صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کشف بخش‌هایی از برج و باروی قلعه کهنک در خراسان جنوبی

۲۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۶:۵۷
کد خبر: ۳۲۸۰۶۳
بخش‌هایی از برج و باروی قلعه کهنک و فضا‌های جانبی آن، در فصل پنجم کاوش کارآموزی دانشجویان باستان‌شناسی دانشگاه بیرجند در محوطه باستانی کهنک سربیشه واقع در خراسان‌جنوبی، به‌دست آمد.
به گزارش گروه جامعه ، محمد فرجامی، سرپرست فصل پنجم کاوش آموزشی باستان‌شناسی در محوطه کهنک سربیشه گفت: این سازه‌های معماری مربوط به دوره‌های سلجوقی تا ایلخانی است و مصالح غالب آن چینه، لاشه‌سنگ، خشت، ملاط گل و گچ است.

وی افزود: در این فصل از کاوش‌ها یک آجر‌تراش با نقش ترکیبی بدن شیر و سر انسان مربوط به دوره سلجوقی، اشیای مختلفی ازقبیل مهره‌های سنگی و لعابی، اشیای مفرغی، الوار‌های مربوط به سقف فضا‌های معماری، چند ظرف سفالی مربوط به قرون ششم و هفتم قمری و... به‌دست آمد.

فرجامی افزود: در فصل پنجم دانشجویان در یک ترانشه، کاوش آموزشی را در بخش مرکزی محوطه و محل معروف به قلعه کهنک به‌پایان رساندند. ترانشه ایجادشده در ابعاد ۸×۱۰ متر نیز در ادامه فعالیت‌های باستان‌شناختی فصل چهارم بوده است. 
وی ادامه داد: در کاوش‌های صورت‌گرفته در این ترانشه، سازه‌های معماری مربوط به قرون سوم و چهارم قمری و دوران میانه اسلامی و قطعات سفال مربوط به این دوران هستند.

فصل پنجم کاوش آموزشی باستان‌شناختی در محوطه کهنک سربیشه به‌سرپرستی مشترک محمد فرجامی و علی زارعی با مجوز رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری و با هدف آموزش شیوه‌های کاوش باستان‌شناختی به دانشجویان گروه باستان‌شناسی دانشگاه بیرجند انجام می‌شود.
 
انتهای پیام/ 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *