صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

میانگین رشد مصرف برق از ۱۰ درصد عبور کرد

۲۱ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۱:۲۹
کد خبر: ۳۲۷۹۸۲
روند افزایشی مصرف برق که از اواسط خرداد آغاز شده بود، تاکنون چندین بار از پیک مصرف برق پارسال عبور کرد و به 53847 مگاوات رسید؛ این نشان می دهد که میانگین رشد مصرف به دلیل گرمای بیش از حد از 10 درصد هم فراتر رفته است.

به گزارش گروه فضای مجازی ،  روند افزایشی مصرف برق که از اواسط خرداد آغاز شده بود، تاکنون چندین بار از پیک مصرف برق سال گذشته عبور کرده است و حال دیگر باید رکورد جدیدی را در تقویم صنعت برق ثبت کرد. اما این رکورد را نه به عنوان یک افتخار، بلکه با تاسف می توان در صنعت برق به ثبت رساند. چرا که این امکان وجود داشت که مصرف برق را تا حدود بسیار زیادی کمتر کنیم و در ابتدا از تحمیل هزینه هایی که به دلیل مصارف بالای انواع انرژی به هر کدام از ما تحمیل می‌شود، جلوگیری نماییم.

در ساعت 14:14 روز گذشته دوشنبه 19 تیرماه 96 اوج مصرف برق به 53847 مگاوات افزایش یافت. این درحالی است که پیش از این اوج مصرف برق به حدود 53 هزار و 400 مگاوات رسیده بود.

این میزان با اوج مصرف برق سال گذشته به میزان 53 و هزار و 41 مگاوات که در اواخر تیرماه 95 به ثبت رسیده بود، تفاوت‌هایی به لحاظ زمان، میزان پیک و تداوم مصرف دارد.

بررسی‌ها نشانگر آن است که اکنون اوج مصرف برق در برخی استان‌ها نسبت به سال پیش، سرعت بیشتری به خود گرفته است. استان‌هایی مانند خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، ایلام، کرمان وحتی گیلان.

در برخی از این استان‌ها میانگین رشد مصرف به دلیل گرمای بیش از حد هوا و نیاز به استفاده از سیستم‌های سرمایشی، از10 درصد هم فراتر رفته است.

این درحالی است که مصرف کنندگان در مناطق مختلف کشور می‌توانند با انجام کارهایی ساده از مصرف برق خود کم کنند بدون آنکه حتی ذره‌ای از رفاه و آسایششان کاسته شود.

شاید باورپذیر نباشد اما اگر پس از اتمام استفاده و یا شارژ وسایل برقی، آنها را سیستم برق جدا و از حالت آماده به کار (استندبای) خارج کنید، این کار می‌تواند در کاهش مصرف برق شما موثر باشد.

ارقام متفاوتی برای میزان مصرف وسایل برقی در حالت آماده به کار یا استندبای عنوان می‌شود. ارقامی که نشان می‌دهد ممکن است حتی در برخی مواقع بیش از 5 درصد از مصرف برق شما مربوط به وسایلی باشد که تنها متصل به برق باقی مانده‌اند و هیچ استفاده‌ای از آن نمی شود.

توصیه‌های دیگری هم می‌توان در این خصوص عنوان کرد که موثرتر و البته ملموس‌تر است.

این راهکارهای ساده عبارتند از:

در کولرهای آبی تا حد امکان از دور کند کولر استفاده شود.

دمای مناسب برای تنظیم ترموستات در کولرهای گازی بین 23 تا 25 درجه سانتی گراد است.

هنگام استفاده از کولر یا وسایل سرمایشی، تا حد امکان از لوازم پرمصرف برقی مانند اتو، لباسشوئی، ظرفشوئی و جاروبرقی به طور همزمان به ویژه در ساعات اوج بار استفاده نشود.

خاموش کردن لامپ‌های اضافی و استفاده از روشنایی طبیعی در روز، ساده ترین راه صرفه جویی در مصرف برق است.

به خاطر داشته باشید که ساعت‌های پیک مصرف برق یا اوج بار از 12 الی 16 و 20 الی 23 است. با بکارگیری روش‌های مورد اشاره می تواند در ابتدا به کاهش مبلغ قبض برق خود کمک کنید و در عین حال در بهره مندی دیگر هموطنان به ویژه در مناطق گرمسیر از نعمت برق موثر باشید.

 

 

 
 : انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

 

منبع: فارس


برچسب ها: برق صرفه جویی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *