افزایش تولید کالاهای منتخب صنعتی در سال ۹۵/ نقش رفع تحریم ها در افزایش تقاضای بازار

۱۸ تير ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۰:۰۱
کد خبر: ۳۲۷۰۱۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
دفتر آمار و فراوری داده های وزارت صنعت، معدن و تجارت، با ارایه آمار افزایش تولید کالاهای منتخب صنعتی در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴، رفع تحریم ها، و انعقاد قراردادهای جدید را در افزایش تقاضای بازار و روند صعودی تولید کالاهای منتخب موثر دانست.

افزایش تولید کالاهای منتخب صنعتی در سال ۹۵/ نقش رفع تحریم ها در افزایش تقاضای بازاربه گزارش گروه اقتصاد به نقل شاتا، دفتر آمار و فرآوری داده های وزارت صنعت، معدن و تجارت با ارایه گزارش مبسوطی به مقایسه آماری تولید کالاهای منتخب صنعتی در سال های ۹۴ و ۹۵ پرداخت.


بر پایه این گزارش، تولید انواع کامیون کشنده، اتوبوس و مینی بوس، کمباین و ماشین لباسشویی در سال ۹۵ نسبت به مدت مشابه در سال ۹۴، از رشد قابل توجه بیش از ۵۰ درصدی برخوردار بود.


در سال ۹۵ حدود ۲۲ هزار و ۱۰۰ دستگاه اتوبوس و مینی بوس تولید شد که با احتساب ۱۳ هزار و ۸۰ دستگاه اتوبوس و مینی بوس تولیدی در سال ۹۴، تولید این محصول رشد ۶۹ درصدی داشت.


همچنین در زمینه تولید انواع سواری نیز رشد ۴۰.۷ درصدی به ثبت رسید. در حالی که در سال ۹۴ حدود هشت میلیون و ۹۲۳ هزار دستگاه تولید شده بود، اما در سال ۹۵ تولید این محصول به ۱۲ میلیون و ۵۵۲ هزار دستگاه رسید.


از سوی دیگر در زمینه تولید وانت نیز در سال ۹۴ حدود ۷۵۲ هزار دستگاه تولید شد که با در نظر گفتن ۷۷۷ هزار دستگاه تولیدی در سال ۹۵ این محصول نیز رشد ۳.۳ درصدی داشت.


رفع تحریم ها در فضای پسابرجام و انعقاد قراردادهای جدید از یک سو و افزایش نسبی تقاضا در بازار به عنوان مهمترین دلایل افزایش تولید خودرو سواری و دیگر خودروها می تواند عنوان شود.


شایان ذکر است که در زمینه تولید لاستیک خودرو نیز آمارها از رشد مثبت ۱۷.۱ درصدی سال ۹۵ نسبت به مدت مشابه در سال ۹۴ حکایت دارند. بر این اساس آمار تولید لاستیک خودرو در سال ۹۴ حدود یک میلیون و ۹۱۳ هزار تن بود که در سال ۹۵ به رقم دو میلیون و ۲۴۰ هزار تن افزایش پیدا کرد. افزایش تقاضا و فروش و هم چنین تولید مجدد تایرهای بایاس و ORT از مهمترین دلایل این افزایش تولید محسوب می شود.


همچنین در زمینه تولید کامیون کشنده در سال ۹۴ حدود ۹۹ هزار و ۱۵۰ دستگاه کامیون تولید شد که با افزایش تولید این دستگاه به ۱۵۰ هزار و ۲۲۰ دستگاه در سال ۹۵، تولید این محصولی از رشدی ۵۱.۵ درصدی برخوردار شد.


بر اساس آمار ارایه شده از سوی مرکز آمار و فرآوری داده های وزارت صنعت،معدن و تجارت تولید کمباین در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ رشد ۸۱.۳ درصدی داشت. بر این اساس در سال ۹۴ حدود دو هزار و ۲۵۰ دستگاه کمباین تولید شد ولی در سال ۹۵ آمار تولید این محصول به چهار هزار و ۸۰ دستگاه رسید.


گفتنی است که دریافت تسهیلات بانکی توسط متقاضیان خرید کمباین از طریق قرارداد مشترکی که وزارت صنعت، معدن و تجارت با بانک کشاورزی، وزارت جهاد سازندگی و واحدهای تولیدی منعقد کرد، از دلایل افزایش تقاضا و متعاقب آن رشد تولید این محصول بوده است.


شایان ذکر است که تولید تراکتور نیز در سال ۹۵ به رشد مثبت ۳۳.۳ درصدی رسید. بر پایه این گزارش در سال ۹۴ حدود ۱۱۸ هزار و ۵۱۰ دستگاه تراکتور تولید شده بود که در سال ۹۵ این رقم به ۱۴۶ هزار و ۷۰ دستگاه افزایش پیدا کرد. روند صعودی افزایش تولید تراکتور به سبب دریافت تسهیلات بانکی جهت خرید متقاضیان از بانک کشاورزی است.


اما ماشین لباسشویی و یخچال و فریزر دیگر کالاهایی بود که به خاطر افزایش تقاضای بازار رشد قابل توجهی از لحاظ تولید داشتند. در سال ۹۵ حدود هشت میلیون و ۶۱۷ هزار دستگاه انواع ماشین لباسشویی تولید شد که با در نظر گرفتن چهار میلیون و ۹۲۹ هزار دستگاه تولیدی سال ۹۴، آمار تولید این محصولی به رشد ۷۴.۸ درصدی ارتقا یافت. همچنین در زمینه تولید یخچال و فریزر در سال ۹۵ حدود هشت میلیون و ۸۹۴ هزار دستگاه تولید شد که با احتساب هفت میلیون و ۳۷۴ هزار دستگاه تولیدی در سال ۹۴ تولید این محصول نیز ار رشد مثبت ۲۰.۶ درصدی برخوردار بود.


گفتنی است که تولید دوده و الیاف و تاپس پلی استر نیز روند افزایشی داشت. در حالی که در سال ۹۴ حدود ۷۹۴ هزارتن دوده تولید شده بود این رقم در سال ۹۵ به حدود یک میلیون و ۲۷ هزار تن رسید که رشد مثبت ۲۹.۲ درصدی را به دنبال داشت. روند افزایشی تولید دوده به سبب افزایش مصرف صنایع لاستیک سازی و افزایش صادرات این محصول بود.


همچنین در زمینه الیاف و تاپس پلی استر در سال ۹۴ حدود یک میلیون و ۵۵۹ هزار تن تولید وجود داشت که با یک میلون و ۹۹۸ هزار تن تولیدی در مدت مشابه سال ۹۵ این محصول نیز با افزایش تولید ۲۸.۲ درصدی مواجه شد.


بر اساس گزارش ارایه شده توسط دفتر آمار و فراوری داده های وزا ت صنعت، معدن و تجارت کاغذ، نئوپان، تخته فیبر و MDF نیز با افزایش تولید همراه بودند.


افزایش تولید کاغذ روزنامه و کاغذهای لاینر و فلوتینگ هم چنین افزایش تولی


در کاغذ تیشو و مقوای دوبلکس از مهمترین دلایل روند صعودی تولید کاغذ در کشور در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ و رشد ۶.۸ درصدی تولید این محصول است. بر این اساس در حالی که در سال ۹۴ حدود پنج میلیون و ۴۴۱ هزار تن انواع کاغذ تولید شد، این رقم در سال ۹۵ به حدود پنج میلیون و ۸۱۳ هزار تن افزایش یافت.


از سوی دیگر آمار تولید نئوپان کشور در سال ۹۵ به هشت میلیون و ۱۲۶ هزار متر مکعب رسید که با احتساب هفت میلیون و ۶۸۱ هزار متر مکعب تولیدی در سال ۹۵ این محصول با رشد تولید مثبت ۵.۸ درصدی روبرو بود.افزایش تقاضای بازار مهمترین دلیل افزایش تولید این محصول به شمار می رود.


همچنین در زمینه تولید فیبر به خاطر افزایش تقاضای بازار و بهبود کیفیت با رشد مثبت ۱۶.۳ درصدی رسیدیم. بر این اساس آمار تولید فیبر در سال ۹۴ حدود شش میلیون و ۱۸ متر مکعب بود که در سال ۹۵ به شش میلیون و ۹۹۸ هزار مکعب افزایش یافت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *