صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تولد ۹ بُز شبیه‌سازی شده/شبیه‌سازی پلنگ با گرفتن تخمک گربه

۲۰ تير ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۸:۳۰
کد خبر: ۳۲۷۸۷۱
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
رئیس پژوهشگاه رویان ضمن بیان اینکه خدمات رویان موجب شد تا از ارزبری اعزام بیماران نابارور به خارج جلوگیری شود، گفت: سالانه بیش از 200 هزار ویزیت و بیش از 6 هزار و 500 سیکل درمانی در پژوهشگاه رویان انجام می‌شود.

به گزارش گروه جامعه ، دکتر حمید گورابی  در بازدید اعضای کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی از پژوهشگاه رویان افزود: پژوهشگاه رویان یک قطب تحقیقاتی و فناوری در سطح بین‌المللی، پیشگام در توسعه علم، فناوری و نوآوری در علوم زیستی و مرجعیت در علوم سلول‌های بنیادی، تولید مثل، زیست‌فناوری، طب ترمیمی و موثر در ارتقاء سلامت جامعه است.


گورابی ماموریت‌های پژوهشگاه رویان را نیز که در راستای نقشه جامع علمی کشور و در چارچوب برنامه توسعه جهاد دانشگاهی تنظیم شده، به ترتیب 'پژوهش و توسعه علم و فناوری از زمینه‌های زیست‌شناسی و پزشکی تولید مثل و سلول‌های بنیادی و زیست‌فناوری'،' آموزش و ترویج یافته‌های علمی در سطح ملی و بین‌المللی'، 'تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی برای ارائه خدمات و تولید محصولات زیستی به منظور رفع نیازهای علمی تخصصی کشور' و 'درمان بیماران نابارور و صعب‌العلاج از طریق استفاده کارآمد از نتایج پژوهش ' عنوان کرد.


وی افزود: پژوهشگاه رویان به وسیله خدماتی که ارایه می‌کند توانسته از اعزام بیماران به دلیل ناباروری به خارج از کشور جلوگیری کند که این مساله نه ‌تنها یک اقدام پزشکی محسوب می‌شود بلکه یک کار فرهنگی اجتماعی نیز است.


گورابی با اشاره به شرکت‌های دانش‌بنیان وابسته به پژوهشگاه رویان گفت: شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان، شرکت سل‌تک رویان، شرکت رویان بیوتک، شرکت دایاتک و شرکت رویان توکاژن شرکت‌های دانش‌بنیان وابسته به این پژوهشگاه هستند.


وی در ادامه با بیان اینکه حاصل فعالیت‌های این پژوهشگاه در زمینه تحقیقات این بوده که توانسته سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را جذب کند، اظهار کرد: حدود چهار پروژه پژوهشگاه که به فناوری ختم می‌شود و خطرپذیر نیز هست توسط سرمایه‌گذاران بخش خصوصی پشتیبانی می‌شود.

تاکنون شاهد تولد 9 بز شبیه سازی شده هستیم


گورابی همچنین با اشاره به اقدامات مربوط به شبیه‌سازی در این پژوهشگاه گفت: تاکنون شاهد تولد 9 بز شبیه‌سازی شده از 11 انتقال بودیم و از طرفی برای حفظ حیوانات در معرض خطر انقراض تلاش‌هایی را صورت داده‌ایم.


وی افزود: برای مثال برای شبیه‌سازی پلنگ تدابیری را اندیشیده‌ایم و با گرفتن تخمک گربه، جنین پلنگ را شکل داده‌ایم اما یافتن رحم جایگزین برای تولد معضلی در این زمینه بوده است.


رییس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در ادامه با اشاره به اولین پیوند بافت تخمدان منجمد انسانی در بیمار سرطانی گفت: با تثبیت روش انجماد تخمدان انسان که حاصل بیش از 15 طرح تحقیقاتی بزرگ و کوچک و چاپ بیش از 10 مقاله علمی در مجلات معتبر بین‌المللی بود، در سال 91 بانک تخمدان و بیضه انسانی در پژوهشگاه رویان تاسیس شد که تاکنون بیش از 120 تخمدان بیمار سرطانی و غیرسرطانی در این بانک ذخیره شده است.


وی افزود: سال گذشته اولین پیوند بافت تخمدان منجمد بیمار سرطانی در ایران صورت پذیرفت که نتایج این پیوند در حال بررسی است.


گورابی با اشاره به سخن مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه موسسه رویان ترکیب علم، ایمان و تلاش است، گفت: تمام تلاش ما در پژوهشگاه رویان برای این است که به جایگاهی برسیم که شایستگی این تعریف مقام معظم رهبری را داشته باشیم.
براساس این گزارش، حسین بهاروند عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان به ارایه توضیحاتی در خصوص سلول‌های بنیادی و فعالیت‌های این مرکز در حوزه سلول‌های بنیادی پرداخت.


هسته اولیه پژوهشگاه رویان به دنبال برگزاری سمینار باروری و ناباروری در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی ایران شکل گرفت و در پی آن در تاریخ هشتم خرداد سال 1370 به عنوان مرکز جراحی محدود با هدف ارائه خدمات درمانی به زوج‌های نابارور و پژوهش و آموزش در زمینه علوم باروری و ناباروری توسط زنده‌یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی و گروهی از پژوهشگران در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی ایران تاسیس شد.


این پژوهشگاه در سال‌های 77، 87 و 91 به ترتیب موفق به اخذ مجوز مرکز تحقیقات علوم سلولی، مرکز تحقیقات پزشکی تولید مثل و مرکز تحقیقات اپیدمیولوژی باروری از شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی وزارت بهداشت شد و در آبان‌ماه سال 88 شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم با ارتقاء 'پژوهشکده رویان' به 'پژوهشگاه رویان' موافقت کرد.

 


برچسب ها: رویان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *