صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

یوناما: "افغانستان" به تعهداتش در برابر جامعه جهانی عمل نکرده است

۲۲ تير ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۸:۰۱
کد خبر: ۳۲۷۶۴۷
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
یوناما بر این باور است که دولت وحدت ملی افغانستان بر خلاف اظهاراتش مبنی بر انجام تعهداتش نتوانسته است به تعهداتش به جامعه جهانی عمل کند.

به گزارش سرویس بین الملل   دولت افغانستان می‌گوید به همه تعهداتش در برابر جامعه جهانی عمل کرده و اصلاحات کافی را در دولت‌داری به وجود آورده است اما یوناما بر این باور است که تعهدات دولت افغانستان بیشتر شعاری بوده و در عمل اصلاحات قابل قبول نیست.

دولت افغانستان و نمایندگان کشورهای کمک کننده، نشست مشترک نظارت و انسجام را برگزار کردند هدف این نشست بررسی تعهدات دولت افغانستان و کمک کنندگان جهانی است.

افغانستان سالانه بیشتر از چهار میلیارد دلار از جامعه جهانی دریافت می‌کند و در مقابل باید در برابر کشورهای کمک کننده پاسخگو باشد.

مبارزه با فساد اداری یکی از تعهدات اصلی دولت افغانستان است و ادامه کمک‌های جهانی به این کشور وابسته به مبارزه با فساد اداری است، نمایندگان کشورهای کمک‌کننده بر این باور هستند که افغانستان به تعهداتش عمل نکرده است.

اکلیل حکیمی وزیر دارایی افغانستان در یک کنفرانس مشترک با نماینده دبیر کل سازمان ملل متحد، گفت:‌ در قسمت فساد اداری هنوز یک مشکل است ما تعهد کرده بودیم که با این پدیده مبارزه جدی می‌کنیم ولی دوستان بین‌المللی اطمینان نکردند در حالی که دولت تلاش خود را کرده است.

دولت افغانستان به این باور است که مرکز حقوقی و قضایی مبارزه با فساد اداری، اداره تازه تأسیس جرایم سنگین، دادگستری به شدت برای مبارزه با فساد فعالیت می‌کنند.

جامعه جهانی سال گذشته در نشست بروکسل تعهد کرد که به کمک‌های مالی‌اش با افغانستان ادامه دهد در این نشست ۲طرف ۲۴ تعهد را به همدیگر سپردند دولت افغانستان مکلف شد تا به ۱۵ تعهدش عمل و در مقابل جامعه جهانی ۹ تعهد به افغانستان سپرد.

یکی از این تعهدات اصلی دولت افغانستان اصلاحات بود اما وزیر دارای افغانستان پذیرفت که افغانستان در عملی کردن بخش‌هایی از تعهدات ناکام مانده است.

وزیر دارایی گفت: تعهداتی است که در آن مشکل داریم و یک قسمت آن را انجام داده‌ایم ولی در اجرای آن مشکلات داریم این به معنای شانه خالی کردن نیست و مشکلاتی داریم و این مشکلات را تشریح کردیم.

نمایندگان کشورهای کمک کننده در این نشست از عملکردهای دولت افغانستان ابراز رضایت و تاکید کردند که جامعه جهانی نسبت به انجام نشدن تعهدات دولت افغانستان نگران است.

بخشی از مشکل دولت افغانستان ارائه نکردن دستآوردهای دولت به خبرنگاران و رسانه‌ها است مقامات دولتی می‌پذیرند که دولت کارهایی انجام داده ولی از دادن اطلاعات در رابطه به این فعالیت‌ها خودداری کرده و مردم در جریان این فعالیت‌ها قرار نگرفته‌اند.

پنهان کاری و ارائه نکردن جزئیات از فعالیت‌های دولت به رسانه‌ها بخشی از کاستی در دولت خوانده شد.

وزیر دارایی افغانستان گفت پس از این قرار است مردم از فعالیت‌های موثر دولت آگاه شوند و اطلاعات در اختیار رسانه‌ها قرار گیرد.

حکیمی گفت: جامعه جهانی نیز می‌خواهد این اطلاعات را در اختیار کشورهایشان قرار دهند: وقتی کمک کنندگان پول می‌دهند، برای اتباع خود این اطمینان را بدهند که این کمک‌ها برای اتباع افغان موثر بوده و از این کمک‌ها استفاده شده‌اند.

یوناما یا دفتر نمایندگان سازمان ملل متحد در افغانستان گفت که نمایندگان کشورهای کمک کننده در این نشست اطمینان کردند تا به کمک‌های شان برای افغانستان ادامه دهند.

تادامیچی یاماموتو نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد برای افغانستان در این نشست گفت: نمایندگان جامعه جهانی به صورت واضح گفتند که کمک‌هایشان با افغانستان را در ماه‌ها و سال‌های آینده ادامه دهند و تعهدات خود در کنفرانس بروکسل را ادامه دهند.

برگزاری انتخابات شفاف و مبارزه با فساد اداری ۲ موضوع مهمی است که نمایندگان جامعه جهانی در این نشست مطرح کرده و خواستار اجرای آن شدند.

دویچه وله نوشت: یکی از سوالات اساسی که در این کنفرانس مطرح شد، گسترش جنگ، کشتار غیرنظامیان و حملات مرگبار در کابل و ولایات دیگر بود.

نماینده سازمان ملل متحد در این کنفرانس گفت: تنها راه مبارزه با تروریسم، ایستادگی در برابر آن و حرکت به جلو است.

یاماموتو گفت: افغانستان ظرفیت‌های بزرگی برای تبدیل شدن به یک کشور خوب را دارد و این ظرفیت‌ها نباید فراموش شوند.

یاماموتو گفت: این کشور به یک کشور عالی تبدیل خواهد شد و ما نباید بخاطر ترویست و ناامنی، دستاوردهای خود را فراموش کنیم در این نشست نشان دادیم که باید این را انجام دهیم به همین دلیل این نشست موفق بود.

نماینده دبیر کل سازمان ملل متحد خاطرنشان کرد: رضایت از این نشست به معنای رضایت از وضعیت امنیتی و مبارزه با فساد نیست بلکه خلاها و کمبودهای زیادی وجود دارد که باید اصلاح شوند.

/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *