حفاظت سیب زمینی از بدن انسان در برابر امواج WI-FI / کلاهی با قابلیت خواندن افکار/ جدیدترین شیوه برای درمان میگرن/خانه نشینی خبرنگارها توسط رباتها
قابلیت جدید اینستاگرام؛ پاسخ به استوری با عکس و ویدئو، در کنار Wi-Fi سیب زمینی قرار دهید، رباتها خبرنگارها را بیکار میکنند، ساخت دستگاه تنظیم اتوماتیک اکسیژن برای بیماران تنفسی و... که صفحه فناوری میزان به آن پرداخته است.
به گزارش خبرنگار فضای مجازی ، قابلیت جدید اینستاگرام؛ پاسخ به استوری با عکس و ویدئو، در کنار Wi-Fi سیب زمینی قرار دهید، رباتها خبرنگارها را بیکار میکنند، ساخت دستگاه تنظیم اتوماتیک اکسیژن برای بیماران تنفسی و... که صفحه فناوری میزان به آن پرداخته است.
جزئیات را در ادامه بخوانید ...
اولین دوربین ۳۶۰ درجه گوشیهای هوشمند
باشگاه خبرنگاران جوان: یک شرکت چینی به نام ProTruly گوشی هوشمند عجیبی طراحی کرده است که دوربینهای ۳۶۰ درجه بر روی آن قرار میگیرد.
با توجه به نوع ساختار دوربینهای ۳۶۰ درجه جای دادن آنها بر روی گوشیهای هوشمند بسیار دشوار است و در بازار فناوری برای بهرهگیری از این نوع دوربین از لوازم جانبی استفاده میشود، اما این شرکت چینی موفق به ساخت گوشی هوشمندی شده است که از قابلیت دوربین ۳۶۰ درجه بهره میبرد.
ساخت این دوربینها بر عهده شرکت HT Optical بوده که ساخت لنزهایی برای سونی و دوربین Sphere Camer شیائومی را نیز در کارنامه کاری خود دارد
شرکت ProTruly این گوشی را با ضخامت 8.9 میلیمتری طراحی کرده است، در ظاهر این گوشی یک لنز بزرگ که از دو سوی گوشی بیرون زده شده دیده میشود لذا این شرکت ادعا کرده لنز ۳۶۰ درجه این گوشی به راحتی میتواند بر روی آیفون ۷ پلاس نیز قرار گیرد.
این دوربین قادر به ضبط ۱۶ مگاپیکسلی تصاویر است و حتی ادعا شده فیلمها را با رزولوشن ۴K تصویربرداری میکند.
این دوربین میتواند عکسهایی با وضوح تصویر ۱۶ مگاپیکسل بگیرد یا حتی فیلمبرداری کند.
تلفن هوشمند شرکت ProTruly دسامبر وارد بازار چین دو مدل ۸۰۰ دلاری و ۵۰۰ دلاری عرضه خواهد شد.
قابلیت جدید اینستاگرام؛ پاسخ به استوری با عکس و ویدئو
تا قبل از این تنها راه نظر دهی در استوری، جوابها یا کامنتهای متنی بود که در پایین صفحه قرار داشت، اما با ارتقاء نرم افزار به نسخه ۱۰. ۲۸ یا بالاتر، یک آیکون دوربین در صفحات استوری مشاهده خواهید کرد که با استفاده از آن میتوانید جواب هایی به صورت ویدئو و عکس ارسال کنید.
نکته جالب آنکه در قسمت جواب ویدئویی یا به صورت عکس از تمام امکاناتی مثل استفاده از استیکرها، افکتها و فیلترها و حتی امکانات نرم افزار بومرنگ هم برخوردارید.
در ضمن برای آنکه مشخص شود که پاسخ شما مربوط به کدام استوری است میتوانید آن استوری را به صورت یک عکس شناور در اندازه کوچکتر روی تصویر یا ویدئو جواب خود قرار دهید.
در کنار Wi-Fi سیب زمینی قرار دهید
امواج رادیویی در جهان امروز با گسترش تکنولوژی در فضای زندگی انسان روز به روز در حال افزایش است. پراکندگی این امواج تاثیرات مخربی را بر روی سلامت جامعه دارد و از این رو کارشناسان سعی در کنترل و اطلاع رسانی مضرات امواج رادیویی دارند.
یکی از نگرانیهای بزرگ برای حفظ سلامت جامعه فراگیر شدن سرطان است. هنوز به صورت کامل سرطانزا بودن اشعههای وایفای به اثبات نرسیده است و کارشناسان در این مورد اختلاف نظرات بسیاری دارند. اما تاثیرات مثبت اشعههای فرستاده شده از سمت مودمها بر روی پیشرفت سرطان در نمونههای آزمایشگاهی به اثبات رسیده است.
پزشکان برای جلوگیری از روند گسترش بیماریهای مرتبط با اشعههای تولید شده توسط مودم دوری از وسایل متصل به مودم را برای کاربران اینترنت توصیه میکنند. اما براساس تحقیقات به دلیل وجود آب و مواد شیمیایی در سیب زمینی ها، آنها قادر هستند همانند بدن انسان سیگنال امواج رادیویی را به خود جذب کنند.
کلاهی که فکر شما را میخواند
مهر: شرکت Openwater مشغول ساخت یک گجت پوشیدنی است که میتوان با کمک آن تصاویری واضح و با جزییات از بخشهای مختلف مغز یا داخل بدن انسان ثبت کرد. این گجت در حقیقت یک کلاه اسکی مجهز به حسگرهای دمای بدن و ال سی دیهای کوچک است که با نور مادون قرمز روشن میشوند. چنین دستگاهی میتواند داخل بدن انسان را برای وجود تومور یا خونریزی یا رگهای بهم چسبیده جستجو کند.
این فناوری پتانسیل زیادی برای ردیابی بیماریهای مختلف دارد، اما هدف نهایی شرکت استفاده از آن برای برقراری ارتباط با کمک تفکر است. شرکت مذکور قصد دارد تا ۸ سال دیگر این محصول را تولید کند.
دکتر مری لو جپسی یکی از مدیران ارشد سابق گوگ این شرکت را در ۲۰۱۶ افتتاح کرده است. جپسن در این باره میگوید: من به طور کلی متوجه شدم چطور شیوه کارکرد ماشین ام آر آی (دستگاهی با چند میلیون دلار قیمت) را در یک گجت پوشیدنی مانند کلاه اسکی اجرا کنم.
این درحالی است که اکنون دستگاههای ام آرای میتوانند افکار فرد را بخوانند. دستگاههای ام آر آی با استفاده از حوزه مغناطیسی و امواج رادیویی از اعضای بدن انسان تصویربرداری میکنند، اما فناوری «اوپن واتر» از نورمادون قرمز برای اسکن کردن بدن یا مغز استفاده میکند.
ال سی دیهای کوچک دارای پیکسل هایی ریزی هستند که میتوانند تصاویر هولوگرافیک را بازسازی کنند. همچنین ردیابهای دمای بدن نیز سبب میشوند وضوح تصاویر ایجاد شده با اسکنهای ام آر آی برابری کند.
این فناوری میتواند حتی آپلود، دانلود افکار را انجام دهد. علاوه بر آن قابلیت تقویت خاطرات و احساسات افراد را به صورت غیرتهاجمی دارد.
به گفته شرکت تولید کننده سال آتی چند نمونه محدود از این گجت تولید میشود.
جپسن میگوید: این گجت سرعت بیشتری به نوآوری میدهد. به عنوان مثال فیلمسازان میتوانند رویاهای خود را به وسیله آن دانلود کنند و طراحان نیز میتوانند افکار خود را پس از دانلود به یک چاپگر سه بعدی ارسال کنند.
رباتها خبرنگارها را بیکار میکنند
این روزها مشاغل اندکی از گزند روباتهای هوشمند و رایانههای مجهز به هوش مصنوعی در امان مانده است.
گوگل چندی قبل ۸۰۵ هزار یورو بودجه به اجرای طرحی موسوم به «گزارشگران و داده و روبات ها» یا رادار اختصاص داد که هدف از اجرای آن طراحی رباتهای خبرنگار بود که بتوانند هر ماه ۳۰ هزار خبر و گزارش برای استفاده رسانههای محلی منتشر کنند.
حال انجمن مطبوعات انگلیس از اجرای چنین طرحی استقبال کرده و قصد دارد از رباتهای یاد شده برای تولید خبر در انگلیس و ایرلند بهره بگیرد. بدین منظور این انجمن با مجموعه خبری نوپای Urbs Media همکاری خواهد کرد تا در نهایت تولید اخبار با استفاده از توانایی روباتها به منظور استفاده صدها رسانه عملیاتی شود.
استفاده کامل از رادار در مطبوعات محلی از سال ۲۰۱۸ آغاز خواهد شد و رباتها قادر به تولید انبوهی از اخبار با موضوعات مختلف خواهند بود. این رباتها از نرم افزاری موسوم به Language Generation (NLG) برای این کار استفاده خواهند کرد.
اخبار تولید شده توسط این رباتها توسط ۵ انسان بررسی و ویرایش خواهند شد. برای تولید این اخبار از اطلاعات دریافتی از ادارات دولتی، مقامات محلی، شرکتهای خصوصی و ... استفاده میشود.
کارشناسان معتقدند اگر چه رباتهای تولید خبر میتوانند شغل خبرنگاری را به چالش بکشند، اما نباید تصور کرد آنها در آینده قادر به تهیه گزارشهای تحلیلی و تحقیقی پیچیده بوده و بتوانند شغل مذکور را به طور کامل حذف کنند.
ساخت دستگاه تنظیم اتوماتیک اکسیژن برای بیماران تنفسی
محمدجواد حسین آبادی فراهانی دانشجوی دکتری پرستاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی درباره اختراع خود گفت: «فلومتر دیجیتال» (دستگاه اختراع شده) به صورت اتوماتیک به بیماران تنفسی کمک میکند تا براساس شرایط تنفسی و نیازشان، میزان اکسیژن لازم را دریافت کنند.
وی درباره اهمیت کارکرد این دستگاه افزود: با دستگاههای معمولی، چون تنظیم و کنترل اکسیژن بصورت دستی انجام میشود، لذا ممکن است که بیمار بیش از نیاز خود، اکسیژن دریافت کند و با خطر مسمومیت اکسیژن روبه رو شود و یا کمبود اکسیژن در وضعیت تنفسی او، اختلال بوجود بیاورد، بنابراین وجود سیستمی که بتواند اکسیژن را براساس نیاز واقعی بیمار، تنظیم و کنترل کند، بسیار حائز اهمیت است.
حسین آبادی فراهانی اظهار داشت: با وجود دستگاه «فلومتر دیجیتال»، بیمار و اطرافیان او اطمینان خواهند داشت که میزان دریافت اکسیژن توسط بیمار، با توجه به شرایط جسمی و نیاز تنفسی او تنظیم میشود، ضمن آنکه با نوسانات تنفسی بیمار نیز بصورت خودکار همراهی کرده و از خطاهای انسانی که سبب اختلالات تنفسی یا مسمومیت اکسیژن خواهد شد، پیشگیری میکند.
این مخترع جوان درباره عملکرد این دستگاه گفت: ورودی به فلومتر که به نام «پالس اکسیمتر» در بازار موجود است، به انگشت بیمار وصل میشود و اطلاعات مربوط به شرایط جسمی بیمار که همان اشباع هموگلوبین از اکسیژن است، از طریق پالس اکسیمتر به دستگاه اعلام میشود.
وی افزود: اطلاعات وقتی به دستگاه فلومتر دیجیتال میرسد، دستگاه براساس این اطلاعات، میزان اکسیژن دریافتی بیمار را بصورت اتوماتیک، تنظیم و کنترل میکند.
حسین آبادی فراهانی با اشاره به دیگر قابلیتهای اختراع خود، اظهار داشت: صفحه دیجیتال فلومتر اختراع شده، میزان اشباع هموگلوبین بیمار را بصورت دیداری نیز نشان میدهد، ضمن آنکه وضعیت ضربان قلب بیمار نیز روی این صفحه قابل مشاهده است.
وی افزود: در کنار تمام قابلیتهای اعلام شده، هشداردهندهای نیز روی دستگاه نصب شده که اگر به هر دلیل، جریان اکسیژن برای بیمار قطع شود، هشداردهنده بصورت صوتی اعلام خطر کرده و به اطرافیان بیمار هشدار میدهد.
این محقق تاکید کرد: تمام فعالیت دستگاه اختراع شده و قابلیتهای آن، سبب نشده که دستگاه را نتوان بصورت دستی تنظیم و کنترل کرد، بلکه این امکان نیز برای دستگاه اختراع شده وجود دارد تا در صورت لزوم، تنظیم و کنترل میزان اکسیژن دریافتی بیمار، بصورت دستی انجام شود.
دانشجوی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تاکید کرد: در زمانی که شاهد کمبود نیروی پرستار در بیمارستانها و مراکز درمانی هستیم و در منزل نیز اکثریت بیماران از وجود نیروی متخصص در کنار خود بی بهره اند، دستگاه اختراع شده با عملکرد اتوماتیک خود، این کمبود را جبران کرده و با میزان اکسیژن حساب شدهای که به بیمار میدهد، به سلامتی او کمک میکند.
«فلومتر دیجیتال» به عنوان اختراع محمدجواد حسین آبادی فراهانی، در سازمان ثبت اختراعات کشور، به ثبت رسیده است.
درمان میگرن با یک دستگاه داخل گوش
ایسنا: در پی پژوهشی که محققان در دانشگاه کنت انجام دادهاند مشخص شده که این دستگاه جدید نقش موثری در جهت کمک به بیماران مبتلا به میگرن دارد.
این دستگاه با استفاده از روشی به نام "تحریک دهلیزی کالریک""caloric vestibular stimulation (CVS)، جریانهای حرارتی را فراهم میکند که اندامهای مرتبط با تعادل در گوش داخلی را فعال میکنند.
اعتقاد محققان بر این است که فعال شدن این اندام به نوبه خود بر فعالیت در مغز، که با شروع میگرن مرتبط است اثر میگذارد.
این دستگاه که توسط شرکت "سیون نورواستیم" (Scion NeuroStim) ساخته شده، در یک آزمایش بالینی کنترل شده با "پلاسیبو" (Placebo) یا دارونما و بر روی ۸۱ نفر در سراسر ایالات متحده و بریتانیا انجام شد. تمام افراد شرکت کننده در این پژوهش اغلب ۴ تا ۱۴ مورد سردرد میگرنی را در هر ماه تجربه میکردند.
پلاسیبو (Placebo) یا دارونما به معنی «من خوب خواهم شد» به استفاده از روشهای درمانی تلقینی گفته میشود که میتواند با فریب بیمار، اثر مثبتی در روند بهبودی وی داشته باشد. اثر درمانی که از به کار بستن چنین روشهایی حاصل میشود را نیز اثر پلاسیبو مینامند.
اما افرادی که در گروه غیر دارونما قرار داشتند از دستگاه CVS برای ۲۰ دقیقه در روز و در یک دوره سه ماهه استفاده کردند.
این دستگاه شامل گوشوارههای آلومینیومی است که بر روی هدفونهای پلاستیکی نصب شده و جریان واقعی را به گوش میرسانند.
گفتنی است که دستگاه جدید از راه دور کنترل و نیرودهی میشود.
در پایان این سه ماه مشخص شد گروهی که از این دستگاه استفاده کرده بودند به طور متوسط ۳. ۶ روز کمتر در ماه به میگرن دچار میشدند و این در حالی بود که گروه دارونما فقط ۰. ۹ روز کاهش درد را تجربه کردند.
علاوه بر این، افراد درمان شده با دستگاه نیاز کمتری به استفاده از دارو داشتند.
مقاله این پژوهش اخیرا در مجله Journal Headache منتشر شده است.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *