شود و در این راستا مجلس نیز می‌تواند حمایت کند، به دلیل اینکه سازمان فنی و حرفه‌ای باید سیاستگذار، هدایتگر و نظارت کننده باشد و در جا‌هایی که بخش خصوصی به دلیل بالا بودن قیمت برخی از تجهیزات سنگین قادر به سرمایه گذاری نیست، سازمان فنی و حرفه‌ای ورود کند.

وی گفت: در راستای توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای اگر توافقی باشد، با هم حرکت می‌کنیم و حمایت لازم انجام می‌شود که جایگاه فنی و حرفه‌ای و آموزشگاه‌های آزاد منطقی‌تر و پررنگ‌تر شود.

رئیس قوه مقننه  تصریح کرد: در برخی از آموزش‌ها به تکنولوژی‌های جدید نیاز است و امکان دارد کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های سازمان فنی و حرفه‌ای آمادگی لازم را در این راستا نداشته باشند.
 
وی ادامه داد: در بازدیدی که از یکی از مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای چندی پیش در قم داشتم، آموزش‌ها روی موتور اتومبیل قدیمی روسی ارائه می‌شد، خب این چه خاصیتی دارد؟ بنابراین باید در تکنولوژی‌های روز و جدید سرمایه گذاری بهینه شود.


اختصاص بخشی از منابع صندوق توسعه ملی در زمینه آموزش‌های نوین
لاریجانی در این خصوص افزود: فکر می‌کنم سرمایه گذاری در زمینه آموزش‌های نوین تا اندازه‌ای ارزش دارد که بخشی از منابع صندوق توسعه ملی به این کار علی رغم محدودیت ها، اختصاص داده شود، به دلیل اینکه این استثنا باید برای به روز شدن آموزش‌ها اجرا شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: سازمان فنی و حرفه‌ای یک مرکز سیاستگذاری باشد، اما سپهر این سازمان باز باشد، به نحوی که از ظرفیت بخش‌های دیگر استفاده کند و اگر در این رابطه احساس می‌شود باید به دستگاه‌ها الزام شود، مجلس حمایت می‌کند.

وی ادامه داد: اوضاع کشور به نحوی است که در ارائه امکانات، سازمان‌ها مشکل دارند، اما با مشارکت دادن سازمان‌ها می‌توان از ظرفیت و امکانات دستگاه‌ها استفاده کرد، به طور مثال اگر سازمان فنی و حرفه‌ای با دانشگاه صنعتی شریف به نحوی همکاری کند که آن‌ها نیز مشارکت داشته باشند، این مهم قابل اجرا است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *