تحقق اقتصاد مقاومتی در دل کویر
شهرستان آران و بیدگل یکی از مناطق گرم و خشک کشور محسوب میشود، اما به دلیل رونق کاشت درختان پسته در این منطقه افراد زیادی را مشغول به کار کرده و روند مهاجرت از این شهر نزولی است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، کاهش بارندگی در استانهای مختلف کشور، شرایط را برای کشاورزان سخت کرده به طوری که کشت محصول در برخی نواحی به دلیل کمبود آب ممکن نیست.
همچنین میانگین بارندگی در سطح کشور حدود ۲۵۰ میلیمتر بوده و این درحالی است که میزان تبخیر با رقم ۲ هزار و ۱۰۰ میلیمتر حدود ۳ برابر میانگین جهانی است.
لازم به ذکر است که ایران با داشتن ۱۶۴ میلیون هکتار وسعت دارای ۱۴. ۳ میلیون هکتار جنگل، ۸۵ میلیون هکتار مراتع و ۳۲ میلیون هکتار بیابان است.
یکی از مناطق بیابانی در کشور شهرستان آران و بیدگل بوده که در ۲۲۰ کیلومتری جنوب تهران و ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد و دارای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، ۴ شهر و ۲۰۰ روستا است.
در این میان رئیس سازمان جنگلها در بازدید از باغهای پسته در منطقه آران و بیدگل با اشاره به وسعت زمینهای زیر کشت و اجرای طرح بیابان زدایی در این شهرستان گفت: با عملیاتهای صورت گرفته در این منطقه بخش عظیمی از این شهرستان تحت کنترل قرار گرفته و توانسته ایم خسارات ناشی از طوفانهای شن را به حداقل برسانیم.
وی با بیان این موضوع که تا به امروز ۷. ۵ میلیون هکتار از این وسعت را تحت کنترل قرار دادیم خاطرنشان کرد: حدود ۲. ۳ میلیون هکتار عملیات بیابانزدایی و ایجاد جنگلهای بیابانی به طور کامل انجام شده است.
به گفته جلالی این منطقه قبلاً کانون بحران و بیابان به وسعت ۱۰۰ کیلومتر در ۱۰۰ کیلومتر شنزار را تشکیل میداد که با اجرای طرح بیابان زدایی ۱۲۰ هزار هکتار از جنگلهای دست کاشت تاغ، روند بیابانی زایی مهار شده و اکنون کشاورزی در این منطقه انجام میشود.
با کاشت جنگلهای بیابانی در این شهرستان روند مهاجرت معکوس شده و در این منطقه باغهای پسته توسط باغداران به بهره برداری رسیده است.
یکی از باغداران پسته در شهرستان آران و بیدگل در ارتباط با روند کشت و اشتغالزایی در این منطقه در گفت و گو با خبرنگار میزان اظهار کرد: پسته کاشته شده در زمینهای آران و بیدگل از کیفیت مطلوبی برخوردار است و بازارهای خارجی طرفدار این محصول هستند.
وی افزود: درحال حاضر ۷۰ هکتار از زمینهای این منطقه را برای کشت درختان پسته در دست دارد و از این طریق توانسته است ۳ هزار نفر را به صورت فصلی و ثابت مشغول به کار کند که از این تعداد حدود ۱۰۰ نفر به طور ثابت در این باغ مشغول هستند.
اعتمادی افزود: حدود ۲۵ سال زمان برای رونق دادن به این باغ صرف شده و هرهکتار از این باغ به طور متوسط در سال حدود ۵ تن پسته محصول میدهد.
حال با حساب سرانگشتی با درنظر گرفتن هرکیلو پسته ۳۰ هزار تومان میتوان درآمد سالیانه این باغ ۷۰ هکتاری را بدون درنظر گرفتن حق کارگران و هزینه آب و اقدامات جانبی را بیش از ۱۰ میلیارد تومان تخمین زد که رقم بالایی است.
در همین راستا حسین فتاحی رئیس اداره جهاد کشاورزی آران و بیدگل در گفتوگو با خبرنگار میزان مطرح کرد: این باغدار نمونه در سال حداقل ۵ تن محصول از هر هکتار محصول برداشت میکند و از باغداران نمونه شهرستان بوده و مقام اول تولید پسته در استان اصفهان را به خود اختصاص داده است.
با این تفاسیر کاشت درخت پسته در این منطقه به دلیل شرایط اقلیمی از وضعیت مناسبی برخوردار است و در کنار جلوگیری از فرسایش خاک در کنار مصرف کم آب برای آبیاری درختان پسته در این منطقه بیشتر زمینهای آران و بیدگل را درختان پسته و تاغ های کاشته شده به دست انسان تشکیل میدهد.
گفتنی است روند مهاجرت در این منطقه با توجه به کمبود آب و شرایط اقلیمی نزولی بوده و رونق کسب و کار با توجه به وجود باغهای پسته در این نقطه روند معکوس به خود گرفته است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *