روزنامه روسی دیدار سران "روسیه و آمریکا" را کم تاثیر خواند
به گزارش سرویس بین الملل روزنامه روسی در مقاله اینرسی دیپلماسی به قلم یوگنی مینچنکو افزوده است: نخستین ملاقات سران بی شک یکی از مهمترین وقایع برای روسیه و سیاست جهانی بود، اما امر غیر مترقبهای رخ نداد و با وجود روحیه مثبت هر دو طرف، هیچ بازسازی روابط جریان ندارد.
روزنامه روسی با استناد به دیدگاههای کارشناسی نوشت: نخست شاهدیم که ترامپ زیر فشار شدید نخبگان داخلی آمریکا است. این واقعیت هم در «آتش تهیه» اطلاعاتی پیش از ملاقات و هم واکنش انتقادی رسانههای آمریکایی به ملاقات سران دیده می شد.
نویسنده تاکید کرده است: رسانه های آمریکایی گفتند که ترامپ در دیدار با پوتین به اندازه کافی قاطع نبود و به خواسته همتای روس تن داد.
در مقاله ایزوستیا آمده است: ترامپ و اطرافیان در نهایت مساله دخالت روسیه در انتخابات آمریکا را مطرح کردند و از آنجا که شواهدی برای اثبات آن نبود، تصمیم گرفتند مساله را تا بررسی امور امنیت سایبری گسترش دهند.
روزنامه روسی افزود: سرانجام طرفین موضوعی را پیدا کردند تا بتوان نزدیک شد و به این ترتیب موضوع آتش بس سوریه مطرح و مورد توافق دو طرف واقع شد.
در مقاله نوشته شده است: برای طرف روس مدت ملاقات که خیلی بیش از وقت تعیین شده ادامه یافت، گستردگی امور بررسی شده و نتایج فوق العاده مهم بود، هرچند دستاوردها هم میتواند از طرق مختلف تعبیر شود. در مجموع ملاقات هامبورگ به پوتین و ترامپ امتیاز سیاسی داد، اما تغییری تاریخی در کار نبود. «بازسازی» جدید و «گردش دوباره مسکو به سوی غرب» مطرح نمیشود.
نویسنده خاطرنشان کرده است: گورباچف (آخرین رهبر شوروی پیش از فروپاشی سال 1991) و یلتسین (نخستین رئیس جمهوری روسیه پس از فروپاشی) با امتیاز دادن ناگهانی باعث حیرت واشنگتن میشدند. فرهنگ مدیریت آمریکایی چنان است که هر امری نخست و باید مقدماتی و در سطوح مختلف بررسی و سپس اعلام شود، به ویژه با توجه به اینکه روسیه مدتی متحد نظامی آمریکا در مبارزه با تروریسم بینالمللی بود. از آنها پس از 11 سپتامبر حمایت کردیم، امکان ترانزیت و اجازه دادیم پایگاههای نظامی آنها در آسیای میانه مستقر شود.
روزنامه روسی در پایان نوشت: با وجود اینکه روابط با باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا چندان خوب نبود، ولی بازسازی مناسبات رخ داد و فشارها بر روسیه تا سال 2013 زیاد محسوس نبود. از سوی دیگر با وجود اهمیت ارتباط شخصی سران روسیه و آمریکا، نباید در این باره اغراق شود و دیدار پوتین و ترامپ هم تاثیر قابل توجهی بر روابط مسکو-واشنگتن نمی گذارد.