هزینه ۱۱ هزار میلیاردی جمعآوری زباله در ایران
یک استاد دانشگاه و کارشناس اقتصاد اکولوژیک گفت: سالانه ۱۱ هزار میلیارد تومان تنها هزینه جمع آوری و دفع نهایی پسماند شهری در ایران است.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از تسنیم، حسن کریم زادگان در مصاحبه با رادیو اقتصاد ضمن اشاره به این جمله که بحران اصلی کشور در حوزه زباله و پسماند مدیریت است، افزود: این حوزه به لحاظ منابع و قانون هیچ مشکلی ندارد بلکه مشکل اصلی در بخش مدیریت و اجراست.
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر سرانه تولید پسماند شهری در ایران بطور متوسط ۷۰۰ گرم است، اظهارداشت: روزانه ۴۸ هزار تن پسماند در کشور تولید میشود.
این کارشناس اقتصاد اکولوژیک گفت: بر اساس برآوردههای صورت گرفته شهرداریها روزانه ۳۰ میلیارد تومان جهت جمع آوری و دفع نهایی پسماند در کشور پرداخت میکنند.
وی افزود: با احتساب این عدد سالانه ۱۱ هزار میلیارد تومان تنها برای جمع آوری و دفع نهایی پسماند شهری در ایران هزینه میشود که رقم کمی نیست.
کریم زادگان در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: افزون بر ۸۰ درصد دفع نهایی پسماند در شهرهای کشور بهداشتی نبوده بلکه سنتی و غیر اصولی است.
وی با اشاره به این جمله که دفع سنتی زباله و پسماند عارضههای جدی برای محیط زیست کشور دارد، گفت: آلودگی آب سفره های زیرزمینی، خاک، هوا، تخریب طبیعت، مرگ و میر آبزیان و سایر موارد از جمله این عوارض است.
این استاد دانشگاه افزود: شیره زبالهها بیشترین تخریب را در کیفیت آب و خاک دارد و هر اندازه کمتر تولید شود زیانهای مستقیم و غیرمستقیم این عامل نیز کمتر خواهد شد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر زبالهها و پسماندهای شهری در کشور به شیوه غیر اصولی و سنتی دفع میشود که این وضع تبعات و هزینههای زیست محیطی فراوانی به همراه دارد.
کریم زادگان به صراحت گفت: با توجه به آثار زیانبار دفع نامناسب پسماندهای شهری انتظار میرود اقدام نتیجه بخشی برای مدیریت صحیح پسماند و رفع ریشهای این معضل بزرگ در مملکت انجام شود.
وی در ادامه بر لزوم فرهنگ سازی به منظور کاهش میزان تولید زباله و پسماند در کشور تاکید کرد و افزود: اهمیت حفظ محیط زیست و بهداشت جوامع شهری و روستایی ایجاب میکند که شیوههای راهبردی جهت کاهش وکنترل تولید و حجم پسماند در جامعه استفاده شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *